Da li je ovo moguće? U Barsi nezadovoljni, kao da ih trenira Murinjo?!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 31.10.2017.
09:08
Izvor: Sportske.net

Nije dovoljno, ma kako uvrnuto zvučalo. Jer, nešto nedostaje...

EPA-EFE/JAVIER ZORRILLA
EPA-EFE/JAVIER ZORRILLA

Povezane vesti

Barselona ubedljivo vodi u prvenstvu, Valensija igra odlično, ali njih niko ne doživljava kako konkurenta za titulu. Real je na -8 i trebalo bi da napravi nešto specijalno, kako bi zadržao krunu.

Ali, u Barsi nisu impresionirani Ernesteom Valverdeom. Naime, njegov stil, iako je obećavao da puno neće menjati odudara od onoga na šta je tim navikao. Igraju tvrđe, jasno zbog čega je insistirao na Paulinju, a španski mediji spekulišu da je povredu Dembelea iskoristio kao izgovor, i da i kada se Francuz oporavi, on neće puno menjati tim, niti odstupati od ovakve igre.

Šta to konkretno znači?

Giljem Balag tvrdi da Suarezov problem u ovom trenutku nije koleno, kako se spekuliše, već stil igre. Jednostavno, sa ovakvom postavkom, Mesi je taj koji je u sredini, dok Luis Suarez mora da se izvlači na stranu i da mnogo manje dobija loptu sa bokova.

Valverde je najavio 4-3-3 kad je došao, ali i tada smo pisali, on je tradicionalista, Bilbao je umeo da igra i atraktivno, ali i veoma tvrdo u nekim sezonama i da se praktično oslanja na jak, trkački vezni red, Benjatov prekid i sigurnu igru pozadi.

"Don Balon" spekuliše da neki igrači gunđaju da se osećaju kao da im je trener Murinjo, ali čini se da je ovo više pokušaj da se unese neslaganje u redove lidera, jer Valverdeu teško da nešto može da se prigovori posle ovakvog starta.

Istina je recimo da Barsa nije delovala ubedljivo u duelu baš u Baskiji protiv Valverdeovog bivšeg kluba, da je imala i sreće u nastavku, ali svejedno, kada pobeđuješ i kada ne vidiš Real u prašini iza sebe ko ti šta može zameriti?

A opet, provlače se komentari da samo Mesijeva neverovatna forma gura Barsu i da kad on bude stao, bez pravih alternativa, Valverde neće imati rešenje. Iskreno, zvuči uvrnuto, no da sačekamo...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Logika i argumenti
Tuesday, 31.10.2017
13:03

Covek je nepredvidiv sa rotacijama i formacijama sto je odlicna karakteristika jer protivnicki timovi ne znaju sta da ocekuju...Sto se tice stila igra covek radi sa onim sto ima a Neymarov odlazak nije nadoknadjen...Tesko je motivisati tim koji je osvojio sve plus imaju ogromne plate...Paulinjo je gladan uspeha i dokazivanja zato tako i igra...Sve u svemu ekipa je solidna i Valverde radi odlican posao pogotovo na malim utakmicama gde se i osvaja titula...

avatar
brekbaCh1
Tuesday, 31.10.2017
12:48

Mesijeva forma traje vec 10 godina, zasto mislite da bi stao sad ? Ne blistaju, ali igraju zrelo.. nekako drugacija Barselona.

avatar
BarsaSaMarsa10
Tuesday, 31.10.2017
11:44

Koja je fora sa nestajanjem iole duzih komentara? Napisem komentar,posaljem,ali u mojim komentarima njega nema,kao da ga nikada nisam ni otkucao.

avatar
Sportski
Tuesday, 31.10.2017
11:26

Jedna od rijetkih stvari sto je ova uprava dobro uradila je angazman Valverdea, trebaju i to pokvariti! Barsi i treba takticar trener koji ce uvesti cvrstinu u igri. Za sve ostalo tu je Messi :)

avatar
Gaucho10
Tuesday, 31.10.2017
11:14

U ovom timu je problem samo Suarez, lepo igramo i sa Dembeleom i Kutinjom(recimo) po boku bicemo top.Pa Mesi sada nema sa kim po strani pa je dao 12 golova, tako da kada se poveze sa dva opaka tehnicara po strani bice ludo

avatar
Lecter
Tuesday, 31.10.2017
13:20

Problem jeste Suarez ali Barsa nema boljeg napadaca.Najveci problem je guranje Roberta na mjesto beka a decko je doktor u sredini terena.

avatar
Steffmajster
Tuesday, 31.10.2017
10:33

Da stavi on Semeda na desnom krilu, Roberta u sredini, Messi desno, Suarez spic i Denis Suarez levo krilo, da vidimo kakva ce igra biti.. Ovako do sad stvarno neubedljivo, mislim igra nije atraktivna i lepa za gledanje, sem nekih poteza Messija... Neko ce reci, bitan je rezultat, mozda da, ali u Barsi pre svega je pravilo da se igra lep i dobar fudbal, a samim tim dolaze i titule