Da li je ovo najgori potez jednog kluba u istoriji?

Autor: Beta Beta
četvrtak 23.07.2020.
19:31
Izvor: Beta

Nije baš jasno zašto su se odlučili na ovakav potez.

screenshot - youtube.com
screenshot - youtube.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Birmingem siti povući će iz upotrebe dres sa brojem 22 Džada Belingema, koji je prešao u Borusiju iz Dortmunda.

Belingem je sa 16 godina i 38 dana ušao u prvi tim Birmingema, a ovog leta je postao najskuplji 17-godišnjak u istoriji, nakon što je dogovorio transfer u Dortmund. Nije navedena vrednost transfera, a britanski mediji spekulisali su da bi mogla da dostigne i do 30 miliona funti. 

"Za neverovatno kratko vreme Džad je postao ikona kluba, pokazavši šta može da se postigne kroz talenat, naporan rad i posvećenost. Dres sa brojem 22 je postao sinonim za Džada, negov uspon u prvi tim sa 16 godina i 38 dana i sve kvalitete. Kao takav, klub je odlučio da bi bilo podesno da povučemo broj, da se sećamo jednog od nas i da inspirišemo druge", navodi se u saopštenju kluba.

Belingem (17) je odigrao 44 utakmica i postigao četiri gola za Birmingem, koji je ove sezone za dva boda izbegao ispadanje iz Čempionšipa.

U fudbalu nije čest slučaj da se povlače brojevi. Milan je svojevremeno povukao dres sa brojem šest Franka Barezija, a Napoli je povukao broj 10 koji je nosio Dijego Maradona. Ajaks je u čast Johana Krojfa povukao broj 14.

Uporedite ove legende sa fudbalerom koji je odigrao tek jednu sezonu kao profesionalni fudbaler i zapitajte se da li je ovo zaista najgori potez jednog kluba u istoriji?

Možda da je uveo Birmingem u Premijer ligu, pa da mu se tako na neki način zahvale, ali Belingem nije deo nikakvog uspeha kluba, umalo da bude i deo velikog neuspeha, već samo talentovan igrač koji se dobro prodao.

Jasno je da će timu dobro doći ovaj novac, ali to i dalje ne opravdava ovaj potez kluba, brojevi se u fudbalu povlače samo najvećim legendama, a i to je retkost, jer sam broj nosi određenu težinu i igračima predstavlja čast da ga nose na leđima.

Ali, u Birmingemu više niko neće imati čast da nosi dres sa brojem 22, jer je Džad Belingem zaradio upravi 30 miliona funti..?

baner 2



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
OGLoc
Friday, 24.07.2020
10:47
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 24.07.2020
10:20

I ''trojku'' smo posle povukli.

avatar
Stratford
Thursday, 23.07.2020
21:56

Ovaj transfer ih je spasio bankrota

avatar
Blek stena
Thursday, 23.07.2020
20:29

Cudno vreme. A to za njega je smesno. Ali kako im sve vise klubovi podilaze, igraci su sve gori.Kalco 90 to je bila prava prica.