Da li će ovih pet stvari odlučiti englesku utakmicu sezone?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 09.11.2019.
12:41
Izvor: Sportske.net

Videćemo šta će se dešavati, ali Englezi kreću od nekih postulata...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Veliki derbi engleskog šampionata igra se sutra, Liverpul dočekuje Siti u meču koji bi mogao da odredi i dalji tok trke za titulu.

Ako Redsi dobiju, jasno je da će na +9 imati zaista ogromnu šansu da stignu do prvog naslova u poslednje tri decenije. Ali, i Siti ima šta da kaže, Pepu je Klop veliki dužnik, makar kada su međusobni mečevi u pitanju, a Englezi se naširoko bave sutrašnjom utakmicom.

Naime, po njima sledećih pet stvari će odlučiti derbi.

1. Sposobnost da se ostane hladne glave

Zna se kakva je atmosfera na "Enfildu", to nije fraza, Siti se žalio na neprijateljski doček na ulicama, sada policija u tajnosti čuva trasu kojom će autobus gostiju stići do stadiona. Da su oba tima nervozna govori rat reči između dva trenera, Pep je optužio igrače Liverpula da skaču kao u bazen u kaznenom prostoru i posebno apostrofirao Manea.

Na drugoj strani, Klop je odbrusio da svi znaju koliko je Siti prljava ekipa, da namerno prave taktičke faulove na sredini i da na tome rade koliko i na pas igri.

2. Problem povreda za Siti

Gvardiola se nadao, ali Ederson neće biti među stativama. Rezerva je Klaudio Bravo koji nikada, po dolasku iz Barse nije uspeo da opravda uloženi novac. Čileanac može da odbrani nemoguće, ali i da primi "pacerski gol". Takođe, povređeni su Zinčenko, Laport, Rodri, ranije Sane i David Silva, iako ima široki izbor, Gvardiola je tanak na nekim pozicijama.

3. Liverpulova odbrana

Oni ne igraju kao prošle sezone i problem nije samo povreda Matipa. Naime, Liverpul je u pet mečeva na "Enfildu" primio isto toliko golova, protiv Sitija to može da bude opasno. Iako je ovo najbolji start Redsa od početka šezdesetih, oni su pokazali karakter vraćajući se posle gola u nekoliko mečeva. To nije sreća, ali ako prvi prime gol od šampiona, neće biti lako primeniti uobičajeni recept.

4. Aguerovo prokletstvo

Kun je najbolji strelac u istoriji Sitija, onoj u PL, ali nikada nije bio na svom nivou protiv Redsa u gostima. Argentinac je gotovo deceniju u Sitiju dao je 244 gola, od toga 173 u ligi. Međutim nikada nije dao gol pred navijačima Liverpula, iako je protiv Redsa kada se igra u Mančesteru svaki put od dolaska iz Atletika bio strelac.

5. Sadio Mane

Salah više nije lider tima, ima problema, pisali smo, sa saigračima, često zbog sebičluka i sve su češće priče da će na leto biti prodat. Zbog toga će njegova partija biti važna, ali se Klop i navijači nadaju da će Mane nastaviti sa fantastičnim igrama. Igrač iz Malija pruža daleko bolje partije od Egipćanina i možda ishod zavisi od njega...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Saturday, 09.11.2019
17:40

Veliki je hendikep sto Sitiju fale 4,5 prvotimca ali kao po obicaju ako bude nereseno Liverpul ce da slavi.

avatar
deki trbic
Saturday, 09.11.2019
15:47

Mislim da ce Liverpul da ih dobro razbije....dve titule su uzeli...sada je red na Liverpul :)

avatar
BlueMoon
Saturday, 09.11.2019
15:40

Liverpulova najbolja odbrana u ligi je primila 10 golova dok je Sitijeva katastrofalna bez najboljeg stopera i s rovitim Mendijem primila 9.Polako...Ederson jeste trenutno najbolji golman u Evropi ali Bravo u posljednje dvije sezone brani dosta dobro,doduše u kupovima...

avatar
Delgado
Saturday, 09.11.2019
19:21

Najbolji golman u evropi je alison

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 09.11.2019
20:21

Pa jesi li cuo ti nelad za luzersku mitomaniju, sve imaju nakbolje na svetu ali nikako da uzmu neki domaci trofej hahahahahah

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Saturday, 09.11.2019
14:37

Igrač iz Malija neće igrati sjutra ali sreća u nesreći je da će onaj Senegalac Mane igrati

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 09.11.2019
14:18

Lagana pobeda citya i pepa, a luzeri bi izgubili titulu i da imaju 20 bodova prednosti, jednostavno to su luzeri

avatar
bosnapd
Saturday, 09.11.2019
19:15

S kim je United igrao u kupu sampiona oni samo to mogu gledati preko tv.

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 09.11.2019
14:17

Pepu je klop veliki duznik? Sta vi pisete pa u nemackoj ga pep tuko gde ga vido, uzeo mu premijer ligu ispred nosa iako su skupili najveci broj bodova u svojoj istoriji, izgubise je bas onako luzerski, uzeo mu sve domace trofeje, prosle sezone ga tukao u kljucnom mecu, jedino u ligi sampiona ima onaj poraz ali klop se tad nije popeo na krov tako da mu i to dzabe

avatar
Stari
Saturday, 09.11.2019
23:13

Samo Pep sutra da dobije, pa Junajted može ni da ispadne ako treba!!!

avatar
Mister No 11
Saturday, 09.11.2019
14:11

Mane je iz Senegala

avatar
Mangus
Saturday, 09.11.2019
14:09

Kao i u svakom derbiju, povrede, forma i stanje na tabeli su nevazni. U smislu imena derbi LFC - City nema tu tezinu, ali je ulog ogroman.
Realno, liverpul ima skoro kompletan tim, fali samo Matip ali se i Lovren ok snalazi. Cemberlen je prosli mesec odigrao kao na drogama i treba ga ocekivati pored vajnalduma i fabinja, koji ce igrati sto je za lfc izrazito bitno.
Napadački, mane i firmino su daleko vazniji od salaha koji ne samo sto nije na nivou već na velikim utakmicama nije ni toliko od znacaja.
Siti je siti. Imaju gvardiolu syo mnogo znači, igraju sasvim dobro ali primaju mnogo golova. To ocekujem i sutra, ali su isto tako sposobni da daju mnogo golova što sutra necr biti tako lako.
Prognoziram pobedu lfc, sa golom razlike i odlazak na +9. To opet ne znaci da cr liverpul uzeti titulu, umeli su da Ispuste istu, tako da se ne treba zaletati sve i da pobede sutra

avatar
Bambulica
Saturday, 09.11.2019
19:44

Firminjo važniji od Salaha., svašta pročitah., čovjek je u poslednjih 6-7utakmica nestao sa lica zemlje, i trenutno Origi mnogo više zaslužuje prvu postavu od njega.

avatar
Bambulica
Saturday, 09.11.2019
13:59

Ko je od Liverpulovih igrača iz Malija.?
Daj te ljudi., informisite se malo prije nego počnete pisati neke stvari..

avatar
_Goran_
Saturday, 09.11.2019
13:53

Mislim da utakmicu odlucuje Liverpulov vezni red. Ako trojka bude Fabinjo-Gini-Henderson, kao sto i ocekujem da ce biti, mislim da ce biti nereseno ili pobeda Sitija. Ako Ox pocne mec ili cak i Keita, umesto Hendersona, 90% ce Liverpul pobediti. P.S. Mane je Senegalac.