Da li se sprema Murinjov veliki povratak? Evo šta kažu u bivšem klubu!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 18.12.2018.
18:13
Izvor: Sportske.net

Dva kluba u kojima je tokom svoje karijere radio narednog leta bi mogla da menjaju trenere.

Epa/Alessandro Di Marco
Epa/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Žoze Murinjo je danas dobio otkaz u Mančester junajted, nakon dve i po godine na "Old Trafordu" ostao je bez posla.

Na odlasku će zaraditi 30 miliona evra, sva je prilika da je sa tekućom sezonom završio i da će na miru trošiti pomenuti novac do leta.

A po završetku sezone, mogle bi da ga sačekaju ponude bivših klubova.

Inter igra solidno ove sezone, ali se čini da Spaleti neće izdržati na klupi "Neroazura" duže od tekuće takmičarske godine. Ipak, "Posebni" se još uvek nije povezivao sa povratkom u Milano, ali podsetimo da je sa "Neroazurima" osvojio čuvenu "tripletu", pa ništa ne treba otpisati.

Druga opcija deluje daleko realnije, madridski Real luta od kako je Zinedin Zidan napustio klub, doveli su Lopetegija, pa su nakon katastrofalne serije uručili otkaz Špancu, kojeg je na klupi nasledio trener Kastilje Santijago Solari.

Argentinac je uveo veliki broj mladih igrača u prvi tim, potpisao je ugovor do 2021. godine, ali podsetimo i da u njegovoj saradnji stoji da po završetku sezone može da dobije otkaz bez obeštećenja, pa se čini da će njegov ostanak na klupi "Los Blankosa" biti kratkog daha, osim ako nekako ne preporodi ekipu i domogne se nekog trofeja.

Florentino Perez je navodno izrazio želju za ponovnu saradnju sa Žozeo Murinjom, još dok se spekulisalo da bi "Posebni" mogao da ostane bez posla na "Old Trafordu".

Murinjo Kasiljas

Sada se otvorila prilika da Portugalac ponovo sarađuje sa "kraljevskim" klubom, a dok je sve još uvek u domenu spekulacija, svoje mišljenje dali su i levi bek Reala Marselo, kao i trener Santijago Solari.

Marselo je bio jedan od ključnih igrača Madriđana u periodu kada je Murinjo bio trener, "Los Blankosi" su sa Portugalcem igrali tri polufinala Lige šampiona, a osvojili su po jednom Primeru u Kup kralja.

Brazilac je dao diplomatski odgovor.

"Velika je šteta jer je veliki trener i to što je bez kluba je zaista šteta. Nije na meni da kažem da li treba da dođe u Real Madrid, ali zaista cenim sve što je uradio za ovaj klub", izjavio je Marselo.

Što se tiče Solarija, Argentinac je svestan da njegov posao na klupi Reala nije potpuno siguran, ali je izjavio da je koncentrisan na svoj posao i da ne brine.

"Kako bih ja bio zabrinut zbog glasina i spekulacija o Real Madridu? To se dešava svaki dan, to je deo naše realnosti.

Osećam se isto kao kada sam došao da radim kao trener i još pre kao igrač. A to je da dajem sve od sebe za svoj posao svaki dan, to je moje viđenje fudbala
", rekao je Solari.

Videćemo kako će se Solarijeva epizoda na klupi Madriđana završiti, a Argentinac će u narednih nekoliko dana imati priliku da osvoji prvi trofej u karijeri, kako Real u polufinalu Svetskog klupskog prvenstva igra protiv Kašima Antlersa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 19.12.2018
01:05

Da sam Murinjo, pre svega bih se odmorio i razmislio. O svim greškama koje sam napravio sa Junajtedom. A onda, posle jedne od najkarijera, možda bi pametno bilo vratiti se u - Porto i početi ozbiljan posao stvaranja nove igre, u odnosu na dosadašnje, na duži period, uvesti Porto ponovo u stalnu borbu za evrotrofeje.

avatar
Japanac
Tuesday, 18.12.2018
21:08

Nek dodje sad u Inter da vidimo kako je poseban,lako je bilo kad je Juve bio izbacen,a Milan oslabljen...

avatar
Urossi
Wednesday, 19.12.2018
00:42

Opet ima da vam bude fobija😁Pitam li se pitam zasto ste bili izbaceni??😂

avatar
Urossi
Wednesday, 19.12.2018
17:17

Pa nije bilo 13 godina jer ste toliko godina namestali meceve ne samo vase nego i druge😆nemoj se iznenaditi kada opet pokucate seriji b na vrata😀😁p.s i dalje jurite tipletu😀

avatar
Japanac
Wednesday, 19.12.2018
15:08

Zato sto Inter nije vidio titulu 13 godina pa je potrosio sve pare na farsopoli pa su prodali klub na kineza,evo Juve opet hara i je 7 puta sampion a Inter je opet gde je i bio pred farsopoli

avatar
Z
Tuesday, 18.12.2018
19:46

O Murinju dosta toga govori sto ga stalno povezuju sa bivsim klubovima. 2x u CFC, a odavno je tiha patnja Intera i zelja Pereza.