Da li su Čelsi i Juventus već predali titulu?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 16.10.2017.
11:13
Izvor: Sportske.net

U Engleskoj i Italiji ih otpisali, mada je obično prerano za takve ocene. Evo kako stoje stvari...

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Prošle godine su se prošetali, kada je Juventus u pitanju to nije čudno, oni suvereno vladaju godinama, a taj niz uspeha je počeo povratkom Antonija Kontea u klub. Nekadašnji kapiten je osvojio tri titule i odšetao zbog neslaganja oko prelaznog roka, ali je Maks Alegri nastavio niz.

Sada je Konte u premijernoj sezoni osvojio titulu u Čelsiju, međutim, čini se da ove godine od odbrane nema ništa. Jednostavno, dogodilo se i ono što je sam letos upozoravao, da Čelsi nema tim za borbu na više frontova.

"Veoma teška sezona, treba nam 150% mogućnosti, sve više nije dovoljno. Siguran sam da ćemo se boriti, ali na više frontova je teško. Igramo u četiri takmičenja, povrede nas stižu, jasno da smo u nevolji", rekao je razočarani Italijan nakon poraza od Kristal Palasa.

Čini se da je bez Morate tim mnogo slabiji. Bačuaji nije rešenje, nervozno je reagovao kada je zamenjen.

"Nisam video, ali normalno je da je ljut jer je loše igrao. Samo naš problem nije samo on, svi su bili loši"
, primetio je Konte.

Morata Konte Conte


U Engleskoj se slažu da je praktično titula izgubljena, teško je verovati da će oba tima iz Mančestera pasti toliko da se Čelsi vrati. "Plavci" zaostaju već devet bodova za Sitijem, sedam za Junajtedom, jasno ima još mnogo da se igra, ali ispred je i Totenhem, teško je verovati da zima može da donese neke značajnije promene u timu, kako obično kažu, posle Božićnog ludila se praktično mnoge stvari razreše. Malo ko veruje da će ovakav, potrošeni Čelsi koji je izgubio već tri meča u prvenstvu tada biti među kandidatima.

U Italiji je situacija drugačija. Jednostavno, Juventus je svima dosadio i sada je jasno da bi svi, osim naravno najbrojnijih navijača u Italiji voleli da oni ispadnu iz trke, Napoli je nedodirljiv na +5, Inter je pobedom u derbiju odmakao najvećem rivalu tri boda.

Na Alegrija se odmah digla povika, ali on je i dalje miran, Juve je nadoknađivao i mnogo veće minuse, setimo se samo pre dve godine, ali zaista ovaj Napoli deluje zastrašujuće dobro.

Juventusovi problemi su odbrana, pre svega, ali i činjenica da previše zavise od Pjanića i Dibale. Kada na to dodate problem sa Iguainom koji nije ni senka igrača od prošlih sezona, jasno da bi ovo mogla da bude sasvim različita godina od prethodnih.

Što se pojačanja tiče, nisu se uklopila, osim Bentantkura na koga niko nije računao.

Daglas Košta igra loše, Bernadeski je tek u procesu adaptacije, Hevedes nije ni debitovao, jedino je iskusni Matuidi standardan.

Sa druge strane, nema alarma. U klubu veruju Alegriju, ne razmišljaju o kupovinama, sam trener tvrdi da će tim formu dostići u januaru, do tada je važno da im Napoli ne odmakne previše.

Inter?


Sa njima nikada niste načisto, ali čini se da je ovaj Spaletijev tim u velikoj prednosti što ne igra Evropu i da bi uz par pojačanja na zimu mogao da bude ozbiljan kandidat za "Skudeto". Ne igraju ni izdaleka dobro kao Napoli, ali pobeđuju. Imaju mnogo samopouzdanja, ali kako smo rekli, više od tri boda u derbiju znači im to što su poboljšali mišljenje o sebi i mogli bi da budu veoma opasni.



