Crvena revolucija, vlasnici Liverpula rešili, stiže najveće pojačanje iz Amerike!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 14.10.2020.
11:37
Izvor: Sportske.net

Ono što Red Soksi nisu uspeli, Džonu Henriju će izgleda poći za rukom u Liverpulu.

EPA/JEFF KOWALSKY
EPA/JEFF KOWALSKY

Povezane vesti

Gledali ste "Moneyball".

Bilija Bina, junaka ove priče igra Bred Pit, u osnovi, bavi se usponom generalnog menadžera i manjinskog akcionara Ouklend Atletiksa koji je osmislio novi sistem u bejzbolu, koji optimizuje ulaganje u igrače i uloženi novac.

U principu radi se o igračima koji su ili odbačeni u većim klubovima, ili potcenjeni, u odnosu na sumu, pa Ouklend iako sa malim ulaganjima nosio sa većim klubovima igrao u plej ofu a jedini su tim u istoriji bejzbola koji je dobio 20 utakmica u nizu.

Binova teorija je bila dobitna u prošloj deceniji, Red Soksi su probali da ga angažuju za 12.5 miliona dolara po sezoni, ali on je odbio i ostao u Ouklendu gde je dogurao do drugog čoveka kluba, tačnije potpresednika bejzbol operacija.

Džon Henri nije uspeo da ga dovede u Boston, ali hoće u Liverpul, Bin je veliki fudbalski fan, AZ Alkmar ga je angažovao kao savetnika, a ima udeo u Barnsliju. Recimo i to da je sjajan prijatelj sa Vengerom, da je dosta učio od Ser Aleksa i da će ovo za njega biti velika pozornica.

Baner 9

"Moneyball" nije nov u fudbalu, slično je sa dobrim rezultatima prvo u Dankoj, a onda u Brentfordu primenio vlasnik londonskog kluba Metju Benam.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 14.10.2020
15:43

Nekako mi ne ide uz klub koji je samo u ovom roku spucao 100 miliona i ima igrace na klupi u vrednosti od 300 miliona, klub koji je potrosio preko milijardu funti da bi se dokopao samo jedne premijer lige. Uz lester da, ali klub koje je obarao svetski rekord za golmana i stopera definitivno ne

avatar
LFC*19
Wednesday, 14.10.2020
14:29

Evo ga Baloteli nazad u Liverpool. Ali to nije sve, docice i Samir Nasri.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 17.10.2020
20:37

Moram ti ovde odgovoriti na reply o djokovicu , vazan je naravno broj titula na mastersima uopste ali imas mnogo tenisera koji su osvajali neki GS vise puta al su ipak zlatnim slovima ispisani oni koji su kompletirali sva 4 . Sad to sto je jedini kompletirao je upravo dokaz te njegove svestranosti , pa eto Nadal i Fedex godinama igraju pak nisu uspeli . I da te ispravim njemu su zamrznuli racunanje vremena na mestu broj 1 tokom covid krize cime su ga samo usporili u dostizanju tog rekorda. Ne sporim ja ovde velicinu Nad-Fed samo isticem da je nas Nole u dobroj poziciji da ih prestigne u svim vaznim kategorijama

avatar
LFC*19
Monday, 19.10.2020
11:49

Fala Bogu, za to svi navijamo ovdje, jer ne zavrsava se tenis ni sa rogerom niti ce sa nadalom i Djokovicem. Imam problem sa navijacima koji navijaju za Novaka koji mrze Federera i Nadala. Naravno, to je njihova stvar, ali kad pocnu da mi plave drustvene mreze na svaku vijest sa komentarima za zatvor realno, onda se zapitas da si Nole dal bi htio da te ovakvi ljudi vole. "Mrze ga zato sto je Srbin".

avatar
Stratford
Wednesday, 14.10.2020
11:52

Znači tekst nema apsolutno nikakvog smisla, nikako informativan, samo hrpa nekih nepovezanih rečenica koje ne govore ništa.