Da li će istorija odrediti mesto odigravanja otkazanog "Superklasika"?!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 26.11.2018.
15:58
Izvor: Sportske.net

Puno se govori u poslednjih par dana u "Superklasiku", ali nažalost iz svih najgorih razloga.

Beta/AP Photo/Gustavo Garello
Beta/AP Photo/Gustavo Garello

Povezane vesti

Revanš meč finala Kopa Libertadores između ljutih argentinskih rivala Boke Juniors i River Plate otkazan je nakon velikih nereda oko stadiona "Monumental" u Buenos Ajresu, koji su počeli kada su navijači Rivera kamenovali autobus sa fudbalerima Boke.

Juče se pojavila mogućnost da se najveći argentinski derbi odigra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, par dana pred početak Svetskog klupskog prvenstva, koje počinje 12. decembra.

Ideja je da pobednik bude poznat samo par dana pred početak svetske klupske smotre i da osvajač trofeja ostane u Abu Dabiju za pomenuti turnir.

Sada se pojavila još jedna opcija, naime, Đenova se ponudila da organizuje revanš susret finala Kopa Libertadores između Rivera i Boke.

Naime, Đenova ima istorijske veze sa oba kluba, Boka je osnovana od strane imigranata iz ovog grada, dok je River nastao spajanjem dva kluba, Santa Rose i Rosalesa, prvi je takođe osnovan od strane Đenovljana koji su emigrirali u Argentinu.

Dakle, Đenova se ponudila, nema sumnje da bi Argentinci radije pristali na tu varijantu nego na to da se utakmica odigra u Emiratima, videćemo kakva će odluka na kraju biti donešena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 26.11.2018
17:03

Premali je ono stadion za te ludake, to bi bio novi Hilsboro.