Da li je Ole za volanom? Sinoć smo videli PET velikih grešaka !

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 20.07.2020.
11:02
Izvor: Sportske.net

Junajted nije ličio na onaj tim iz prvenstva po restartu šampionata.

EPA-EFE/Clive Brunskill/NMC/Pool
EPA-EFE/Clive Brunskill/NMC/Pool

Povezane vesti

Mančester Junajted je sinoć eliminisan u polufinalu FA kupa od strane Čelsija. "Crveni đavoli" su ubedljivo, više igrom no rezultatom, pregaženi od strane "plavaca" sa kojima je Solskjer imao pozitivnu statistiku od preuzimanja kormila kluba sa "Old Traforda".

Jasno da su igrači, stručni štab i navijači okrenuti prema Premijer ligi i poslednja dva kola. "Đavoli" će igrati sa Vest Hemom i Lesterom, "lisice" su blizu da 'prospu mleko' pošto su juče dekasirani sa 3:0 od strane Kejna i Totenhema.

Ipak ako Junajted igra kao sinoć, Rodžers i "lisice" imaju čemu da se nadaju. Engleski mediji su izdvojili pet pogrešnih poteza koji idu na savest Norvežanina.

1. Gde je Serhio Romero?
Jasno da je prvi krivac Junajtedove eliminacije De Hea koji je 'dao' dva gola Čelsiju, protiv trećeg nije ni mogao mnogo šta, bio je to autogol Megvajera. Romero je igrao u pet utakmica FA kupa, četiri je Junajted prošao bez primljenog gola.

2. Pogba i MekTominaj nisu smeli da budu na klupi
Previše defanzivno je izašao Junajted sa Matićem i Fredom, protiv Kovačića i Žoržinja ova linija je imala dosta problema. Bruno Fernandeš nije mogao da pomogne toliko u defanzivi.

3. Previše defanzivna igra
Deluje da je Solskjerov plan bio - poslati loptu Rašfordu. Deluje da su igrači Junajteda počinjali svoje kombinacije previše duboko, što je čudno jer znaju kako da igraju sa Čelsijem, ipak su oh dobili tri puta ove sezone igrajući fudbal zasnovan na krilima.

De Hea Maunt

4. Marsijal na KLUPI?!
Francuz je u sjajnoj formi, njega je u startnoj postavi zamenio Džejms. I kada je ušao posle povrede Baija Marsijal nije uspeo da se snađe, deluje kao igrač koji nije navikao da krene sa klupe.

5. 15 minuta početka meča
Tokom prvog perioda igre Čelsi je dozvoljeno da radi šta hoće, "plavci" su imali bolje šanse, veći posed i kontrolu nad mečom. U proteklim utakmicama Junajted je bio taj koji je napadao rivala od prvog minuta u talasima. Sinoć to nismo videli.

Solskjeru prestoji pomenute utakmice sa "čekićarima" i Lesterom, jasno da bi povratak u LŠ brzo izbrisao jučerašnji meč, ali drugačija postavka i igra je moranje ako se želi do elite.

Bonus baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GagiGGMU
Wednesday, 22.07.2020
18:27

Тешко ћемо до ЛШ јер ће Ливерпул готово сигурно пустити Челси, само да Јунајтед не би заузео треће место, надам се да неће то урадити Ливерпул али...

avatar
Аполо
Monday, 20.07.2020
14:49

Ако се пласирамо на крају у ЛШ нико се више неће ни сећати ове утакмице. Да смо играли катастрофално, јесмо. Овим ће морати да се позабави тренер, јер није проблем изгубити једну утакмицу али је проблем када је одиграш непрепознатљиво, катастрофално. Сада се већ доводи у питање и умеће Мегвајера који је плаћен колико је плаћен, док је Линделоф одавно бледуњав на терену, да не кажем не види се уопште. Постоји пар појединаца који су константни али штоперске позиције нам дебело "шкрипе". Ок ако доведемо нпр Санча и још неког на средини терена, али одбрана је невероватно шупља. Такође имамо голмана који некад делује толико флегматично али зато прима астрономску плату. А с друге стране Хендерсон који кида морао би онда да греје клупу кад би се вратио у екипу. Све у свему мислим да би најбоље било ако је могуће понудити посао тренера Покетину и са њим вероватно у неку перспективнију будућност.

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 22.07.2020
10:06

Utakmica je bika totalni takticki promasaj, od pocetka do kraja. Od izbora ekipe, nije to utakmica gde se odmaraju igraci, do samog stila gde se islo kroz sredinu. I pored svega, De Hea je masakrirao Junajted, decko prosto vise nije sav svoj i Romero treba da bude na golu. Ono sto nije bilo do Junajteda, go je da je Lampard poucen predjasnim iskustvima izasao sa ciljem da prebije protivnika i to mu je polazilo za rukom jer je sudija iz nekog neobjasnjivog razloga tolerisao. Zuma, Rudiger su bukvalno dizali Rasforda i Fernandesa u svakoj polovicnoj situaciji i nisu smeli da zavrse utakmicu

avatar
The Red Army
Monday, 20.07.2020
12:44

Pa normalno, to se znalo da ce i lampard i solsker da odmore neke igrace jer je i jednima i drugima bitnija liga i plasman u ligu sampiona od fa kupa, samo trebao je igalo da igra od pocetka i tako neki igraci i da ne taktizira sa 3-5-2 formacijom

avatar
Manchester UTD
Monday, 20.07.2020
12:11

Ole ako u ovoj situaciji posle kikseva rivala ne izbori Ligu sampiona mislim da je vreme za Poketina. Jednu je sansu propustio, imace jos dve.

avatar
Manchester UTD
Monday, 20.07.2020
12:03

Ovo je apsolutno tacna analiza utakmice. Najveci krivac je Ole, a cinjenica je da je De Hea imao slabu utakmicu. Ili je trebao da odmori sve bitne igrace ili je trebao da izvede najjaci sastav u formaciji 4-3-3. Ovako niti je odmorio igrace niti je dobio utakmicu. Bruna ce stici ovaj tempo igranja, ne moze covek da igra na 3 dana po 90min non stop!

avatar
Grobbelaar
Monday, 20.07.2020
11:22

Posle bitke svi su generali...
Gotovo sve od navedenog je tačno, ali ono što većina uporno previdja je da Man United igra utakmice svaka 3 dana, te je i umor sve uočljiviji. Glavni cilj je povratak u LŠ, a od top 4 u najboljem slučaju ih dele 2 boda.
Doduše, može se desiti situacija da pobede WHU, a porazi iz Leicester, pa da izvise, ali verujem da će u zadnjem kolu "izginuti" ne bi li ih zadesila takva sudbina. Mnogo toga zavisi od plasmana u LŠ, te sam siguran da će ovaj poraz brzo biti zaboravljen u slučaju da se ostvari prioritetan cilj.

avatar
LUZERPOOL
Monday, 20.07.2020
13:32

Da, ali zavisi koliko cemo pobedit West Hem i koliko bi nas Lester pobedio. Ako sve se tako odigra.

avatar
Mirjevac
Monday, 20.07.2020
15:28

Hahaha, M. Junajted igra utakmicu svaka tri dana i oni drugi tako isto igraju, i oni nemaju pauzu, vec trener Junajteda je katastrofa, odlicni igraci ali on nezna nista, vec ga vucu dve sezone i kupuju mu odlicne igrace, ali sa njim Junajted nece moci nista da osvoji, vec ga treba pod hitno menjati!

avatar
Milos Ilic_fb1
Monday, 20.07.2020
11:08

Ocigledno je da Ole nije previse polagao u kup vec da je cuvao glavne snage za ligu i borbu za LS. Cak ida je osvojio trofej, on im osigurava mesto u LE a ne LS