Da li je sledeći trener Barse Holanđanin? Novi detalji!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 03.11.2019.
13:56
Izvor: Sportske.net

Deluje da je suđeno.

EPA-EFE/NIGEL RODDIS
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Ernesto Valverde je sve češće na udaru zbog promenljivih izdanja Barselone ove sezone, juče su Katalonci doživeli poraz od Levantea, što je pojačalo spekulacije o njegovom odlasku.

Ipak, čini se da je uprava i u težim situacijama stajala iza Valverdea, iza kojeg je takođe i svlačionica, igrači mu veruju i žele da ostane u klubu.

Doći će dan kada uprava neće moći da trpi poraze od Levantea i sličnih ekipa daleko manjeg kvaliteta od "Blaugrane", a čini se da bi Valverde mogao da predvodi Barsu do kraja sezone i da onda klupu ustupi holandskom stručnjaku Ronaldu Kumanu.

Naime, bivši fudbaler Barselone trenutno je selektor reprezentacije Holandije.

On je potpisao ugovor sa "Oranjem" do Svetskog prvenstvao 2022. godine, zaključno sa Mundijalom, ali u njegovom ugovoru stoji da Barsa može da ga dovede u svakom trenutku!

Da, Kuman je izričito napomenuo da Barsa može da ga odvede sa klupe Holandije, ali samo Barsa, a sada su otkriveni i novi detalji.

Koeman Kuman

Naime, bivšeg trenera Sautemptona i Evertona će katalonski klub moći da angažuje tek nakon Evropskog prvenstva koje je na programu narednog leta.

Kuman je potvrdio da neće napuštati reprezentaciju pred Euro, ali da nakon istog "Blaugrana" može da ga angažuje.

On je pokazao u reprezentaciji Holandije da je sjajan stručnjak, odličan je bio i u Sautemptonu, jedino je imao slabe rezultate sa Evertonom, ali izgleda da problem na "Gudisonu" nije baš u trenerima.

Igrao je svojevremeno za Barsu i dobro je upoznat sa klubom i ambicijama, sam je istakao da mu je san da sedne na klupu kluba sa "Kamp Noua", pa se čini da bi Holanđanin mogao da predstavlja dobar izbor za Katalonce.

Videćemo kako će se stvari razvijati i koliko je vremena ostalo Valverdeu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Monday, 04.11.2019
04:40

Zašto uprava ne bi stajala iza Valverdea kada je napravio najveći uspeh u istoriji Barse: u samo 11 kola sa 3 poraza, jednim remijem i 22 od moguća 33 boda on je uspeo da bude na čelu tabele!!!

Sa druge strane i ja bih ga podržavao da sam fudbaler Barse: živim u prelepom gradu sa divnom klimom, daju mi svake sedmice 100-200 'iljadarki evrića, imam plaćenu rekreaciju svaki dan, a za uzvrat malo trčkaram po terenima i ispunjavam trenerove zadatke. Ne, ne sabotiram Barsu (za to je Valverde plaćen), već samo vodim računa da se ne mešam u Messijev posao na terenu (a i on je plaćen 4-5 ili 10 puta više od mene), da 'stanem na loptu' i učestvujem u odbrani minimalnog vođstva ili nerešenog rezultata, onako kako je to trener zahtevao. Dva puta mesečno malo više potrčim, kol'ko da ne rasteramo onih 70-ak 'iljada Japanaca, Kineza, Indusa, Koreanaca i ovih 'naših' sa Camp Nou-a i to je to. Takoreći penzija za veliku platu, nema nigde bolje - živeo trener. E sad' ako nešto osvojimo eto meni i značkice u CV-ju, ako ne nema veze, bitno je da nisam ja kriv.

avatar
V84
Sunday, 03.11.2019
19:15

Koliko god neiskusan i zelen kao trener, smatram da je Xavi pravi trener za Barsu. Objektivan, oštar i bez dlaka na jeziku. Najurio bi ove penzose u jednom prelaznom roku.