Crna Gora na dve utakmice do Mundijala?! Moguće je!

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.11.2020.
18:15
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Veliki uspeh ostvarili su ''Sokolovi'', a sve bi moglo da dobije još veću dimenziju.

EPA/BORIS PEJOVIC
EPA/BORIS PEJOVIC

Povezane vesti

Reprezentacija Crne Gore je pobedom nad Kiprom u Podgorici (4:0) osvojila prvo mesto u svojoj grupi Lige C i izborila plasman u viši rang takmičenja, Ligu B.

Međutim, nije to jedini benefit, Crna Gora bi mogla da dobije sjajnu priliku da dođe na samo dva meča od plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru!

''Vijesti'' su se danas bavile ovom temom, uz detaljno objašnjenje mogućeg puta ''Sokolova'' na Mundijal.

Iz Lige nacija će se dve selekcije plasirati na Svetsko prvenstvo kroz plej-of, pre svega iz Lige A i Lige B, a i pobednici grupa Lige C imaju čemu da se nadaju.

O čemu se radi?

U martu počinju ''redovne'' kvalifikacije za SP, koje će biti odigrane po ubrzanom tempu, a Crnogorci će navijati da sve reprezentacije pobednice grupa u Ligi A i Ligi B obezbede plasman na SP kroz ''redovne'' kvalifikacije, kako bi onda i pobednici Lige C mogli da budu u igri za plej-of.

''Da sve reprezentacije koje osvoje svoje grupe Ligi A i Ligi B, a ukupno ih je osam (Francuska, Španija, Belgija ili Danska, Italija ili Holandija, odnosno Austrija ili Norveška, Škotska ili Češka, Rusija ili Mađarska, Vels ili Finska) u svojim grupama kvalifikacija zauzmu prvo ili drugo mjesto, i tako automatski obezbede mesto u završnici Svetskog prvenstva, ili u baražu.

'Prava' iz Lige nacija tako bi se prebacila na reprezentacije iz C Lige nacija, a tu Crna Gora za sada čeka druga u redu''
, navode, između ostalog, ''Vijesti'' u svom tekstu.
-
Baner


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke