Daj Zidanu 11 meseci, ćuti, gledaj i pokloni se majstoru

Autor: Milovan Longinov
nedelja 16.02.2020.
12:22
Izvor: Sportske.net

Šta je sve uradio Zinedin Zidan u svom drugom mandatu?

Foto: EPA-EFE/JESUS DIGES
Foto: EPA-EFE/JESUS DIGES

Povezane vesti

Kada je pre tačno 11 meseci pristao da se vrati na klupu Real Madrida, samo nekoliko meseci pošto je svojom odlukom napustio klub, Zinedin Zidan je obećao jedno - biće velikih promena.

Sada, 30 dana do godine od povratka, i jeste sve drugačije, Zidanove promene opet su urodile plodom.

Sredinom marta prošle godine, Real Madrid više nije bio u trci ni za jednim peharom. U osmini finala ih je "išamarao" Ajaks, u polufinalu Kupa kralja, Barsa je usred Madrida slavila 3:0, a na tabeli je već pobegla previše i lagano išla ka tituli.

Zidan je po povratku rekao da će preostali deo sezone iskoristiti da testira i vidi na koga može da računa, te da su rezultati bili u drugom planu. Realno, Real nije imao nikakve šanse da sustigne Barselonu, a 11 meseci kasnije jasno je da je Zidan doneo pravu odluku.

Šta je sve uvideo i promenio u odnosu na prvi mandat?

Reklo bi se da su dve pozicije bile ključne, tačnije, da su dvojica igrača "renovirala" Real i vratila ga u vrh evropkog fudbala. Ferlan Mendi je potpuno zasluženo u prvom planu umesto Marsela, dok je Zidanovo najveće otkrovenje - Fede Valverde. Urugvajac je ponajbolji igrač Reala ove sezone i istisnuo je iz prve postave Luku Modrića, a neretko je na klupi ostajao i Toni Kros. Na velikim utakmicama, Valverde i Kasemiro su nezamenjivi u timu, baš kao i Karim Benzema, samo što to nije neka novost.

Baner

Šta je sledeće?

Pa, može se reći da se čeka prava verzija Edena Azara, koji se vraća danas, u pravom trenutku u ključnom delu sezone, pred dvomeč sa Sitijem u Ligi šampiona i veliki El klasiko prvog marta. Ukoliko Zidan izvuče iz Belgijanca ono najbolje, Real će opet biti skockan i utegnut. Preostalo je još samo da se iskristališe pozicija trećeg u napadu, za koju konkurišu Isko, Vinisijus Žunior, Geret Bejl i Rodrigo, dok će naš Luka Jović i dalje čekati šansu kada Benzema bude odmarao ili izlazio iz igre.

Baner

Real je osvojio Superkup Španije, ispao je iz Kupa kralja, ali je najvažnije da je lider na tabeli La Lige, i da ima veliku šansu da eliminiše poljuljani Mančester Siti iz Lige šampiona.

Pobedama nad Sitijem i Barselonom, koji u istoj nedelji stižu u Madrid, Zidan bi 15. marta, tačno godinu dana pošto se vratio - imao titulu u rukama i opet bi bio favorit za trofej u Ligi šampiona.

Čujemo se opet za mesec dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Sunday, 16.02.2020
19:34

Ja sam ubedjen da ce Siti izbaciti Real.
Jednostavno,Siti kada ima dan,onda melje.
Svi ocekuju raspad nakon bana,ali mozda bas to bude inicijalna kapisla za inat u redovima Gradjana.
A mislim da Real nije toliko dominantan,koliko Barsa štuca.
Naravno,najbolje od Reala se tek ocekuje kada i ako Azar uhvati prepoznatljivu formu.
Kako bilo..ocekujem dobar dvomec.

avatar
Don Carlo
Sunday, 16.02.2020
18:42

Čovjek odlicno radi posao, nadam se samo da je odustao od pogbe, mada bi mogao da ga dovede Fedeu kopacke da cisti

avatar
dzaus81
Sunday, 16.02.2020
18:24

Pa opet neka bilo ko kaže kako veliki Zidan "nije trener"...

avatar
BlueBoy84
Sunday, 16.02.2020
14:02

Još sms, 1 defanzivac i još 1 veznjak i kompletno revidira mlad tim

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 16.02.2020
22:15

Doveden je Reinier,vratice Odegarda a tu je i Oskar Rodrigez koji igra odlicno u Leganesu na pozajmici...pre ce doci Van de Bek

avatar
BlueBoy84
Monday, 17.02.2020
09:38

VdBek je praktično već tu. Mislio sam van njih.

avatar
Bádr Hari
Sunday, 16.02.2020
13:35

haha ee al zaboravljate one ljude koje ja sanjam i izmisljam a to su Manzano,Lahoz i Estrada. a Alzirac je bio osrednji fudbaler a kao trener jos gori. to moze da potvrdi svaki vrhunski poznavalac fudbala i fan Lea Messija iz Malog Mokrog Luga kao sto sam ja. :D:D:D

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 16.02.2020
14:09

Hahaha nemoj vise pa dobice nam bad hari nervne slomove, pa ne moze na svakih pola sata da pali 50 naloga od kojih ce bar dva imati "zestoke" replike

avatar
tanzar
Sunday, 16.02.2020
16:49

Dok pingisa pravi nove da ne bi znali ko je 🤣

avatar
ViniciusJR
Sunday, 16.02.2020
15:25

Svaki post o Realu, bas svaki, ovaj lik pise istu stvar. Ja sam vidjao hejtera dosta, ali ovakav slucaj jos nijesam vidio. Koliko je tebi dosadno u zivotu kad cekas clanke o Realu da bi uvijek pisao isto. Casti mi, dosadilo bi mi to nakon 5 dana, respekt.