Da li je ovo Barsin kraj?

  • Autor: Boris Jovanović

  • 17. april 2014.

  • 09:56

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Po svemu sudeći prvi put u poslednjih šest godina Barselona će sezonu završiti bez trofeja. U španskim medijima dominira pitanje, prisustvujemo li kraju vladavine Katalonaca?

Da li je ovo Barsin kraj?
Propala je i poslednja šansa za spas sezone, Barselona je izgubila kup, ostalo je prvenstvo, ali iskreno, šanse su male, trebalo bi da kiksiraju oba madridska kluba. Nije nemoguće međutim i u samoj Kataloniji malo ko veruje u to.

Mediji su dočekali poraz kao razočaranje, ali su i pred meč upozoravali da je Barselona daleko od forme i da je tim isceđen i nemoćan da promeni stvari. Videlo se sinoć na "Mestalji" da ništa ne funkcioniše, i izjednačenje je bilo splet srećnih okolnosti, gol Bejla je praktično bio fudbalska pravda.

"Tužna Barselona"
, piše "Sport" koji priznaje da je Real bio bolji tim i zaslužio kup. Trener Martino nije ni otišao posle meča da uteši igrače, njegovi dani su odbrojani, čak i da uzme titulu, presuda je donesena, Barselona će tražiti novog trenera.

"Svi su krivi, i bivši i sadašnji predsednik  i Zubizareta jer nije reagovao na vreme, i trener Martino koji se nijednog trenutka nije potrudio da se integriše u klub. I na kraju igrači koji gube kredibilitet, još od odlaska Gvardiole"
, piše Đozep Kaldevila, kolumnista katalonskog lista.

I ostali mediji u Barseloni su na istim tonovima, kritikuje se Nejmar koji je izgubio duel sa Bejlom, pokušavao mnogo, a opet za razliku od Velšanina ove sezone nije pokazao da može da bude prevaga.

"Mesi se izgubio, nestao je sa terena kao i protiv Atletika, nikome nije jasno što se dešava", pita se "Mundo Deportivo".

Ovaj list iznosi optužbe na račun igrača da je izgledalo kao da Real želi više pehar.

Takvi tonovi su preovlađivali i kada su navijači u pitanju, na povratku kući grupa Culesa je opet vređala igrače i poručila im da su odvratni plaćenici koji ne znaju šta znači igrati za Barselonu.

Same optužbe su smešne i pokazuju koliko je pamćenje navijača krkho, ovaj isti tim je do ove godine rušio redom.

"Marka" ne propušta da dolije ulje na vatru, najuticajniji sportski dnevnik je doneo presudu, ovo je kraj Barsinog doba.

"Ono što sledi je bitka za skidanje suspenzije. Ako izgubi protiv FIFA, Barsa neće moći da reši probleme ni za narednu sezonu. Doduše, kupovinom Nejmara bili su sigurni da su rešili probleme iz prošlog proleća, ali sada se vidi da su pogrešili. Nemaju razloga da pozitivno gledaju u narednu sezonu
", dodaje "Marka".

Inače za Barselonu je ovo prvi put da izgubi tri meča u nizu od 2003. godine, tada su ih pobedili Valensija, Selta i Atletiko. Poraz u Vigu je tada koštao posla Luja Van Gala, a zamenio ga je Radomir Antić.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari