Da nije "pokeraša" Mesija, na Kamp Nou bi danas pale promene!

Autor: Milovan Longinov
subota 22.02.2020.
17:57
Izvor: Sportske.net

I pored pobede Barselone, glavni utisak danas jeste reakcija navijača!

Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone pobedili su na svom Kamp Nou ekipu Eibara rezultatom 5:0 (3:0) u 25. kolu La Lige.

Heroj neubedljive Barselone po ko zna koji put bio je - kapiten Lionel Mesi koji je u razmaku od 26 minuta postigao het-trik u prvom poluvremenu i tako rešio pitanje pobednika.

Ipak, meč na Kamp Nou, obeležile su bele maramice kao znak nezadovljstva domaćih navijača radom uprave katalonskog kluba.

U takvoj atmosferi, Eibar je bolje otvorio meč i bio konkretniji rival, imao dva, tri opasna napada, ali bez konkretnog završnog udarca.

I onda, kako to obično i bude, Mesi ni iz čega gura loptu kroz noge čuvaru, odjednom izlazi sam na Dmitrovića i bocka loptu pored - 1:0.

Usledio je nešto mirniji period igre, a dobru priliku propustio je Arturo Vidal, koji je danas neočekivano zaigrao na levom krilu.

U 37. minutu Čileanac je lepo proigrao Mesija, ovaj opet probio, po levom boku i pogodio suprotni ugao za 2:0.

Samo tri minuta kasnije, katastrofalna greška odbrane Eibara, Mesi je ostao sam, nesebično proigrao Grizmana, ali se ovaj spetljao, lopta nekako završava nazad kod Argentinca koji pogađa prazan gol za 3:0.

Do poluvremena, Barsa je imala još jedan ozbiljan napad, ali je Dmitrović maestralno zaustavio dva pokušaja, a drugi Busketsov sa samo tri metra razdaljine.

Drugo poluvreme bilo je znatno manje uzbudljivo, Barsa je povukla ručnu i nije želela mnogo da juriša, ali je veliku priliku imao Ivan Rakitić, ali je Dmitrović ponovo sjajno intervenisao.

Kike Setijen je odlučio da odmori u nastavku Pikea i Busketsa, koga su zamenili De Jong i Umtiti, a u 72. minutu šansu za debitantski nastup dobio je i novajlija Brajtvajt koji je zamenio Grizmana.

U finišu, Barsa je postigla gol, koji je opravdano poništen zbog ofsajda, dok je i Eibar zapretio na drugoj strani u nekoliko navrata preko Inuija i Oreljane, ali je Ter-Štegen bio na mestu.

U poslednjim trenucima utakmice, upravo je Brajtvajt asistent, pronašao je Mesija u petercu, a kapiten se praktično ušetao u nebranjenu mrežu.

Tu nije bio kraj, Danac je opet u šansi u narednom napadu, Dmitrović je odbranio njegov udarac u situaciji jedan na jedan, ali se lopta odbila do Artura koji postavlja konačnih 5:0.

Barselona je sada lider, makar privremeno, sa dva boda više od Real Madrida koji u nedelju od 21.00 gostuje Levanteu, dok će Eibar morati da zagrize kako bi osigurao opstanak.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Sunday, 23.02.2020
00:11

Bravo Mesi majstore, bravo barca, i naravno bravo za novog igraca, dve asistencije od njega za kratko vreme u igri! Bravo za barcu i Mesija koji je doveo barcu opet na celo tabele! Nema veze i ako bude samo do sutra navece, ali barca je tu na celu tabele! Ko zna moze da se desi da barca i ostane na celu, Real je slab klub, puno kupio a slabo igraju, mislim da je to do trenera, trener je slab! Real treba da menja trenera nekog novog a ne da vraca starog! Jes da Eibar nije merilo ali pet gola su pet gola i tri boda!

avatar
iL dRaGoNe
Saturday, 22.02.2020
19:24

Ovaj čovek je neverovatan...da mu se pokloni celi svet 🙏

avatar
BlueBoy84
Saturday, 22.02.2020
19:20

Odličan tim eibara koji se ne brani ni protiv barselone niti bilo koga. Visok presing, tuda i ovaj rezultat

avatar
Tata Messi
Saturday, 22.02.2020
19:20

Sad ce doci Go Hard i reci da Messi daje golove samo slabijim ekipama.

avatar
Ja opet Ja
Saturday, 22.02.2020
19:13

Real igra veceras(subota) u 9, ne u nedelju.

avatar
Mirjevac
Monday, 24.02.2020
00:26

U pravu pogresio sa, izvinjavam se, vec kad sam poslao komentar ja sanm vido da sam pogresio¨Samo sam pogresio vreme i dan igranja reala, ali sve ostalo nisam! Sportski pozdrav.

avatar
zeks
Saturday, 22.02.2020
19:04

Ubedljiva pobeda ostvarena neuverljivom igrom. Grizman mora bolje, Brajtvajt se dobro pokazao na debiju.

avatar
P. S.
Saturday, 22.02.2020
19:00

Jeste Barsa odigrala loše prvo poluvreme, al' su bar zato drugo odigrali krajnje neozbiljno. Razlika između mučenja i ubedljive pobede je kao i uvek Messi.

avatar
Don Andres
Saturday, 22.02.2020
19:00

ovaj brajtvajt izgleda vrlo korektno.. fizicki je odlicno spreman cini se a i htjenja mu ne fali.. sta reci o messiju a da svi vec ne znaju..