Dajte Ronaldu 'devetku'!

Autor: Miloš Marković
utorak 07.04.2015.
10:33
Izvor: Sportske.net

Broj koji najbolji fudbaler sveta nosi na leđima nikako ne opisuje ulogu koju ima u Anćelotijevom timu.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Kristijano Ronaldo je karijeru započeo kao krilni fudbaler, nema sumnje da će je završiti kao izraženi napadač.

Migracija sa krila u centar napada je i logični sled stvari, koji će samo biti dodatno naglašen u godinama koje su pred nama. Ronaldo je u svojim tridesetim, no bez brige, stručnjaci, medicinski pre svega, predviđaju da će fizički dominantni Portugalac još dugo moći da igra na najvišem nivou.

Kako bi produžio svoju karijeru, izvukao maksimum iz svojih trenutnih mogućnosti, Ronaldo bi mogao da bude stavljen na poziciju špica.

Nakon 'petarde' koju je aktivirao protiv Granade, Ronaldo je stigao do brojke od 300 golova u dresu Real Madrida, na dobrom je putu da nadmaši Alfreda di Stefana, a ni Raulov neprikosnoveni rekord nije nedodirljiv.

Iako je do sada svoje streljačke mogućnosti iskazivao kroz ulogu krilnog igrača, Ronaldo je dokazao svom treneru i klubu da poseduje sve kvalitete neophodne za jednog efektnog i efikasnog napadača. U prilogu toj tvrdnji i Ronaldova dominatna igra glavom i skok igra o kojoj su pravljena čak i televizijska istraživanja. Naravno, tu je i taj 'magični aspekt', činjenica da Portugalac svojim suvim kvalitetom i talentom ume da stvori nešto iz ničega i reši meč u korist svog tima.

Ono što se posebno ističe kao značajni aspekt u razmatranju nove uloge Kristjana Ronalda jeste Garet Bejl.

Španski mediji sugerišu da bi eventualnim pomeranjem Ronalda u špic Anćeloti rešio gorući problem koji trenutno postoji u timu. Sa obojicom za različitim krilima, Realova igra je podeljena, isečena, utiče to i na atmosferu u timu što smo videli Ronaldovom ljutnjom na saigrača.

Odrazi su u ogledalu, Bejl nikada nije krio da se ugleda na Ronalda i da mu 'skida' tehniku i stil igre. Promena uloge Portugalcu bi utolila žeđ za golovima, a Bejlu dala više slobode u kreiranju igre na sredini terena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke