Da li je Baloteli "precenjeni izvođač penala"?

Autor: Boris Jovanović
utorak 30.09.2014.
12:22
Izvor: Sportske.net

U Engleskoj kritike na račun Marija Balotelija, dao je samo gol u Ligi šampiona protiv Ludogoreca, a javnost smatra da Brendan Rodžers igra na pogrešnu kartu.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

"Super Mario" se još nije upisao u strelce u Premijer ligi, i dalje više pažnje privlači van terena pevanjem Liverpulovih pesama, nego na terenu. Doveden je da zameni Luisa Suareza, ali prvi znaci nisu ohrabrujući.

"Baloteli je precenjeni izvođač penala koji sada ne šutira sa bele tačke", piše "Dejli Mejl".

Oni aludiraju na činjenicu da je gotovo trećinu golova za Milan, preciznije 10 od 33 Baloteli dao sa bele tačke. Niko drugi ga nije hteo, a engleska javnost smatra da je precenjen iz više razloga.

Oni kao najveći problem ne vide ponašanje Balotelija već njegov voljni momenat. Insajderi kažu da je mnogo manje zainteresovan za rad na treninzima od Luisa Suareza.

Uz to, piše kolumnista "Mejla" Adrijen Durham, niko ko se pouzdao od trenera u Balotelija nije dobro prošao.

Inter ga je prodao, kod Murinja je dobijao šansu, ali se to i u godini "Triplete" završilo u suzama kada je Baloteli bacio Interov dres.

Kasnije u Sitiju je pokazivao talenat, Manćini je bio popustljiv, ali to Baloteli nije baš vratio. Ok, ugradio je deo svojih golova u titulu, ali daleko od toga da je bio čovek odluke.

Problemi, čak i fizički obračuni sa "Manćiom" su na kraju uslovili da se vrati u domovinu, gde je davao golove u slabijoj konkurenciji, ali Milan nije osvojio ništa, nije bio ni blizu.

Razumljivo, Super Mario nije dovoljan da pobeđuje sam, ali svejedno, ni Maksu Alegriju se nije isplatilo, kao ni Sedorfu da tim formiraju oko mušičavog napadača.

Baloteli za sada nije pokazao puno, imao je veliku šansu protiv Evertona, Hauard je sjajno odbranio, ali Englezi tvrde da bi napadač svetske klase dao gol, odnosno ne bi pružio šansu Amerikancu da reaguje.

"Sada ne izvodi penale, kada će dati gol", pitaju se na ostrvu.

Čini se da je rano za zaključke, Baloteli je nepredvidiv, no, prvi znaci zaista ne ohrabruju. Da li najava transfera Žinjaka narednog leta znači da Rodžers već krajem septembra razmišlja o novim pojačanjima u napadu i da li to ima veze sa Balotelijem.

Ovo je definitivno njegova poslednja šansa u velikom klubu, a toliko ih je propustio da malo ko veruje da će ponovo biti u glavnim ulogama...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke