Čuveni italijanski napadač i osvajač tri Skudeta rekao "kraj"!

Autor: Milovan Longinov
sreda 06.05.2020.
16:55
Izvor: Sportske.net

Objavio je odlazak u penziju.

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

Bivši napadač Milana, Juventusa i italijanske reprezentacije, Alesandro Matri, odlučio je da se penzioniše u 35. godini.

Trenutno napadač Sasuola potvrdio je ovu vest za Skaj sport.

"Mogu slobodno da kažem da sam ostvario sve svoje snove. Kada sam počinjao karijeru nisam mogao ni da sanjam da ću uspeti sve što sam postigao i osvojiti tri Skudeta. Na ovu odluku sam došao nakon svojih loših šest meseci u Breši, kada sam shvatio da sam izgubio motivaciju na terenu. Više se nisam osećao kao pre niti sam mogao da pružim sve što je potrebno", rekao je Matri i nastavio:

"Nakon toga, nisam dobio mnogo ponuda i nijedna mi se nije dopala. Odlučio sam da ne pravim budalu od sebe. Nedostajaće mi fudbal, ali jedino neka velika i luda ponuda bi mogla da me natera da se predomislim, a tako nešto je nemoguće", rekao je Matri.

Matri je karijeru počeo u Milanu, ali je svoje ime napravio tek u Kaljariju u periodu od 2007. do 2011. godine, što ga je preporučilo Juventusu. Tamo je bio važna karika i doprineo je osvajanju dve uzastopne titule sa 27 golova.

Onda je 2013. dobio poziv Milana i vratio se na San Siro, ali se ponovo nije proslavio pa je išao na pozajmice u Fiorentinu i Đenovu, a onda i u Juventus, sa kojim opet osvaja titulu, ali sa znatno manje minuta na terenu.

Nakon još jedne sezone na pozajmici, ovaj put u Laciju, Sasuolo ga je kupio 2016. godine. Ovu sezonu je počeo na pozajmici u Breši, odigrao je osam utakmica i nije dao nijedan gol i tada je shvatio da je vreme za kraj karijere.

Baner live stream

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LorenzoRS
Thursday, 07.05.2020
11:54

Sjajni Matri, baš sam ga gotivio. Pravi primjer talijanskog napadača kakvi su bili i Inzagi, Bonacoli, Hubner, Di Natale...

avatar
DVA HRAMA
Wednesday, 06.05.2020
17:56