Da li je Emeri pogodio sa pojačanjima?

Autor: Aleksa Blaćanin
ponedeljak 13.08.2018.
14:37
Izvor: Sportske.net

Odmah na početku prvenstva glavobolja za menadžera Arsenala.

EPA/ETIENNE LAURENT
EPA/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Premijer liga je konačno počela, navijači su jedva čekali da vide svoje ljubimce kako se bore na terenima širom Engleske.

Mnogi timovi su se značajno pojačali, a portal "WhoScored" je ocenio te igrače i na kraju sastavio listu šest najgore ocenjenih letnjih pojačanja koji su debitovali za novi klub na otvaranju sezone. Od toga čak trojica iz Arsenala.

Uslov je da je taj igrač odigrao više od 45 minuta.

Jasno je da su neki igrači odmah pokazali klasu kakvu poseduju, poput Keite i Žoržinja, a neki se nisu baš snašli u svojoj prvoj utakmici u novom klubu.

"Tobždije" se nadaju da je to samo jedna loša utakmica.

Mateo Guenduozi

Unaj Emeri nije imao sreće, pa je na otvaranju sezone igrao protiv aktuelnog šampiona koji ima već uigran tim i koji je nastavio da dominira u Premijer ligi. Devetnaestogodišnji Mateo je "bačen u vatru" protiv strašne ekipe koju vodi Pep Gvardiola. Ovaj mladi igrač se nije krio po terenu kako ne bi dobio loptu, upravo suprotno, on je bio željan igre, i nije toliko loše odigrao, imao je zaista neke blistave momente, ali nekoliko puta je napravio strašne greške koje su ga na kraju stavile na ovu listu. Najveća greška je definitivno ona nakon kornera, kada se okliznuo i promašio lotu kao poslednji igrač na sredini terena i tada dozvolio Kunu Agueru da se zaleti ka golu, i na sreću navijača Arsenala, nekako je Čeh to odbranio. Ovaj igrač je dobio ocenu 6,29 od strane "WhoScored".

Sokratis

Drugi igrač na ovoj listi, ponovo iz Arsenala. Sokratis se mučio sa ofanzivnim igračima Mančester sitija. Tridesetogodišnji štoper je u određenim trenucima bio nemoćan, pa je tako morao da sruši Aguera na ivici kaznenog prostora kako Argentinac ne bi ušao u 100% šansu, Grk je za taj start dobio žuti karton. Što se tiče kompletne defanzive, Emeri će morati da menja dosta toga, jer su "Građani" prelako stvarali šanse i izgledalo je da mogu da postignu gol kad god to požele. Sokratis je dobio ocenu 6,25.

Stefan Lihtštajner

Treći igrač Arsenala koji se našao na ovoj listi, a ušao je kao zamena za Mejtlanda Najlsa, nakon povrede ovog igrača. Jasno je da je razlog zašto se on našao na ovoj listi njegova igra na levoj strani, a on je desni bek. Lihtštajner se nije snašao na novoj poziciji, pa je često pravio faulove i ulazio u raspravu sa sudijom i protivničkim igračima. Ofanzivno je bio loš, a čak je uspeo i dva puta da se nađe u ofsajdu. Ocena 5,88.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlagoMeniOpetJA
Monday, 13.08.2018
18:36

poslije 20+ godina sa jednim covjekom, jednom filozofijom ja mislim da je ovo u redu. iskreno (iako da budem posten kao simpatizer bi volio da su pobjedili) mozda je i bolje ovako. treba vremena da se stvari posloze i da se pojacanja uigraju. neki igraci su povrijedjeni (stara dobra boljka arsenala). bice bolje.

avatar
bebel
Monday, 13.08.2018
16:43

Nije City mjerilo snage ovog Arsenala jer je City prejak, a za Arsenal su prejaki i Liverpool i Tottenham. Pravo pitanje je kako će se Arsenal nositi sa Unitedom i Čelzijem koji su mu konkurenti za četvrto mjesto koje bi bilo super uspjeh za Arsenal u ovoj sezoni. Novog trenera se ne može ocjenjivati na osnovu jedne utakmice, mada smatram da u prelaznom roku nije doveo neki kvalitet, izuzev malog Gendouzija. A maleri su počeli odmah - prvo se ozlijedi jedini zdravi lijevi bočni, a njegovo mjesto zauzme desni bočni kojem bi bolje bilo da je otišao u penziju.

avatar
Gunarson
Monday, 13.08.2018
16:11

Izgovori tipa prva utakmica, novi igraci, neki nisu spremni i mogu da prodju. Ali za trenera kome igraju Dzaka i Ozil nemam opravdanje kakva god da je situacija. Siguran sam da bi Bielik i Nelson bolje odigrali na tim pozicijama. Ja ne shvatam sta ova dvojica rade u klubu jos a ne da igraju u prvih 11 jos su jedni od kapitena.

avatar
Monday, 13.08.2018
15:06

Pravi pitanje treba da glasi da li je Arsenal pogodio sa trenereom,ono juce sto se tice taktike pa Venger bi bolje postavio ekipu,ovaj je novi Boas ili Mojes trece nema....

avatar
BlagoMeniOpetJA
Monday, 13.08.2018
18:40

iskreno, ne slazem se. razlika izmedju njih trojice ( boas, mojzi i emeri) jest sto je ovoj dvojici koju ti spomenu prethodnik ostavio skoro pa nemoguc zadatak. celzi je tad izasao iz prve porcije murinja kad su izgledali jako dominantno. mutd je uzeo titulu sa fergijem i igracima koji (uz par izuzetaka) ni sami ne znaju kako to iznijese. venger je oborio kriterijum zadnje dvije sezone, poslije 20 i kusur godina lige sampiona ostavio klub u kupu uefa. emeri je dobio pare za pojacanja, nije moglo sve odma da se dovede, iduce ljeto cvrsto vjerujem ako se nesto drasticno ne promjeni da ozil napusta klub. a dobice i vrijeme da ostvari svoju zamisao jer kao sto rekoh prethoodnik nije ostavio bas blistavu situaciju

avatar
NikkiCFC
Monday, 13.08.2018
20:31

Tako je, lik nece preziveti do novembra. Drugo, onaj klinac sa kosom kakva greska, ej Toreira sedi na klupi a jos izveo Dzaku i Ramzija a on mu igra 90. min. Krivac za gol a mogao je za jos jedan da bude. Nadam se da ce igrati i protiv nas.

avatar
Agent Provocateur
Monday, 13.08.2018
15:01

Od ovakvih "pojacanja" se nece bas pojacati