Dalić se ne plaši Engleza, da li je na pomolu novo rivalstvo?

Autor: Beta Beta
subota 17.11.2018.
22:17
Izvor: Beta

Hrvati moraju da pobede ukoliko žele da ostvare plasman na završni turnir Lige nacija.

EPA-EFE/VASSIL DONEV
EPA-EFE/VASSIL DONEV

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da se njegova selekcija ne plaši nikoga i da protiv Engleske mora da ponovi igru kakvu je prikazali protiv Španije u Ligi nacija.

"Zaista poštujemo Englesku, koja nas je mnogo namučila u Moskvi i Rijeci. Sada su možda još mlađi i brži, (Rahim) Sterling i (Markus) Rašford svakome mogu pobeći vrlo brzo i zato ne smemo da ispadamo iz igre. Opasni su s dugim loptama, čak i (Džordan) Pikford ima odlično dodavanje, dobri su u prekidima i imaju brze kontranapade", rekao je Dalić.

On je dodao da je najjača strana hrvatske reprezentacije "kompaktna i agresivna odbrana" i da ako bude igrala kao protiv Španije, nema potrebe da se boji bilo kog protivnika, prenela je Hina.

Hrvatski fudbaleri igraće sutra protiv Engleske na Vembliju u šestom kolu Lige nacija.

Hrvatska je pobedom protiv Španije ostala u igri za plasman na završni turnir Lige nacija, a tamo bi je odvela pobeda protiv Engleske. I Englesku pobeda vodi na završni turnir, a u slučaju remija Španija će biti prva. Remi bez golova odgovarao bi Engleskoj koja bi osvojila drugo mesto, dok bi remi s pogocima na drugo mesto doveo Hrvatsku.

"Nadam se spektaklu, iako nam neke stvari, kao što je rani početak utakmice, ne idu na ruku. Želimo da završimo godinu na najbolji mogući način, bilo bi lepo da osiguramo status nosioca u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. Ne tražimo izgovore, ali znamo što nam je cilj, pokušaćemo da odigramo lepo i da pobedimo. Ne dolazimo bahato, ali moramo biti čvrsti i borbeni", rekao je Dalić.

U prethodnoj utakmici te dve reprezentacije, Hrvatska je pobedila Englesku u polufinalu Svetskog prvenstva u Rusiji.

"Uvek postoji želja da se vrati za poraz, kao što je nama bio motiv da uzvratimo Španiji. Pre četiri meseca igrali smo polufinale Svetskog prvenstva, ali ovo je ipak Liga nacija. Dobro se poznajemo, svi znamo sve jedni o drugima i može se reći da postoji neko rivalstvo", kazao je Dalić.

Utakmica se igra sutra od 15.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke