'Crne mačke' zaista imaju devet života, 'Svrake' i 'Kanarinci' lete u Čempionšip!

Autor: Boban Filipović
sreda 11.05.2016.
22:37
Izvor: Sportske.net

Poslednje kolo Premijer lige biće lišeno drame bar kada je borba za opstanak u pitanju.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Osim odavno prežaljene Aston Vile, naredne sezone će u Čempionšipu igrati Njukasl i Norič.

Sanderlernd je u zaostaloj utakmici bio ubedljiv na svom 'Stadionu svetlosti' protiv 'nezainteresovanog' Evertona i sa nova tri boda prebrinuo sve brige oko opstanka.


Sem Olerdajs je po ko zna koji put pokazao da je specijalista da sačuva ekipu u Premijer ligi, njegove 'Crne mačke' su na poslednjih pet utakmica osvojile 11 bodova, zabeleživši tri pobede i dva remija.

Klub sa severoistoka Engleske je stekao dva gola predosti u finišu prvog poluvremena, i  to nakon prekida. Prvo je levi bek Partik Van Anholt uhvatio Roblesa na krivoj nozi i savladao ga udarcem iz slobodnjaka, da bi štoper Lamin Kone tri minuta kasnije zakucao loptu u mrežu nakon gužve posle kornera koji je izveo Kazri. Trijumfalna kapija je tako odšrkinuta.

Nakon desetak minuta igre u nastavku Kone postiže svoj drugi gol na utakmici, opet je bio najsnalažljiviji pred preotivničkim golom nakon karzijevog kornera, izrastao u heroja i veliko slavlje je moglo da počne.

Zanimljivo, reprezentativcu Obale Slonovače su ovo prva dva gola u Premijer ligi u karijeri od kako je letos stigao u Sanderlend iz Lorijena.

Do kraja su 'Karamele' imale par prilika da postiignu utešni gol, ali Vito Manone se nije dao savladati. Ostalo je 3:0.

Britain Soccer Premier League

U isto vreme na 'Kerou Roudu' Norič je zabeležio 'pirovu' pobedu protiv Votforda.

'Kanarinci' su imali imperativ pobede da bi sačuvali nadu o opstanku, ali ta nada podrazumevala je i kiks Sanderlenda koji se nije dogodio.

'Stršljenovi' su poveli preko kapitena Troja Dinija već u 11. minutu koji je kaznio kiks golmana Radija, ali domaćin ekspresno uzvraća i već u 18. minutu preokreće rezultat golovima Nejtana Redmonda i Mbokanija.

U finišu prvog poluvremena Norič stiče dva gola prednosti nakon autogola Kečharta i pri rezultatu 3:1 za domaće se otišlo na veliki odmor.

Najbolji strelac Votforda Odion Igalo je nakon pet minuta igre u nastavku smanjio zaostatak svoje ekipe na jedan gol, ali je Mbokani svojim drugim golom na utakmici, ponovo na asistenciju Redmonda, veoma brzo vratio dva gola preimućstva 'Kanarincima'.

U poslednjih nešto više od pola sata igre rezultat se nije menjao, ostalo je 4:2.

Sve u svemu, u poslednjem kolu neće biti drama oko borbe za opstanak, pa će sva pažnja biti usmerena na borbu za četvrto mesto između mančesterskih rivala. Sitiju je dovoljan bod u Svonsiju da ostane na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Takođe, Totenhem bi sa bodom u Njukalsu ostao na drugom mestu, ispred lokalnog rivala Arsenala, koji je na dva boda zaostatka i oprašta se od sezone bez trofeja pred svojom publikom protiv fenjeraša Aston Vile.

Ostaje da se vidi i ko će u Ligu Evrope, kako stoje stvari najverovatnije Mančester Junajted i Vest Hem, ali ni Sautempton našeg Dušana Tadića nije bez šansi.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Metallica
Thursday, 12.05.2016
18:28

Zao mi Vile,veliki klub,ali nisu zasluzili da opstanu.Za Noric se znalo da ce ispasti,ali Njukasl...Vajnaldum,Janmat,De Jong,Mitrovic,Krul...Kakav tim,ja mislio da ce biti oko 9.-og ili 10-og mesta,kad ono...

avatar
El Diablo
Thursday, 12.05.2016
01:11

Mitre hajde nazad u Partizan,treba nam spic top klase za LE. :)

avatar
Thursday, 12.05.2016
00:42

Pokazali su volju i borbu da zele da ostanu u PL. Sasvim zasluzeno. Sve pohvale za Sema.

avatar
lewa9
Thursday, 12.05.2016
00:16

Е што ми драго за Њукастл, баш волим! Само због онога са Гутиерезом што се десило. Сад им се све то вратило и обило о главу!

avatar
dushanseelny
Thursday, 12.05.2016
00:11

Zao mi Njukasla mnogo, ali jednostavno nisu zasluzili opstanak, kao ni Junajted LS, kao ni Arsenal titulu..

avatar
Стерлинг Арчер
Thursday, 12.05.2016
00:01

Svaka čast momci. Jako gotivim Sanderlend, momačka ekipa skroz i Premijer Liga ne bi bila ista bez njih. Ovakvo izvlačenje u poslednjim kolima me podseća na Vigan, doduše nadam se da neće deliti njihovu sudbinu

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 11.05.2016
23:18

Imam osecaj da ce Sandarlend jedne godine ispasti u devedesetom minutu 38. kola...

avatar
Azrael
Wednesday, 11.05.2016
23:02

Svakako da su vise zasluzili opstanak od Njukasla koji nije bio u stanju da savlada davno prezaljenu Vilu. Svaka cast Big Semu i igracima!

avatar
ADP_10
Wednesday, 11.05.2016
23:02

Sanderlend me podseca na Redjinu iz sredine prosle decenije. Svake godine pomislim da ispadaju a oni se na kraju nekako izvuku i tako nekoliko sezona. Steta za Njukasl i vec prezaljenu Aston Vilu, ipak su to znacajna imena engleskog fudbala, nadam se njihovom ekspresnom povratku u PL.

avatar
TirijaBlokiratiNeces
Friday, 13.05.2016
12:04

Vraca se Boro i mozda Derbi, Sefild Venzdi i to su velika imena.

avatar
<<<erez la cabeza>>>
Wednesday, 11.05.2016
22:49

smesno, zasolosno...iz godine u godinu se izvlace...a najlosija ekipa definitivno u pl

avatar
El Diablo
Thursday, 12.05.2016
01:12

Ispasce u skorijoj buducnosti,nece moci vecito da se provlace.

avatar
El Diablo
Thursday, 12.05.2016
01:12

Ali naravno u velikoj meri ce im sledece sezone zavisiti od narednog prelaznog roka.

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 11.05.2016
22:42

Stvarno velika bruka za Njukasl...To je bio godinama stabilan klub u Premijer Ligi i evo sta se desilo.Zo mi je zbog navijaca i dobre atmosvere koja vlada na njihovom sjajnom stadionu sto nisu ostali u Ligi.

avatar
Uroš M.
Thursday, 12.05.2016
00:17

Pravda ih je stigla za ono sto su uradili Gutierezu. Spasao ih je ispadanja u nizi rang, i to posle pobede nad kancerom, i oni ga sutnu. Sada im se vratilo. Jedino mi je krivo zbog Mitrovica.

avatar
Nouhei
Thursday, 12.05.2016
02:03

Namece se pitanje ko ce da kaparise Vajnalduma. Zmaj od igraca. On i Papis Sise jedini igraju fudbal. Ostali - blagi uzas.

avatar
El Diablo
Thursday, 12.05.2016
01:14

Ee to!Bravo Urose!!nSimke no wory,i 2010 su ispali iz lige (aludiram na Njukastl) pa su se ekspresno vratili naredne sezone,sto im ne zelim sledece,bas zbog toga sto je Uros M.napisao.