"Za mene je Juve i dalje prvi favorit", rekao nam je Nikola Maksimović, ali većina tvrdi drugačije.

Da čujemo vas?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

38 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran.984
Monday, 16.10.2017
20:39

Iako ne osvoji necu biti tuzan,nekad se mora izgubiti i to je sport...ali prolece uvjek mnoge demantuje,jednostavno oni imaju mentalitet takav...mozda im je pocela biti navika pustati protivnike,da prvenstvo bude zanimljivije...

avatar
Savoa
Monday, 16.10.2017
17:47

Celzi sigurno, a Juve ce voditi bitku sa Napolijem.

avatar
Monday, 16.10.2017
15:42

Čelsi bez šansi, Juve uzima sve ostalo je iznenađenje ko Lester.

avatar
Monday, 16.10.2017
15:33

juve to lagano pusti pa onda pretekne

avatar
Стерлинг Арчер
Monday, 16.10.2017
14:03

Juventus opet osvaja sigurica, ne možemo ih otpisati posle dve slabe utakmice

avatar
The_Matrix
Monday, 16.10.2017
13:50

Juventusa ne treba otpisivati jer sudijska organizacija ide do krajnjih granica kako bi im pomogla pa se dosudjuju neki penali koje ni Alegri ne bi imao obraza da dosudi. Njima na ruku ide(kao i prethodnih godina) to sto je liga dosta slaba. Napoli igra odlicno, ali nema sirinu i to ce uzeti maha vec u sledecem kolu i to zbog meca sa Sitijem u LS(osim ako ne zrtvuju to takmicenje). Inter ako uspe da ovako ostane do januara onda moze svasta da de ocekuje. Roma toplo hladno, daleko je od price za titulu, ali ce krojiti tabelu. U PL je vec sada sve jasno Gvardiola i Murinjo kolo vode i tamo sigurno Celzi nema sta da trazi

avatar
Juventino SS
Monday, 16.10.2017
15:12

Kakva slaba liga momak. Pogledaj Votford koji je B tim Udinezea koji na tabeli u Engleskoj, ne odgledaš ni jednu utakmicu a prosipaš se bezveze, pazi ovo slaba liga, prešli Nemce, uskoro će i Engleze po koeficijentu, zato su i uvela gospoda namazanih iz Uefe da 4 lige imaju 4 predstavnika, da ne izvise mezimci iz Bundesa i Engleske.

avatar
CHOsen One
Tuesday, 17.10.2017
01:19

Nije slaba liga, meni je cak jaca od Spanske kao kolektiv, ali zaostaji medju Englezima svi realno :)nPa Njukasl se ne moze uporediti sa nekim Sasuolom i Kijevom po jacini :)

avatar
Čerek Republika Srps
Monday, 16.10.2017
18:20

Ti se prosipas. Votford nije B tim Udinezea,imaju istog vlasnika ali svakako nisu B tim. Taj Votford ima skoro 3 puta veci budzet od Udinezea i Granade zajedno. Prvo se informisi pa komentarisi

avatar
juvenelcuore
Monday, 16.10.2017
12:57

juve je bio prije dvije sezone na samom zaćelju tabele, misil cak nekih 14 bodova, da je tada Roma ili Napoli bježali...ali na kraju se koke broje :-)

avatar
INTERnacionalist
Monday, 16.10.2017
12:34

..prosla sezona je potvrdila onu 'nikad ne otpisuj juventus' tako da je rano sa prognozom! Sto se Intera tice cilj je 'da budu tu' do zimske pauze kad ce se pojacat sa par potrebnih pojacanja a onda pokusat nesto,sto se mene tice iskreno sam zadovoljan sa jednim od prva 3 mjesta,pa od sledece sezone polagano visi ciljevi.. Ostajem pri tvrdnji da je Napoli prvi favorit za skudeto,jednostavno dobar trener i dobar tim koji dugo igra zajedno,LŠ im je opterecenje al mislim da nece dugo bit tamo tako da ce moc da se fokusiraju na prvenstvo!

avatar
Japanac
Monday, 16.10.2017
20:33

Ko i da osvoi ove godine bice zasluzeno,bitno je da ce da prshti do samog kraja..ovo je prava Seria A

avatar
INTERnacionalist
Tuesday, 17.10.2017
08:43
avatar
Can Demir1
Monday, 16.10.2017
12:27

Na novoj aplikaciji komentare mi ne učitava, šta je problem sportske?

avatar
NIKE
Monday, 16.10.2017
12:23

Po ovome je onda i Real izgubio titulu, Juve se nikada ne otpisuje, a Chelsea djeluje istrošeno i sa pola povređenog tima od početka sezone, mislim da teško može više od top 4.

avatar
The KING(visionary)
Monday, 16.10.2017
12:14

Sve ovo se desava u Celziju i ovo sadasnje stanje iskljuciva krivica Kontea,kako je moguce da ti Wilijan igra svaku utakmicu decko izgleda kao da je u teskoj depresiji sa ozbiljnim psihickim problemima,Fabregas igrac fizicke spreme na nivou Milijas/Ilic takav covek ne moze da ti igra dokazalo se po ko zna koji put dobar za 15-20 min nista vise od toga...Jos sad povrede kljucnih igraca...

avatar
Stabber
Monday, 16.10.2017
13:19

Za Vilijana se slazem, decko nema nikakvu ideju u glavi ili plan za neku akciju sve ide u desnu stranu na koju svi znaju da ce da krene, Fabregas je dobro odigrao proslu utakmicu ali nismo imali napadaca da nesto odradi, kada je usao Pedro video se napredak u igri. Trebalo bi da Konte izbaci Vilijana, a ubaci Pedra. Formacija: Kurtoa-Rudiger,David Luiz,Aspilikueta-Alonso,Fabregas(Bakajoko),Kante,Mozes-Azar,Morata,Pedro. (Racunajuci da su svi zdravi)

avatar
Naka TZ (CFC)
Monday, 16.10.2017
19:48

Slazem se za odabir igraca po meni isto to je najbolja i najaca moguca postava Celzija bolje od toga ne postoji trenutno.

avatar
The KING(visionary)
Monday, 16.10.2017
15:56

Fabregas kad je na terenu,Celziju se sva koncepcija svodi na njegovo bunarenje preskakanje sa dugim loptama...

avatar
Joker96
Monday, 16.10.2017
15:04

A nekad ti je Konte bio najbolji trener na svetu. Ima da ga pljujes za koji mesec kao Murinja.

avatar
Mangus
Monday, 16.10.2017
12:08

Celsi je slabiji u odnosu na proslu sezonu, bez dileme. I pored strasno pojacanih sitija i utda nemaju sanse. Dok je u italiji druga prica. Juve zna sta radi. Napoli je sad impresivan ali treba odrzati tu formu i taj ritam. Ako im se povredi neko u napadu u problemu su. Te juve ne bih otpisao nikako

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 16.10.2017
12:07

Celzi nema ni teoretske sanse,jer en sto lose igraju,imaju i slabiju ekipu od vodecih,em su im oni vec poprilicno pobegli,imace i vodeci pad,ali nece bas svi imati pad. Juve ima po meni bolje igrace od ostalih timova,ali im nesto fali,ako to pronadju i dalje su veliki favoriti,jer Inter nema igrace toliko dobre,a Napoli ista prica s'tim sto ce i Inter i Napoli upasti u neku krizu rezultata.

avatar
Carina_11303
Monday, 16.10.2017
12:05

Nema sta ko da zameri Konteu posle prosle sezone, medjutim pokazuje pravo Murinjovsko nepoverenje igračima kao što su Rudiger, Kristensen, Kenedi, Musonda i Bačuaji. Znam da je Bačuaji drvo, ali neće nikad moći da pokaže nešto ako zna da se svaka njegova greška secira. Ostavi ga par utakmica po 90 minuta dok se ne oporavi Morata, zaboga ili vrati Abrahama. Druga stvar, bolesna vernost Kejhilu i Fabregasu. Žao mi je, Fabregas je džoker kad nam ne ide a jurimo rezultat i više od toga ne može da bude. O Kejhilu neću trošiti reči. Koji si ti trener ako treba da imaš ekipu kao Gvardiola da bi nešto uradio. Može onda lagano Lampard da sedne na klupu i tako je trenirao pod najboljim trenerima na svetu, a još je lik i pametan. Kad nemaš igrače za rotaciju koji su seniori treba da se okreneš akademiji, a ne da forsiraš igrače dok ne pregore i povrede se, ispadnu iz tima po par meseci, a onda se žališ kako nemaš tim. NEMAŠ ROTACIJU ANTONIO! Daj Musondi dve tri utakmice po 90 minuta umesto Vilijana, da vidiš kako bi pojeo kad oseti samo malo poverenja, a Kristensen je već sad bolji od Kejhila, a Alonso, Mozes i Aspi nam neće trajati ako budu morali da igraju svaki meč, takođe i Kante (daleko bilo). Roman, znam, al eto. Lepiste.

avatar
Monday, 16.10.2017
13:04

Jako malo rotacije, zato su svi povredili misic jer je doslo do zamora. Jako cudne odluke sto se tice pozajmice i prodaje igraca iz akademije koji su ove sezone mogli da bljesnu( Caloba, Loftus Cik, Traore ), doduse mi ne znamo sta se desava na treningu,

avatar
Monday, 16.10.2017
13:08

Evidentan je umor kod nosilaca igre, po meni je Fabregas bio jedan od boljih protiv CP, al sta vredi kad nije imao ko da isprati. Musunda je onu sansu promasio samo zato sto mu fale utakmice. Bice bolje, ne brinem se. :)

avatar
Edi Juve Sjen
Monday, 16.10.2017
11:59

Juve se nikad ne otpisuje!

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 16.10.2017
11:55

Juve je i dalje prvi favorit i bice tako sve dok tamo u aprilu, 5-6 kola prije kraja, Napoli ne bude bio na +5. I tada cu tvrditi ta je Juve prvi fvorit, ali i Napoli ce biti ozbiljan kandidat. Ovo sada je vec vidjeno, iako priznajem da Napli djeluje zastrasujuce i mozda je i najopasniji konkurent Juveu zadnjih 6 godina. Sto se tice Celzija, i prosle godine su losije startnovali, ne bih ih otpisao, ali cinjenica je da djeluju potroseno i da su cak slabiji nego lani.

avatar
Emperador(2018)
Monday, 16.10.2017
11:51
avatar
Непобедиви
Monday, 16.10.2017
11:42

Celsi je sa boljim i vecim igrackim kadrom prosle sezone uspeo da izgura jedno takmicenje. Ove vec nemaju sanse. Juventus je vec skroz druga prica.

avatar
Gorčilo
Monday, 16.10.2017
11:38

Čelzi jeste. Ubeđen sam da Siti osvaja. Pred početak sezone sam rekao da ako Siti ove sezone ne osvoji titulu Gvardiola treba da se penzioniše. A što se tiče Juventusa mislim da će i ove godine osvojiti zbog iskustva a i šire klupe u odnosu na Napoli.

avatar
Monday, 16.10.2017
11:36

Celsi ima previse DOBRI a premalo SVETSKI klasa u timu. To je faktor zasto Celsi ne moze do titule ove godine. Celsi je skoro na max svoji mogucnosti a to je problem.

avatar
Маркус19
Monday, 16.10.2017
11:34

Чуј Јуве заостаје пет бодова и предали титулу. Они ће да освоје титулу за десет бодова разлике на крају сезоне, како год да играју, јер су премоћни у односу на остале. Ово је само мало слабији старт. Премијер лига је тежа, тако да Челси нећу да коментаришем. Свако има своје шансе.