Da li je derbi početak Klopovog kraja?!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 13.10.2017.
11:30
Izvor: Sportske.net

Murinjo koji mu je jednom rekao da mnogo priča, iako ga strašno ceni bi mogao da započne proces. Malo ko veruje da će projekat "Klop" uspeti...

EPA/PAUL MILLER
EPA/PAUL MILLER

Povezane vesti

Situacija u Liverpulu je prilično nategnuta. Naime, Redsi su loše startovali, onaj medeni mesec je davno prošao kada je Klop u pitanju, a skor ove sezone pokazuje da tim jednostavno nije napredovao.

Ono što kritičari zameraju Nemcu je činjenica da nije uspeo da se pojača na pravi način, niti da reši ključna pitanja poput odbrane. Povreda Nejta Klajna je pogoršala stvari, Moreno je opet levi bek, Sako koji je bolji igrač od Lovrena i Klavana je pušten u Kristal Palas posle sukoba sa Klopom.

Sutra u najvećoj utakmici engleskog fudbala na "Enfild" stiže Murinjo, ako Liverpul izgubi kasniće deset bodova za rivalima.

Tačno je da je Nemac stizao do finala u kupovima, i da je vratio Liverpul u Ligu šampiona, ali to nije dovoljno. On u ovom trenutku zaista ima tim koji nikako da igra u kontinuitetu, a na ruku mu ne idu ni povrede. Doduše i to mu se pripisuje kao problem, zbog načina na koji tim trenira i igra.

Upravo se kao antipod postavlja Murinjov Junajted, kao ekipa koja ne igra lepo a dobija utakmice i kojoj je rezultat u prvom planu. Klop ima pozitivan skor protiv Murinja, o kome ima sjajno mišljenje, tako je i sa druge strane, ali postoje priče da bi poraz od Junajteda bio početak kraja Jirgena Klopa na klupi Redsa.

Naime, on bi u slučaju da izgubi bodove imao isti skor zbog koga je smenjen Brendan Rodžers. Mnogi sada tvrde, što je naknadna pamet da bi za Liverpul bilo bolje da je Irac ostao na klupi, ali Klop je bio velika nada i čak produžio ugovor do 2022.

Ali, to ne znači ništa, sigurno da i ako bude smenjen, on neće sedeti i primati platu, plan je da preuzme ili Bajern, ili čak nemačku reprezentaciju. Pominju ga i kao Zidanovog naslednika, ali čini se da od toga nema ništa, Real ni ranije nije razmišljao o njemu, tvrdili su da nema iskustva i da Real nije klub za eksperimente takve vrste.

Zbog toga je sutrašnji derbi po mnogo čemu značajan, jednostavno Liverpul ne sme da izgubi, mada i ako se to ne desi teško je verovati da oni ozbiljnije mogu da priprete vodećim timovima tokom sezone, ali i da urade nešto više u Ligi šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
John Smith
Friday, 13.10.2017
21:22

"Pominju ga i kao Zidanovog naslednika, ali čini se da od toga nema ništa, Real ni ranije nije razmišljao o njemu, tvrdili su da nema iskustva i da Real nije klub za eksperimente takve vrste." A Zidan je imao iskustva i sa njim nije bilo eksperimentisanje? :)))

avatar
Friday, 13.10.2017
18:59

Da nije bilo Barselone,Liverpul bi bio prvi ili drugi, a kao drugo,njima treba Van Dajk koji ce doci,pre ili kasnije,i to je ekipa za borbu za titulu ... Kutinjo je glavni igrac , najbolji tima,svakako da je njegoo izbacivanje iz koloseka se osetilo,osetio bi Real takav udarac a kamoli Liverpul ... Bice oni ok ...

avatar
CZYNWA
Friday, 13.10.2017
13:32

Vidim naslov i vec znam ko je autor. Pa je li tebi toliko krivo sto Klop nije dao Kutinju da ide, pa mu prizivas otkaz, mada svi znaju da od toga nema nista.

avatar
_mladen_
Friday, 13.10.2017
13:12

Hahah nemoj molim vas da se brinete oko toga sta ce biti sa Klopom. Znam da svi jedva cekaju nesto lose, ali pravi navijaci Liverpula su uz Klopa i dalje 100%.

avatar
Petar Pan
Friday, 13.10.2017
13:06

Ja kao navijac Uniteda , mislim da Unitedu nikako ne lezi stil igre Liverpula , sa visokim presingom , i brzim igracima . Nadam se dobrom rezultatu i pobedi , ali ne bi bilo nikakvo iznenadjenje kad bi nas Liverpul pobedio .

avatar
Mino Rajola
Friday, 13.10.2017
13:06

Slažem se sa delom da nije značajnije pojačao tim i da je Oks veliki promašaj, bolji bi bio Proms iz Spartaka a pogotovo Lemar. Slažem se i da je Sako bolji od Klavana i Lovrena, žao mi je što nije dobio šansu sa Matipom. O štoperima je već sve rečeno, kao i bekovima. Ali ja ne bih dirao Klopa. Prosto, naiđe loš period. Nije klop kriv za ludilo sa Kutinjom i crveni karton Manea a sad i povreda Manea.

avatar
bokibole
Friday, 13.10.2017
16:18

Klop je i oterao Sakoa iz tima(zaboga zbog sukoba)pa ako si pravi menadzer,onda pravis kompromise i ostavis u timu najboljeg stopera!Odbrana je jednostavno suplja!!!

avatar
Stefmajster
Friday, 13.10.2017
12:35

Ja ne znam sta ocekuju ljudi od Liverpula vise, da budu kao Barsa primer ili slicno :/

avatar
brekbaCh1
Friday, 13.10.2017
15:36

Tesko, niko nema protekcije kao Barsa.

avatar
brekbaCh1
Friday, 13.10.2017
12:22

Znajuci Murinja, ici ce na bod.. mada ako se otvori sansa iz kontre, lagano moze i da odnese sva tri. Uzeci u obzir i suplju odbranu Liverpula, vrlo je moguce.

avatar
Скаузерлија
Friday, 13.10.2017
13:45

Мурињо никада није ни ишао на победу против Ливерпула.

avatar
Gorčilo
Friday, 13.10.2017
12:14

Verujem da nije. Liverpul zna da igra derbije pogotovo na Enfildu. Više me brine ono što sledi nakon Junajteda, tj. mečevi sa Mariborom, Stoukom, Hadersfildom i sličnim.

avatar
Mia San Mia
Friday, 13.10.2017
11:56

Ako mu uruce otkaz, jednog ce dana samo sanjati da imaju takvog trenera. Tesko je trenirati u klubovima kao sto su Dortmund ili Liverpul (ove godine nije, ali to ne znaci da nece sledece) koji prodaju svoje najbolje igrace, imaju ograniceni budzet, a zele rezultate posle godinu-dve. Covek je od anonimusa i klinaca napravio haos u Bundesligi i vratio posle 15 godina propali Dortmund na nivo koji zasluzuje.

avatar
lpool
Friday, 13.10.2017
11:50

Ne razumem zasto se pravi tenzija, da li realno postoji jedan navijac Liverpula koji zeli da otpusti Klopa ? NE ! Generalno imamo dva problema - lose odradjen prelazni rok (nije dosao krsten stoper) i kutinjo tj barsa. To su jedini razlozi zasto je sezona slabije krenula - u pred sezoni smo leteli ali leteli ! i onda festa oko kutinja koja je sve poremetila. Klop je nas !

avatar
Chelseaaaaa
Friday, 13.10.2017
11:35

Kako sami sebi uskacete usta, znaci klop nije imao iskustva za real i da nisu htjeli eksperimentisati sa njim, a potom su zaposlili zidana? Da li vi procitate to sta napisete?

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 13.10.2017
13:29

Pa mozda je malo drugacije trebalo biti formulisano,ali ima smisla u potpunosti. Ko bi jednom Klopu kome je najveci transfer bio 15ak miliona poverio 300-500m eura?on je takav trener da dovede jeftino i tjt,dok je Zidan sam milioner,jedan od najboljih,najinteligentnijih i najelegantijih fudbalera ikada i UVEK bih pre njemu poverio velike pare vec jednom seljacicu,sto se po Klopu vidi da jeste.

avatar
Bayern ljubav
Friday, 13.10.2017
11:35

Majke mi volio bi da Mančester pobijedi zbog Klopa da on dodje u Bayern na kraju sezone.