"Ciklon" Real srušio novi rekord!

Autor: Boris Jovanović
sreda 17.12.2014.
11:34
Izvor: Sportske.net

Sasvim je svejedno ko će im biti protivnik za titulu prvaka sveta, "Los Blankosi" deluju nedodirljivo. Srušili su još jedan Barsin rekord!

Beta/AP Photo/Abdeljalil Bounhar
Beta/AP Photo/Abdeljalil Bounhar

Povezane vesti

Način na koji je Real arhivirao Meksikance je brutalan, ali i ne ostavlja mnogo nade protivniku u finalu. Pobede se ređaju, piše se nova istorija.

Španski hroničari su sinoć zabeležili novi domaći zadatak za pokolenja koja dolaze.

Naime, Real je postao pobedom protiv Kruz Azula najefikasnija španska ekipa u istoriji, ako gledamo kalendarsku godinu. Oni su srušili rekord Barselone iz 2012. kada su Katalonci dali 175 golova.

"Los Blankosi" su četvorkom u polufinalu "Mundijalita" postigli gol više, a do kraja im je ostalo finale da još poboljšaju rekord.

U godini u kojoj je ostvarena mitska "Desima", srušen rekord po broju uzastopnih pobeda (21, i Real i dalje broji), osvojena su tri trofeja, uz "Klempavka", u vitrinama su Kup Kralja i evropski Superkup.

Sada se čeka poker, večeras će posle duela Ouklenda i San Lorenca, Anćelotijev tim dobiti protivnika u finalu, a onda imaju šansu da završe godinu novim uspehom.

Gde su postignuti ti silni golovi.

Čak 110 je Real dao u ligi u 2014. godini, više od tri po meču. U Ligi šampiona su postigli 37, 2.85 po utakmici. "Milosrdni" su bili u domaćem kupu, u 9 mečeva su dali 22, odnosno "samo" 2.4 po meču. Ostalih sedam su Superkup protiv osvajača LE Sevilje u Kardifu (2), sinoćnja 4 protiv Kruz Azula, i onaj jedan u španskom Superkupu koji su izgubili od Aletika.

Dakle, ukupno 176, odnosno 2.84 po utakmici.

Koliko je dao Ronaldo?

Ukupno 56, sinoć nije bio strelac, čuva se za finale. Inače, na trio BBC, odnosno Bejl, Benzema, Kristijano otpada 106 golova, više od 60% dali su Francuz, Velšanin i Portugalac.

Ovo nije kraj priče o rekordima, Real juri Kruzeiro koji je pre nekoliko godina dobio 24 meča u nizu. Ako trijumfuju u finalu Madriđani će biti na 22 pobede, onda će malo odmoriti, pa u 2015. sledi gostovanje na Mestalji, duel sa Atletikom u kupu i meč sa Espanjolom kod kuće, kako bi i svetski rekord u broju uzastopnih pobeda bio u njihovom vlasništvu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Mejor del Mundo
Wednesday, 17.12.2014
12:51

Ovaj tim nema granice, na svakoj poziciji po dva vrhunska fudbalera, ukomponovan od strane vrhunskog strucnjaka Don Karla i predvodjen najboljim fudbalerom danasnjice Cristianom Ronaldom, cast mi je sto gledam ovakav Real, Kraljevski Real.

avatar
Herkules88
Wednesday, 17.12.2014
19:42

samo da taj fudbaler danasnjice ne simulira toliko, preteruje