Da se rasplačeš, trčao je zapaljenom helikopteru, njegovo pismo dirnulo svet!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 29.10.2018.
09:39
Izvor: Sportske.net

Očevici tvrde da je trčao da spasi prijatelja, jer je Višai Šrivadhanaprabha bio za njega više od poslodavca...

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Da je znao ko je u helikopteru, mnogi su tvrdili odmah nakon tragedije, jer Kasper Šmajhel kapiten Lestera je potrčao ka buktinji pre nego što su ga zaustavili vatrogasci.

Očevici su tvrdili da je golman "Lisica" zaplakao, što je bio pouzdan dokaz da je bio uveren da je Višai Šrivadhanaprabha u zapaljenoj letilici. Kažu da je imao poseban odnos sa gazdom, sinoć mu je napisao pismo koje je dirnulo svet.

"Dragi predsedniče, ne mogu da verujem da se ovo dešava, uništen sam i slomljenog srca, i dalje verujem da ovo nije istina.

Teško mi je da opišem šta ste mi značili, kao i svima u svlačionici. Znamo šta je ulaganje u fudbalski klub i koliko ste dali Lesteru. Ali, ovo je bilo više, toliko ste brinuli za sve i za navijače, i za zajednicu, da niste bili običan vlasnik. Zbog toga vas bolnice i dobrotvorna društva koje ste pomagali nikad neće zaboraviti, vi ste srušili sve granice.

Nikada nisam sreo nekoga kao što ste vi. Nekoga ko toliko radi, toliko je posvećen i strastven u svemu, i uz to velikodušan. Imali ste vremena za svakoga, i svi su bili oduševljeni načinom na koji ste razgovarali sa ljudima. Oduvek sam vas se divio i kao roditelj i kao čovek.



Promenili ste zauvek fudbal, dali nadu da je nemoguće moguće, ne samo našim navijačima, već svim navijačima na svetu. Malo je to uradilo. Kada sam potpisao 2011. rekli ste mi da ćemo biti prvaci i to se desilo, to je kao da snove pretvarate u stvarnost.

Ono na šta morate biti najponosniji je vizija, i ovo što ste napravili da klub i grad budu porodica. To je naša večna zahvalnost, i moja lična za svaki trenutak koji sam proveo sa vama.

Slama mi se srce kada pomislim da vam neću sresti nasmejanog i entuzijastičnog mnogo pre meča kada dođem u svlačionicu. Da nećemo pričati o svemu i o ničemu, da više nema smeha sa ekipom.

Otišli ste i ostavili nam obavezu, da se držimo tog puta, zajedno, kao porodica, kako ste često pričali. Da u ovim užasnim vremenima ostanemo zajedno. Imali ste viziju, ne postoji ništa što niste učinili za nas, to mora da bude vodilja, da nastavimo na tom putu, u vašu čast.

Počastvovan sam i privilegovan što sam bio mali deo važeg života", napisao je na kraju kapiten Šmajhel dok Lester oplakuje svog predsednika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke