Čojstvo Žeremija Tulalana

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 22.01.2018.
18:14
Izvor: Sportske.net

Dugogodišnji francuski reprezentativac je održao lekciju iz lojanlnosti i povukao potez koji je pravi raritet u modernom fudbalu.

Beta/AP Photo/Lionel Cironneau
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

Nedugo pošto je je otpustio trenera, Bordo je ostao bez kapitena.

Žeremiju Tulalanu je baš teško pala odluka uprave Žirondinaca da uruči otkaz Žoselinu Gurveneku, pa je rešio da se solidariše sa njim.

Iskusni Francuz je tražio momentalni raskid ugovora, predsednik Bordoa Stefan Martin mu je izašao u susret, sada je slobodan agent i potražiće nov klub.

"Nije me iznenadio Žeremijev zahtev. Znam da je bio Žoselinova desna ruka. Obavio sam jedan razgovor sa njim kao kapitenom ekipe u jeku krize, rekao mi je da veruje treneru i da mu drži stranu, te da nije problem u njemu već u nedisciplini nekolicine mlađih igrača. Kada smo izgubili utakmicu od Kaena na svom stadionu klub je odlučio da sa Gurvenekom okonča saradnju, a isto tako poštuje Tulalanovu odluku. On je divna osoba i veliki profesionalac, zahvalni smo mu na svemu što je učinio za Bordo i želimo mu sve najbolje u budućnosti."
izjavio je Martin.

S druge strane, šok terapija je dala efekat.

Žirondinci su predvođeni sa klupe vršiocem dužnosti trenera Bedueom pokorili Nant, interesantno, grad u kom je Tulalan rođen, gde je napravio prve fudbalske korake i započeo svoju profesionalnu karijeru, a neposredno posle derbija "de l'Atlantique" za novog kormilara postavljen je Urugvajac Gustavo Pojet.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke