Čudesni slučaj Josipa Iličića, grad obožava, klub teroriše gde ih vidi! Razlog je osveta!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 08.02.2020.
11:54
Izvor: Sportske.net

Slovenac nikada nije dobio tretman kakav zaslužuje u Toskani. Ali, uvek ima poslednju reč. Danas nas na "Frankiju" čeka dosta tenzija...

EPA/ANDREA DI MARCO
EPA/ANDREA DI MARCO

Povezane vesti

Josip Iličić nikada nije uspeo da stekne poštovanje navijača Fiorentine. Nije ni igrao kako se očekivalo od njega, ali je ponovo onaj stari odlaskom u Atalantu. I ne prestaje da se sveti "Ljubičastima". U grad je zaljubljen, kupio je kuću u Firenci, ali klub ne voli, odbacili su ga.

Dao im je gol u kupu u januaru, ali to nije bilo dovoljno, Fiorentina je izbacila Atalantu, bilo je mnogo polemika, Slovenac je ućutkivao "Franki", odgovorili su mu uvredama, a na meti je bio i Gasperini trener ekipe iz Bergama zbog pritužbi na suđenje.

Ovaj meč koji otvara kolo italijanskog šampionata je jedna vrsta regionalnog derbija, uvek je napeto kada igraju ovi timovi, ali Atalanta je poslednjih godina ispred Fiorentine. Gasperini želi pobedu u Bergamu, nije imao puno sreće protiv Toskanaca u karijeri, retko je pobeđivao, ali je više od polovine mečeva, čak 12 od 20 završio remijem.

Baner


Ali, vratimo se malo Iličiću.

On bukvalno teroriše Firentince. Od kada je otišao, dao im je gol ove sezone i u kupu i u prvenstvu gde je bilo 2:2. Prošle sezone je jedan meč presedeo na klupi, ali je dao gol u pobedi od 3:1‚u šampionatu. I prošle godine dva tima su igrala u kupu, bilo je 3:3, a Slovenac je dao gol i imao dve sistencije u tom meču.

Dakle "Bestia nera", ili "crna zver" kako kažu Italijani za Fiorentinu.

U Firenci tenzija i zbog prošlonedeljnog poraza u Torinu za koji tvrde da je krivac sudija Paska koji je svirao dva penala, zbog izjava su kažnjeni predsednik Komiso i njegova desna ruke Džo Barone. Danas se na Frankiju očekuje pun stadion, neprijateljski doček, dva gradonačelnika sedeće zajedno, pokušati da relaksiraju situaciju, u Firenci su pozvali navijače da ne vređaju Gasperinija s obzirom na dešavanja u kupu. Iličić će biti na meti uvreda, to je sigurno, ali šta ako ga samo iznerviraju?

U tim domaćina se vraća Bleki Milenković, na klupi će biti Vlahović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke