Crne slutnje, ništa od nastavka Serije A!?

Autor: Beta Beta
utorak 14.04.2020.
15:29
Izvor: Beta

Scenario koji niko od nas ne bi želeo da vidi...

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Italijanski infektolog Đovani Reca rekao je danas da ne vidi način da se takmičenje u fudbalskoj Seriji A nastavi kako je predviđeno, za nekoliko nedelja.

Fudbalska takmičenja prekinuta su sredinom marta u gotovo svim evropskim ligama zbog pandemije korona virusa. 

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina rekao je u subotu da se nada da će ekipe početi da treniraju u maju, ako svi igrači budu negativni na korona virus, a da će utakmice početi da se igraju krajem maja.

Međutim, direktor infektivnog odeljenja Zdravstvenog instituta Italije Đovani Reca rekao je da su ta predviđanja nerealna.

"Ako bih morao da dajem tehnički izveštaj, naveo bih da sam protiv nastavka takmičenja. Ali, političari će odlučiti", rekao je Reca, preneli su italijanski mediji.

"Fudbal je sport pun kontakta uz veliki rizik prenošenja virusa. Oni su predložili da se fudbaleri pažljivo prate, uz gotovo svakodnevna testiranja. Skoro smo ušli u mesec maj", dodao je on.
Bonus

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Offside
Tuesday, 14.04.2020
18:29

Pa prosto svaki klub ce morati da sprovede meru testiranja pre pocetka treninga za nastavak sezone kao sto pise u tekstu.Ako svi u strucnom delu budu negativni ne vidim razlog zasto bi se pobijala prvobitna odluka.Navijaca naravno nece biti a samim tim i tu je rizik manji,ako svi igraci budu testirani negativno (ukljucujuci i ostale zaposlene unutrar kluba) nema opasnosti a mislim da je u interesu klubova (na zalost) da se sezona nastavi jer se gube strahovite pare.A jedna pozitivna stvar,mi koji volimo fudbal imacemo MNOGOO razloga da ostanemo kuci i lakse podnesemo karantin :D