Da li je konačno pronađen Sveti Gral? Redsi, ovo su procenti, za svaki slučaj skladištite šampanjac!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 27.12.2018.
09:27
Izvor: Sportske.net

Da li je pod jelkom juče bilo ono što u Liverpulu čekaju bezmalo tri decenije? Matematika kaže da jeste...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Jasno da nije gotovo, ali bi posle Božićnog ludila Liverpul mogao da bude vrlo blizu kraja potrage za Svetim Gralom, odnosno titulom prvaka Engleske.

Nakon jučerašnjeg poraza Sitija, kombinovano sa očekivanom pobedom Redsa nad Njukaslom, situacija je sledeća, Klopov tim ima šest bodova prednosti u odnosu na Totenhem, sedam u odnosu na šampiona.

Već smo pisali, "Pevci" su se iz drugog plana primakli, ne odustaju ako im se ukaže šansa, ali Siti je i dalje glavna opasnost za Liverpul. Dva tima igraće trećeg dana 2019. i ako Redsi ostanu na nogama, stvari bi mogle da budu još jasnije.

Statistički modeli tvrde sledeće, u ovom trenutku Liverpul ima čak 72% šansi za titulu, Siti tek 19%, a Totenhem svega 7%, ostali su na nivou statističke greške.

Kladioničari nisu izbacili kvote za titulu Redsa, ali ono što još procenti govore da je 90% šansi da su ovo prva tri tima na tabeli i da ostaje samo još jedno mesto u Ligi šampiona.

Čelsi ima dva boda prednosti u odnosu na Arsenal koji posustaje, a osam pred Junajtedom koji je dobio dva meča nakon smene Murinja.

Bilo kako bilo, u sledećem meču pred novu godinu, Liverpul čeka Arsenal, Siti gostuje Sejntsima, Totenhem je domaćin Vulvsima, još jedna pobeda Redsa, ali i ako ostanu neporaženi na "Etihadu" 3. januara bi mogla da već znači veliki korak ka šampanjcu. Treba ga skladištiti za svaki slučaj, tekao bi u potocima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The Red Army
Thursday, 27.12.2018
15:19

Prvi put od novembra 2002 je liverpul zavrsio dan kao prvi na tabeli sa 6 bodova razlike, ako pobede siti treceg januara moze se reci da su nikad blizi tituli

avatar
xman
Thursday, 27.12.2018
14:48

Poslednja recenica objasnila. Bukvalno ce alkohol teci ulicama, samo da je konacno osvojimo

avatar
lazialee
Thursday, 27.12.2018
13:00

Liverpul sad ili nikad...

avatar
Red blood
Thursday, 27.12.2018
11:21

Jos je suvise rano.
Treba ostati cvrsto na zemlji.
Treba u drugom delu sezone ostati siguran pre svega protiv uslovno receno slabijih rivala..
Ova dva predstojeca derbija mogu znacajno odrediti dalji tok sezone

avatar
deki trbic
Thursday, 27.12.2018
11:07

Krajnje je vreme i zasluzuju titulu.

avatar
Rooster
Thursday, 27.12.2018
11:29

Najvise Tottenham zasluzuje titilu, igraju extra, najkonstantniji su i vec tri godine su TOP 3 i zavrsavali su ispred Liverpula. Najvise poena su skupili kada saberes poslednje tri sezone. Ubedljivo!

avatar
AFC
Thursday, 27.12.2018
13:14

Pa gde im je onda titula? I Sautempton ima najviše šuta u proseku po meču, a nisu dali najviše gola pa nikom ništa. Obično titulu osvoji onaj ko sakupi najviše boda u jednoj sezoni.