Da li ste sumnjali u Van Gala?

Autor: Boris Jovanović
sreda 03.12.2014.
17:56
Izvor: Sportske.net

Par meseci posle Junajted je vezao četiri pobede, na poziciji je koja garantuje plasman u Ligu šampiona, a čini se da igra dobija željene obrise. Ovo su deset razloga zbog kojih navijači moraju da budu zadovoljni!

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Luj Van Gal je, makar za sada uspeo u namerama. Radost navijača posle meča sa Stoukom i činjenica da je veoma popularan među "Đavolima" pokazuje da je klub napravio pravi potez.

Po ostrvskim medijima, ovo su deset razloga zbog kojih je Van Gal dostojan naslednik Junajtedove klupe, za razliku od Mojesa.

1. Nametnuo je svoju filozofiju, oslonio se na pas igru i Junajted počinje da dobija željene obrise čak i u mečevima protiv kvalitetnijih rivala, recimo Čelsija.

2. Isplatila se kocka sa Runijem kao kapitenom. Mnogi su verovali da je to put u propast jer je vođa tima praktično čovek koji daje primer. "Vaza" je pokazao da je više nego dostojan trake.

3. Uspeo je da izbaci par igrača iz mlađih kategorija poput Padila MekNera, pa i Bleketa, a sinoć je protiv Stouka igrao i Vilson. To su već trojica na koje niko nije računao početkom leta.

4. Isplatilo mu se poverenje u De Heu, mada je to više zasluga Ser Aleksa. Španac je dugo nipodaštavan, ali je Škot ostao uz njega i kada su ga proglašavali za lošu kupovinu. Van Gal nijednog trenutka nije doveo u pitanje to da je nekadašnji čuvar mreže Atletika neprikosnoven izbor, videli ste kako se to vratilo.

5. Dočekao je i Karika, odmah ga posle povrede bacio u vatru i pokazao da bi iskusni Englez mogao da se vrati u onu formu od pre dve godine kada je bio ključ u Fergijevoj oproštajnoj sezoni.

6. Ekipa je vratila borbenost i glad koja je nedostajala kod Mojesa. Da li je u pitanju bio tihi bojkot, to naravno ne znamo, tek Van Galov Junajted je mnogo spremniji na žrtvu nego onaj prošlogodišnji.

7. "Old Traford" je ponovo tvrđava, kao u Fergijeva vremena. Podsetimo, od prvog kola i poraza od Svonsija, "Đavoli" su na svom stadionu odigrali sedam mečeva, dobili šest i remizirali sa neprikosnovenim Čelsijem. Setite se rezultat prošle godine kod kuće sa Mojesom.

8. Uspeo je da amortizuje povrede. Tačno je da ne igra Evropu, ali kada vidite ko je sve povređen u njegovom timu, zamislite Siti, Arsenal i Čelsi u sličnoj situaciji. Pogotovo ove poslednje da se povrede Teri, Kejhil i Bane pozadi?

9. Van Gal je navikao na pritisak, to je ono što je Mojesa na kraju koštalo posla. Holanđanin ni u teškim vremenima nije gubio nadu, verovao je u svoju viziju i igrače i to se lagano isplaćuje.

10. Zaslužio je sreću. U Engleskoj ispravno smatraju da se ona zaslužuje radom, pa ni srećna pobeda na "Emirejtsu", pa ni ona sinoć protiv Stouka kada su sačuvali nekako tri boda nisu nezaslužene.

Sve u svemu, mnogi su sumnjali, ali čini se da Van Gal ima znanje i moć da zaustavi sunovrat od prošle sezone...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CR7
Wednesday, 03.12.2014
19:01

LVG ima znanje sa mladim igracima,pogotovo sa Meknerom.Mekner jer cist pogodak,spasio je Junajtedu 2 boda.