Da li je Vidić bio besplatan?

Autor: Boris Jovanović
petak 17.04.2015.
13:26
Izvor: Sportske.net

Srbin će početi "Derbi dela Madonina", mediji se bave ogromnim novcem koji Inter treba da mu isplati. Šta je bila ideja kluba i zbog čega se izjalovilo?

Beta/AP Photo/Felice Calabro'
Beta/AP Photo/Felice Calabro'

Povezane vesti

Kada je Nemanja Vidić prihvatio ponudu Junajteda, još u februaru prošle godine, svi su bili uvereni da su Italijani napravili sjajan posao. I kada je u pitanju kvalitet tadašnjeg kapitena Junajteda, ali i marketinški.

Naime, ideja Erika Tohira je bila da poznato lice bude frontmen prodora Intera na azijsko tržište, a jasno da neko ko je simbol Junajteda svakako odgovara toj ulozi.

Vidić se odrekao svih marketinških prava u korist kluba, što je značillo da će papreni transfer Inter pokušati da isplati kroz marketing.

Kako papreni, pitaće neko, zar nije stigao kao slobodan igrač?

Ono što se zove "free transfer" je, kada se podvuče crta ogromna suma.

Već prilikom transfera je Inter platio takozvanu "menadžersku komisiju", ona je u Vidićevom slučaju iznosila blizu 2 miliona evra (1.8 miliona), to mu je pripalo kao slobodnom igraču.

Ugovor?

Vidić je naplaćeniji igrač Intera, njegova plata je 3.2 miliona evra, neto, što uz porez iznosi gotovo duplo, oko 6 miliona.

Dodajte na to dužinu ugovora, italijanski mediji tvrde da je ugovor na četiri godine, pa se suma približava vrtoglavih 30 miliona evra, odnosno nešto više od 27.

Vidić bi, ako ostane čitav ugovor u Interu praktično mogao da završi karijeru u klubu, jer bi tada imao 37 godina. Manćini je najavio da za njega nema mesta, ali Inter može da raskine ugovor jedino ako se dogovori sa fudbalerom.

Problem je što Vidić ne igra, samim tim i marketinški efekat je nikakav, sve to se poklopilo sa lošim rezultatima.

Ali, u gradskom derbiju biće u timu, prilika da dokaže da je neopravdano zapostavljen. Počinje u nedelju u 20:45.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke