Da li ste ovo znali o igračima Liverpula? Radnik u restoranu, dosadni, košarkaš, gimnastičar...

Autor: Vladimir Stojanović
subota 26.05.2018.
17:43
Izvor: Sportske.net

Liverpul je po mnogo čemu luda ekipa. Ovo će vas uveriti...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Španci su opsednuti detaljima kada je večerašnji rival u pitanju, ovo je zanimljiva priča o fudbalerima Liverpula.

Budite iskreni koliko ste od ovoga znali?

Loris Karijus - Veliki navijač Bajerna, počeo da brani kada je Oliver Kan doneo pobedu Bavarcima u finalu Lige šampiona protiv Valensije početkom veka. Nikada nije branio u nekoj utakmici koja je odlučena u penal seriji.

Trent Aleksander Arnold - Odrastao na 100 metara od trening centra Liverpula, momak koji se probio niotkuda i slobodno vreme koristi da pomaže siromašnima u svom kraju. Najmlađi igrač koji će nositi dres Redsa u evropskom finalu.

Dejan Lovren - Navijači ga ne vole, bosanski Hrvat koji je izbegao u Nemačku zbog rata. Inače najbolji prijatelj Salaha u klubu, uz to sjajan košarkaš. Bio na naslovnim stranama žute štampe, ali o tome nećemo.

Virdžil Van Dajk - Najskuplji defanzivac svih vremena, do 15. godine u Bredi nije igrao fudbal ozbiljno, radio u restoranu, posle je preko Groningena i Seltika sve postalo bajka.

Endi Robertson - Dete Seltika, radio u blizini stadiona Hampden Park kao prodavac pre nego što je potpisao za Dandi, pa Hal. Seltik ga otpisao jer je bio prenizak.

Džordžinjo Vajnaldum - Gimnastičar, fudbal ga nije zanimao dok nije potpisao za Spartu u 15. godini, dugo su ga nagovarali. Brat Đulijano igra za Viljem, polubrat je u Engleskoj u Hadersfildu.

Džordan Henderson - Dete strogog policajca, ništa mu nije bilo dozvoljeno do punoletstva, samo gledanje crtanih filmova, vikendom kada nije išao u školu pomagao centru za beskućnike. Rodžers hteo da ga menja za Klinta Dempsija ostao u klubu čiji je sada kapiten.

Džejms Milner
- "Dosadni" Milner, sjajni fudbaler, Mili Mašina kako ga zove Klop. Veliki univerzalac i čovek za poštovanje, odbio da produži ugovor sa Sitijem i otišao u Liverpul. Razlog? Hteo je da bude siguran da će igrati.

Mohamed Salah - O Hadiju znate sve, pisali smo.



Roberto Firmino - Jedan zubar ga je primetio kako igra za malo poznati Regatas i postao mu agent. Priča se da je bio na pragu Marseja ali nije mogao da dobije papire, vratio se u Brazil, igrao za Figuirense, na kraju preko Hofenhajma završio u Liverpulu. Saigrači ga zovu "Bobi".

Sadio Mane -
Branili su mu da igra fudbal, otac posvećen veri se nije slagao sa njegovim izborom, otišao od kuće 800 kilometara, bosonog trenira u akademiji u Dakaru. On je prvi Senegalac koji će igrati finale LŠ.

Simon Minjole - Završio političke nauke, govori četiri jezika, služi kao prevodilac i Klopu, omiljen među saigračima.

Adam Lalana
- Ovo niste znali? Lalana ima španske krvi...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
_mladen_
Saturday, 26.05.2018
20:13

Nije bitno ko je odakle i sta je radio pre dolaska u Liverpul. Klop je napravio tim koji se bori i koji daje sve od sebe. Dva igraca koja su ispala iz lige i klinac od 19 godina igraju finale LS, to je lepota fudbala.

avatar
10BillionXD
Saturday, 26.05.2018
18:15

Jel mozete ovako nesto uraditi i za neke druge timove? Veoma je zanimljivo!

avatar
neme
Saturday, 26.05.2018
18:02

Lovren na cr-a to nece na dobro milner na krosa -utopija henderson -modric -neprocenjivo real uzima i 13 ti usati.