Cirkus sa testovima, u Izraelu pozitivni, u BiH negativni?! ''Željo'' sprema žalbu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.08.2020.
10:30
Izvor: Sportske.net

Koronavirus pravi sve više problema UEFA oko organizacije kvalifikacionih utakmica za evropska takmičenja.

Epa/Rodrigo Antunes
Epa/Rodrigo Antunes

Povezane vesti

Najnoviji slučaj vezan je za utakmicu između Makabija iz Haife i Željezničara, u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ovaj meč nije odigran, jer su testiranja koja je ekspedicija Željezničara obavila po dolasku u Izrael pokazala da je čak pet članova njihovog tima pozitivno na koronavirus.

UEFA je potom objavila da će se meč odigrati u novom terminu, najkasnije do 12. septembra, a da su klubovi dužni da se dogovore o tačnom datumu. Međutim, po povratku u Sarajevo, tim Željezničara je ponovo testiran, ali rezultati nisu bili isti kao u Izraelu, kod dvojice su rezultati bili negativni!

Ono na šta posle svega u Željezničaru imaju primedbe je to što UEFA traži da se meč ipak odigra u Izraelu.

''FK Željezničar će uložiti žalbu na ovu odluku i još jednom zahtevati da se utakmica odigra na neutralnom terenu. Podsetimo, susret je odgođen odlukom Ministarstva zdravstva Izraela, a zbog pet pozitivnih testova koji su obavljeni u Izraelu. Dva od pet članova su danas obavili testiranje u Sarajevu, a testovi su pokazali negativne rezultate.  Klub je danas dostavio UEFA-i obavljene testove u proteklih pet dana'', navodi se na sajtu Željezničara.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke