Čudo u "Klasikeru", Dućin Ajaks doživeo katastrofu na "De Kojpu"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 27.01.2019.
16:26
Izvor: Sportske.net

Veliko iznenađenje u 19. kolu holandske Eredivizije.

EPA-EFE/OLAF KRAAK
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Fudbaleri Fejenorda slavili su na svom stadionu u velikom holandskom derbiju protiv Ajaksa rezultatom 6:2 (3:2).

Da će ovo biti potpuno lud meč postalo je jasno u samom startu, ali da će Ajaks doživeti katastrofu nije se moglo odmah naslutiti.

Igrao se osmi minut kada su gosti iz Amsterdama poveli, strelac je iz slobodnog udarca bio Lase Šene.

Ipak, nije dugo trajala radost gostiju, već u 16. minutu Jens Tornstra poravnava rezultat, na asistenciju Bergisa.

U 31. minutu, preokret na "De Kojpu", isti fudbaleri ponovo u centru pažnje, ali u različitim ulogama, Bergis donosi prednost Fejenordu, na asistenciju Tornstre.

Samo dva minuta kasnije, Ajaks se vraća, Zijeh je pokupio jedan odbitak u kaznenom prostoru domaćina i savladao Vermira za 2:2.

Nije tu bio kraj, igrao se 42. minut kada je eksplodirao stadion u Roterdamu, ljubimac navijača i legenda holandskog fudbala Robin van Persi vraća prednost "Roterdamsima".

Otišlo se na odmor sa pet golova, Fejenord je bio u prednosti, a nakon 10ak minuta igre u nastavku, bivši napadač Arsenala, Mančester junajteda i Fenerbahčea Van Persi postiže svoj drugi gol na meču za 4:2 u korist domaćina.

Usledile su brojne izmene na obe strane, da bi u 75. minutu Fejenord došao i do petog pogotka, strelac ovoga puta Toni Vilena.

U 83. minutu je na teren ušao Ajub u domaćem sastavu, a samo 60ak sekundi kasnije, upravo on stavlja tačku na ovaj susret, postiže gol nakon asistencije Jorgensena za konačnih 6:2.

Golove sa ovog susreta možete pronaći OVDE.

Prvi trijumf Fejenorda u "Klasikeru" nakon sedam godina i najubedljivi poraz Ajaksa u velikom derbiju još od 1964. godine.

"Kopljanici" su ostali drugi na tabeli sa 47 bodova, Fejenord je treći sa osam bodova manje, dok je PSV na vrhu sa 52 osvojena boda.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke