Da li je dozvoljeno odati poštu neonacisti?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 18.03.2019.
18:49
Izvor: Sportske.net

Koreografija navijača Intera pred Madoninu izazvala je dosta bure i dilema. Natpis "Prijatelji ostaju zauvek" posvećen je čoveku koji je izazivao kontroverze...

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Mnogo bure izazvao je transparent na tribini navijača Intera, posvećen preminulom Danijele Belardiniju. Ovaj vođa navijača Varezea, zaveden kao huligan na Apeninima je poginuo kada ga je udario kombi prilikom tuče sa navijačima Napolija.

Belardini je inače bio vođa zloglasnih Ultrasa Varezea, tima iz okoline Milana, poznatih "Krv i čast" koji su neonacisti.

Poznat kao Dede, on je desetak godina bio strah i trepet u Varezeu, a osuđen je dva puta na po pet godina zabrane prisustvovanja mečevima. Prvi put jer je ošamario direktora Varezea Šona Soljana, kada je ubijen Gabrijele Sandri navijač Lacija od strane karabinjera.

Naime, Belardineli je zahtevao da Vareze ne izađe na meč sa Lumezaneom, ali je direktor to odbio pa je napadnut.

Belardineli je zbog sukoba posle prijateljske utakmice Intera i Koma kada je izbio mali rat na ulicama Milana, dobio još pet godina.

Bio je poznat i kao MMA borac, a radio u švajcarskom kantonu Tićino, bio suvlasnik kompanije za podove.

Inače "Krv i čast" su poznata neonaci Ultra grupa, nose ime mreže neonacista u Americi, koja se raširila po Evropi. Više puta oduzimane su im zastave zbog "runa" koje su koristile neke SS divizije, a oštro su se protivili dovođenju crnih igrača u Vareze, često i pretili lokalnim novinarima zbog čega ih je dosta hapšeno posle mečeva tokom poslednjih godina.

U prijateljskim odnosima su sa ekstremno desnim navijačima Intera, "Viking" grupom, kao i Lacijalima, ali i desničarskim grupama iz Nemačke i Rusije.

Članovi milanskog parlamenta su osudili transparent, traže od Matea Salvinija ministra unutrašnjih poslova da reaguje, ali imaju u vidu njegove političke korene i ideologiju, teško će se to desiti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The_Matrix
Monday, 18.03.2019
23:08

To je svet ultrasa. Bio im je prijatelj i logicno je da tako postupe. Nije to nesto sto se prvi put vidi u Italiji. Ali vi nekako uvek samo za Inter izvestavate

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 19.03.2019
16:41
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 18.03.2019
19:53

Salvini je i zamenik premijera. Navijac Milana.