Ćolo, zaslužio si i ništa nisi naučio, još manje ćeš promeniti...

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 13.08.2020.
23:26
Izvor: Sportske.net

Definicija Atletika - dajte nam Barsu, Bajern, Liverpul, Pepa, Klopa... samo ne Lajpcig, Lion, Atalantu, Leverkuzen i ove protiv kojih je manja kvota na nas...

EPA-EFE/ANTONIO COTRIM
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Povezane vesti

Ima jedna legenda o onim seoskim štoperčinama, koji kada uzmu loptu i krenu da je iznose, ne znaju šta će sa njom, dodaju je u noge rivalu ispred sebe i odmah mu uklizaju s dve noge. Jerbo, bolje da napravi faul i prekine igru, nego da nešto pokvari i stvori i najmanju nepriliku pred svojim golom. To je definicija fudbala Dijega Simeonea.

Neka bude ovo samo prva impresija, "vruće" glave, posle tek odgledane utakmice, ali je utisak ipak, oduvek isti. Ćolo Simeone ne ume drugačije. Mučio se svojevremeno da izbaci Leverkuzen, PSV Ajndhoven, baš kao što je i sada molio boga da pre dobije Barselonu, Siti, ili Bajern, nego Lajpcig. Atletiko je verovatno jedini tim koji se više plaši Lajpciga, Atalante i Liona, nego Barse, Sitija i Bajerna.

I to je tako od 2012. godine, odnosno, od kako je Ćolo počeo da gradi svoj "Murinjo 2.0" evropski tim na mapi najboljih u Evropi.

Simeone je u međuvremenu napravio ogromne uspehe, naročito u Ligi šampiona, gde je dva puta izbacio Barselonu u četvrtinalima i u obe te sezone u finalima gubio od Real Madrida, 2014. i 2016. godine. Osvojio je dva trofeja u Ligi Evrope, Superkup Španije, Kup kralja...

Premotajte samo film na februar i istorijsku pobedu na Enfildu, posle koje sam, kao i posle svaki "ćolovske" utakmice rekao - kako neko može da gleda ovo i bude srećan? Ne da navija, jer, naravno, navijanje je kao zaljubljivanje, to ne biraš, i ne možeš da utičeš na svoju emociju bez obzira na sve.

Ćolo, nažalost, zaslužio si svaku eliminaciju od svih Lajpciga ubuduće, nego što si zaslužio sve one prolaze protiv Barselone, Bajerna, Liverpula i mnogih sličnih koje ćeš na isti način pobeđivati.

Kada kreneš da iznosiš loptu, samo umeš da je dodaš ispred sebe i uklizaš rivalu.

Zbog toga su ljudi zavoleli male timove, da se raduju porazima najboljih, ali zato nisu zavoleli fudbal.

Bravo, Julijane, nikada nemoj da budeš kao Simeone. 

Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko HM
Friday, 14.08.2020
09:15

Mora da si pao tiket

avatar
Brane Lala
Friday, 14.08.2020
04:21

Bravo za tekst Milovane. Simeoneov fudbal je negledljiv. Zao mi je Joao Felixa.Nije zasluzio da igra u takvom timu.

avatar
JC\'90
Friday, 14.08.2020
03:30

Svaka cast za tekst. U potpunosti se slazem.

avatar
Badr Hari
Friday, 14.08.2020
02:26

Najobičnija štetočina u LŠ. Ubijao je fudbal da bi napravio štetu klubovima poput Bayerna, Barse i Liverpoola koji su lagano mogli do titule, da bi titulu ili prolaz dalje predavao Realu ili Juveu. Real i Juve su ispali te je time završena njegova misija u ovogodišnjoj LŠ pa je zato i ispao...

avatar
Wolverine
Friday, 14.08.2020
01:00

Atletiko Madrid pod Simeonovim vođstvom je nešto najodvratnije što se desilo fudbalu u zadnjih 20 godina. Murinjo je mila majka. Njegov Inter je imao opasne znalce koji su umjeli da nadigraju svakoga.

avatar
Boginja iz Bergama
Thursday, 13.08.2020
23:44

Kako je Atletiko dosao do ove faze natjecanja? Sretno, Liverpul ih je nadigrao i zgazio, prosli su ni oni ne znaju kako a posle toga svasta su pricali pred medijima, mislim da Simeoneu treba malo postovanja prema protivniku i da to postovanje protivnika uci i igrace koje predvodi, posle pobjede nad Liverpulom svasta su pricali i eto prosli su a samo se treba sjetit Juventusa i onih silnih izjava kako ce Simeone prodavat krompir ako Juve stigne 2 gola ...To su samo dva slucaja a mnogo ih je, i veceras su svi bili uvjereni da ce Altetico lagano da slavi a mnogi su zaboravili da je taj isti Lajpcig demolirao Simeoneovog Profesora i izumitelja njegove igre odnosno Murinja...Jako losa odluka ostavit na klupi pojacanje od 120 miliona to je nesto slicno kao kad bi Barselona sutra pocela mec bez Mesija...U svakom slucajnu svabe odigrale dovoljno dobro da se izbaci defanzivni Atletiko...I da jos nesto meni se cini da je kod prekrsaja nad Feliksom i penalom mozda sudac trebao da se potegne za zadnji dzep,zadnji igrac cista sansa i stopostoni gol hmm nelogicno samo da je "zuta karta"...Il cemo gledat njemacko finale il arapsko treceg nema.