Čizma danas odlučuje, kako će proći Napolitanci?

Autor: Stefan Matić
sreda 14.10.2020.
11:11
Izvor: Sportske.net

Presedan u svakom slučaju.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Italije večeras dočekuje reprezentaciju Holandije u Bergamu u okviru četvrtog kola Lige Nacija divizije A grupe 1. Tek bod razdvaja večerašnje rivale, videćemo kakva će situacija biti posle večerašnjeg susreta.

Danas nas čeka i bitna odluka u Kalču. Podsetimo pred odlazak na pauzu zbog reprezentacija desio se veliki skandal. Napoli nije došao na zakazani meč u Torino gde ih je čekao Juventus, De Laurentis se povukao sa meča zvog dva pozitivna slučaja korone u svom timu. Predsednik Napolija se pozvao na zdrastveni centar Kampanje, sa druge strane Anjeli je zahtevao da se protokol mora poštovati.

Ministar sporta Spadafora očekuje 'pametnu odluku'.

"Očekujem da Disciplinska Komisija donese pametnu odluku. I ja čekam da vidim šta će se desiti. Bez sumnje, ova odluka će biti presedan, te neću komentarisati dok ne bude donešena. Ako pratimo pravila rigorozno, bez da tražimo neku 'zaveru' kao što neki klubovi rade, onda možemo nastaviti sa takmičenjima u svim sportovima. Protokol je onoliko validan koliko ga mi poštujemo, u prethodnih par nedelja smo videli da ne poštuju svi klubovi donešena pravila", izjavio je ministar.

O epilogu se spekuliše već danima, od toga da će Napoliju biti oduzet jedan bod uz ponovljenu utakmicu do toga da će Napolitanci izgubiti 3:0 za zelenim stolom. 

Baner 7

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke