Da se Gvardiola pita, on će biti sjajan trener!

Autor: Aleksa Blaćanin
petak 30.11.2018.
23:48
Izvor: Sportske.net

Trener Mančester sitija smatra da ovog igrača čeka fantastična trenerska karijera.

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Pep Gvardiola i Serhio Buskets se odlično poznaju i imaju ogromno međusobno poštovanje, a trener "Građana" je to sada i pokazao.

Nedavno, u derbiju sa Atletiko Madridom koji je završen rezultatom 1:1, Buskets je ušao u "klub 500". Bio je to jubilarni nastup za defazivnog vezistu katalonskog tima, on je tako postao sedmi igrač koji je više od 500 puta nosio dres Barselone, a jedino su Inijesta (674) i Ćavi (767) ispred njega kada su vezni igrači u pitanju.

Pred meč sa Bornmutom, Gvardiola je govorio o svom bivšem igraču, u superlativima je pričao o Busketsu, koga je upravo on prekomandovao iz Barselone B u prvi tim. Bio je jedan od najvažnijih karika u šampionskom timu Barselone.

"Imao sam mnogo sreće", započeo je Gvardiola, prisećajući se vremena kada je radio sa ovim Špancem.

"Nije bilo lako, ali on je uspeo da istisne igrača kakav je Jaja Ture, koji je tada igrao na njegovoj poziciji. To je razlog zašto je Ture došao ovde (Mančester siti)."

"Na kraju, nije bilo toliko komplikovano, mi smo se već znali godinu dana ranije kada smo bili u Barseloni B."

"Znali smo šta može da uradi, a on je napravio zaista fantastičnu karijeru, on je vrlo pametan. Mora biti ponosan na sebe, odigrati 500 utakmica u Barseloni nije nimalo lako. Nadam se da će ih odigrati još mnogo, ali on više nije tinejdžer. Pre ili kasnije njega ćemo videti na klupi, on će sigurno biti odličan trener", rekao je bivši trener Barselone.

Serhio Buskets Lautaro Martinez


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dejannk
Saturday, 01.12.2018
02:29

Nekako mi ne izgleda da bi bio dobar trener

avatar
Mirjevac
Saturday, 01.12.2018
21:35

On je josTi kao strucnjak kad kazes da on ne izgleda da ce da bude dobar trener a dok neznalica" gvardiola nezna nista!

avatar
Barcelonista
Saturday, 01.12.2018
01:09

Strasno podcijenjen igrac, nekad folira, nekad ima los period ali svakako izvrstan na toj poziciji. Vec toliko godina u prvi tim, treba to zasluzit iako se ne vidi na prvi podgled. Jos dugo da igra!

avatar
FanEngleskogFudbala2
Saturday, 01.12.2018
03:32

Daj bre,ko njega potcenjuje.Ali je teski folirant,jedina mana.

avatar
adidas forever
Saturday, 01.12.2018
05:07

A ko ga je potcenio? Ja sam čitao ili više-manje realne komentare ili nerealne hvalospeve, ali negativne nisam. Ima loših perioda, to svakako, pogotovo poslednjih godinu-dve, a ta foliranja koja se (pre)često pominju ovde bazirana su na činjenici da on nije Messi da će trpeti udarce i ostajati na nogama. Pada, ponekad i prelako, ali uvek nakon faula (osim u 2 slučaja u karijeri, zbog kojih kraljevska dečica non-stop ponajvljaju kako je simulant). Potencira se njegova inteligencija u fudbalskom smislu, koja se ponekad može videti na terenu kroz neke lucidne pasove, ali na suprotnoj strani stoje i neki vrlo glupi faulovi, zbog kojih često dobije i žuti karton bez ikakve potrebe. U svojim dobrim periodima je vrlo bitan za igru Barse, dok u onim drugim dramatično usporava svaki napad i/ili tranziciju koja ide preko njega.