Čile i Kolumbija podelili plen, Ekvador gazi redom

Autor: Boban Filipović
petak 13.11.2015.
16:59
Izvor: Sportske.net

'Los Kafeterosi' odneli bod sa gostovanja aktuelnom šampionu Južne Amerike na meču odigranom u okviru kvalifikacija za Mondijal 2018. godine u Rusiji. Ekvadorci tri od tri!

BETA/AP Photo/ Luis Hidalgo
BETA/AP Photo/ Luis Hidalgo

Povezane vesti

Zbog odlaganja američkog Superklasika zbog obilnih padavina u Buenos Airesu, sinoć je najviše pažnje od svih kavlifikacionih utakmica u CONMEBOL zoni privukla ona između Čilea i Kolumbije.

Rezultat je bio 1:1, podela bodova je verovatno najpravedniji ishod budući da su domaćini imali više loptu u svom posednu, ali gosti više puta konkretnije ugrozili protivnički gol.

Čile je poveo golom Artura Vidala na asistenciju Matija Fernandeza pred sam odlazak na odmor, konačan rezultat postavio je Hames Rodrigez nakon proigravanja Luisa Murijela.

'Rohosi' iz tri meča imaju 7 osvojenih bodova, a 'Kafedžije' 4.



Lider ove kvalifikacione grupe je Ekvador, koji do sada ima masimalan skor!

Nakon iznenađujuće pobede na startu protiv Argentine u gostima (0:2), a potom i Bolivije kod kuće (2:0), Ekvadorci su sinoć u Kitu bili bolji od Urugvaja rezultatom 2:1.

Kaisedo je svojim trećim golom u kvalifikacijama doveo Ekvador u vođstvo sredinom prvog poluvremena, izjednačio je Kavani nakon četiri minuta igre u nastavku, a konačan rezultat postavio je Fidel Martinez na isteku sada igre.



Nešto ranije, u La Pazu, Bolivija je upisala prvu pobedu protiv Venecuele, kojoj je to bio treći poraz.

Palo je čak šest golova, rezultat je bio 4:2.

Ramaljo je doveo domaćine u vođstvo u 19. minutu, četiri minuta kasnije Arse je sa penala duplirano prednost, posle pola sata igre Rondon je smanjio na 2:1, da bi do dolaska na odmor Ramaljo svojim drugim golom vrato Boliviji dva gola preimućstva.

Kardozo je početkom drugog dela igre postigao četvrti gol za Boliviju, a konačnih 4:2 postavio je Blanko na asistenciju Rondona.



Argentina i Brazil će u noći između petka i subote deliti megdan na 'El Monumentalu' koji je trebalo da bude odigran rano jutros.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke