Da li su Čelsi i Juventus već predali titulu?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 16. oktobar 2017.

  • 11:13

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

U Engleskoj i Italiji ih otpisali, mada je obično prerano za takve ocene. Evo kako stoje stvari...

Da li su Čelsi i Juventus već predali titulu?
Foto: Screenshot
Prošle godine su se prošetali, kada je Juventus u pitanju to nije čudno, oni suvereno vladaju godinama, a taj niz uspeha je počeo povratkom Antonija Kontea u klub. Nekadašnji kapiten je osvojio tri titule i odšetao zbog neslaganja oko prelaznog roka, ali je Maks Alegri nastavio niz.

Sada je Konte u premijernoj sezoni osvojio titulu u Čelsiju, međutim, čini se da ove godine od odbrane nema ništa. Jednostavno, dogodilo se i ono što je sam letos upozoravao, da Čelsi nema tim za borbu na više frontova.

"Veoma teška sezona, treba nam 150% mogućnosti, sve više nije dovoljno. Siguran sam da ćemo se boriti, ali na više frontova je teško. Igramo u četiri takmičenja, povrede nas stižu, jasno da smo u nevolji", rekao je razočarani Italijan nakon poraza od Kristal Palasa.

Čini se da je bez Morate tim mnogo slabiji. Bačuaji nije rešenje, nervozno je reagovao kada je zamenjen.

"Nisam video, ali normalno je da je ljut jer je loše igrao. Samo naš problem nije samo on, svi su bili loši"
, primetio je Konte.

Morata Konte Conte


U Engleskoj se slažu da je praktično titula izgubljena, teško je verovati da će oba tima iz Mančestera pasti toliko da se Čelsi vrati. "Plavci" zaostaju već devet bodova za Sitijem, sedam za Junajtedom, jasno ima još mnogo da se igra, ali ispred je i Totenhem, teško je verovati da zima može da donese neke značajnije promene u timu, kako obično kažu, posle Božićnog ludila se praktično mnoge stvari razreše. Malo ko veruje da će ovakav, potrošeni Čelsi koji je izgubio već tri meča u prvenstvu tada biti među kandidatima.

U Italiji je situacija drugačija. Jednostavno, Juventus je svima dosadio i sada je jasno da bi svi, osim naravno najbrojnijih navijača u Italiji voleli da oni ispadnu iz trke, Napoli je nedodirljiv na +5, Inter je pobedom u derbiju odmakao najvećem rivalu tri boda.

Na Alegrija se odmah digla povika, ali on je i dalje miran, Juve je nadoknađivao i mnogo veće minuse, setimo se samo pre dve godine, ali zaista ovaj Napoli deluje zastrašujuće dobro.

Juventusovi problemi su odbrana, pre svega, ali i činjenica da previše zavise od Pjanića i Dibale. Kada na to dodate problem sa Iguainom koji nije ni senka igrača od prošlih sezona, jasno da bi ovo mogla da bude sasvim različita godina od prethodnih.

Što se pojačanja tiče, nisu se uklopila, osim Bentantkura na koga niko nije računao.

Daglas Košta igra loše, Bernadeski je tek u procesu adaptacije, Hevedes nije ni debitovao, jedino je iskusni Matuidi standardan.

Sa druge strane, nema alarma. U klubu veruju Alegriju, ne razmišljaju o kupovinama, sam trener tvrdi da će tim formu dostići u januaru, do tada je važno da im Napoli ne odmakne previše.

Inter?


Sa njima nikada niste načisto, ali čini se da je ovaj Spaletijev tim u velikoj prednosti što ne igra Evropu i da bi uz par pojačanja na zimu mogao da bude ozbiljan kandidat za "Skudeto". Ne igraju ni izdaleka dobro kao Napoli, ali pobeđuju. Imaju mnogo samopouzdanja, ali kako smo rekli, više od tri boda u derbiju znači im to što su poboljšali mišljenje o sebi i mogli bi da budu veoma opasni."Za mene je Juve i dalje prvi favorit", rekao nam je Nikola Maksimović, ali većina tvrdi drugačije.

Da čujemo vas?
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari