Čitav svet gleda jednu jedinu ligu, ne može bez srpskih fudbalera!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 29.03.2020.
19:33
Izvor: Beta

Fudbal nije stao baš svuda.

terrikon.com
terrikon.com

Povezane vesti

Fudbalsko prvenstvo Belorusije nastavljeno je danas uprkos pandemiji korona virusa, zbog koga je taj sport, ali i svi drugi zaustavljen širom sveta.

Beloruska Premijer liga je za vikend završila drugo kolo.

Lokalni derbi igran u subotu FK Minsk - Dinamo Minsk privukao je pažnju, a na stadionu u prestonici Belorusije bilo  je tri hiljade navijača.

"Tako se dogodilo da je ovaj derbi bio praktično jedina zvanična fudbalska utakmica u tom trenutku na zemlji", navodi se u izveštaju Dinama posle poraza od gradskog rivala rezultatom 3:2.

Belorusija ima manje od 100 slučajeva zaraženih korona virusom, a mrtvih nema u ovoj državi koja ima oko devet i po miliona stanovnika.

Većina evropskih zemalja je u karantinu, a predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko nije zabrinut. Čak je građanima predložio da piju votku kako bi se borili protiv bolesti.

Fudbalski savez Belorusije je saopštio da je preuzeo mere predostrožnosti kako bi se omogućile utakmice.

"Preduzeli smo sve mere koje preporučuje ministarstvo sporta. Svi koji su u kontaktu sa navijačima su snabdeveni rukavicama", izjavio je portparol Saveza Aleksadar Alejnik.

Nastavak beloruskog prvenstva osigurala je emitovanje utakmica uživo u 10 zemalja.

Portparol Dinamo Minska Aleksandar je rekao da se nada da će međunarodna pažnja pomoći igračima tog kluba da postanu odgovorniji nakon dva poraza na početku takmičenja.

Šestorica srpskih fudbalera igralo je za vikend u Belorusiji: Danijel Stojković (Neman), Milan Joksimović (Gorodeja), Igor Ivanović (Šahtjor Soligorsk), Marko Pavlovski (Dinamo Minsk), Aleksandar Filipović i Nemanja Milić (BATE).

Pored beloruskog prvenstva, utakmice nacionalnog prvenstva na svetu su se ovog vikenda igrali samo još u Nikaragvi.

Tokom vikenda je osim toga igrano nekoliko prijateljskih utakmica.
Kazino baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke