"Crni Ibrahimović" ušao i rešio derbi Baskije!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 09.02.2020.
15:52
Izvor: Sportske.net

Derbi na Anoeti bio je dosadan dok u igru nisu ušli najbolji ofanzivci, a posebno golgeter Sosijedada.

Foto: EPA-EFE/JAVIER ETXEZARRETA
Foto: EPA-EFE/JAVIER ETXEZARRETA

Povezane vesti

Fudbaleri Real Sosijedada pobedili su Atletik Bilbao u velikom derbiju Baskije rezultatom 2:1 (0:0) u 23. kolu La Lige.

Heroj utakmice bio je rezervista Sosijedada, Aleksander Isak, popularni "Crni Ibrahimović", kako ga zovu u domovini Švedskoj. On je u igru ušao u 55. minutu umesto Vilijana Hosea, najpre je asistirao za Portua u 65. minutu, a potom je u 83. postigao pobedonosni pogodak za plavo-bele.

U prvom poluvremenu nismo videli golove, na šta su verovatno uticale čudne odluke trenera da najbolje ofanzivce ostave na klupi.

Ipak, sve se promenilo u drugom delu igre, pošto je odmah na poluvremenu Muniain zamenio Kodra, a potom su u 55. minutu ušli i Aleksander Isak na jednoj i Injaki Vilijams na drugoj strani.

Upravo su pomenuti igrači bili najzaslužniji za ono što smo videli u narednih 15 minuta.

Isak je znatno unapredio igru svog tima, nakon dobre prilike koju je propustio, u 65. minutu je maestralno proigrao Portua, koji iz srca šesnaesterca lako pogađa dalji ugao za 1:0.

Ipak, prednost domaćih trajala je svega pet i po minuta, pošto su rezervisti Bilbaa doneli izjednačenje. Muniain se prikrao i ukrao loptu na sredini terena, a potom pravovremenu spojio Vilijamsa sa golom, a ovaj šmekerski gađa pored golmana - 1:1.

Međutim, 20-godišnji Isak je danas toliko bio raspoložen, da Sosijedad nije mogao da ne dođe do pobede. U 83. minutu, Portu se revanširao Isaku maestralnom asistencijom, petom je ostavio loptu za Šveđanina, kome je prvo zaustavio udarac golman gostiju, ali je potom odbitak sproveo u mrežu za 2:1.

Do kraja, videli smo i nemile scene, pošto je Iker Muniain na neslavan način završio utakmicu, pošto je zbog preoštrog starta zasluženo zaradio crveni karton.

Real Sosijedad je sa ova tri boda skočio na šestu poziciju na tabeli sa 37 bodova, dok je Bilbao deveti sa šest manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Liga BBVA
Sunday, 09.02.2020
16:55

Očekivano Realov dželat bolji od Barsinog dželata, kao što je očekivano i da će uz bodove dobiti i batine.