Čije muke su slađe pred Mundijal?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 22.03.2018.
12:48
Izvor: Sportske.net

Selektori nekih od najvećih kandidata za "Boginju" će imati neverovatan izbor.

EPA-EFE/ARSEN GALSTYAN
EPA-EFE/ARSEN GALSTYAN

Povezane vesti

Svetsko prvenstvo u Rusiji počinje za 84 dana, a fudbalske zaljubljenike širom sveta očekuje pravi spektakl.

Među favoritima za osvajanje Mundijala kao i uvek nalaze se Brazil, Francuska, Španija i Nemačka, a njihovi selektori imaće "probleme" pred sastavljanje konačnih spiskova.

Portal "101 Great Goals" je odlučio da se pozabavi dubinom koje ove selekcije imaju na svakoj poziciji, a na osnovu njihovog istraživanja jasno se može zaključiti da bi sve četiri selekcija na smotru najboljih svetskih selekcija mogle da povedu po nekoliko veoma kvalitetnih timova.

Francuska - Didije Dešan

Selekcija Francuske na Mundijal odlazi sa velikim ambicijama, prethodno veliko takmičenje (Evropsko prvenstvo) završili su kao vicešampioni u svojoj domovini, a kao i uvek Dešan će imate slatke muke da odabere 23 fudbalera koja će povesti sa sobom.

Za dva mesta u napadu konkuriše veliki broj imena, a prema pomenutom portalu, sedmorica su ušla u "uži" izbor.

U pitanju su Mbape, Žiru, Lakazet, Ben Jeder, Grizman, Benzema i Nabil Fekir, videćemo ko će završiti na konačnom spisku.

U veznom redu je takođe paklena konkurencija, tu su imena poput Marsijala, Lemara, Pogbe, Tolisoa, NZonzija, Dembelea i Komana, ali i mnogi drugi talentovani, kao i iskusni fudbaleri.

I odbrana "Trikolora" deluje više nego dobro, samo po levom boku će Dešan birati između petorice kvalitetnih rešenja, dok za štoperska mesta konkurišu fudbaleri Barselone, Reala, PSŽ, Arsenala, Mančester Sitija, Sevilje...

Za mesto među stativama najveće šanse se daju Ljorisu iz Totenhema i Areoli iz PSŽ, pa će Dešan najverovatnije baš njih dvojicu i povesti sa sobom u Rusiju.

Francuska

Brazil - Tite

Što se tiče "Karioka", mnogi ih smatraju za najveće favorite, a žreb ih je na našu nesreću smestio u grupu sa Srbijom (kao i Kostarikom i Švajcarskom).

Za mesto u samom špicu napada boriće se Gabrijel Žesus, Firmino i Vilijan Žose (ne treba zaboraviti ni Žonasa iz Benfike), pozicije po bokovima pokrivaju igrači poput Nejmara, Luana, Taisona, Vilijana, Daglasa Košte, dok je u veznom redu prava poslastica.

Tu su imena poput Kutinja, Paulinja, Kazemira, Fernandinja, ali i sjajni Fred iz Šahtjora, koji će na leto najverovatnije u Siti ili Junajted, mlada nada Artur, koji se dogovorio sa Barsom, iskusni Renato Avgusto, kao i Taliska iz Bešiktaša.

Što se tiče odbrane, samo po levom boku konkuriši igrači Reala, Atletika i Juventusa, na štoperskim pozicijama tu je duo PSŽ (Tijago Silva-Markinjos), kao i štoperi Čelsija i Intera, ali i talenti iz brazilskog šampionata kao što su Rodrigo Kajo i Žeromel, koji će bez sumnje uskoro završiti i na "Starom kontinentu".

Desno će se boriti Dani Alveš i Danilo, ali i Fagner iz Korintijansa.

Za mesto među stativama konkurencija odavno nije bila bolja u Brazilu, kako će se za startih 11 boriti sjajni golman Rome Alison i odlični čuvar mreže Mančester Sitija Ederson Moraeš. Treći golman mogao bi da bude Vanderlej iz Santosa.

Brazil

Španija - Hulen Lopetegi

Četiri imena izdovjila su se za mesto u špicu napada, to su Dijego Košta, Morata, Aspas i Rodrigo, mada se napadač Čelsija nije našao na poslednjem spisku "Furije", ali ga ipak treba očekivati na Mundijalu.

Za mesta po krilima konkurišu imena poput Iska, Asensija, Davida Silve, Lukasa Vaskeza i Susa, mada ne treba zaboraviti ni Huana Matu, Vitola, Pedra...

U centralnom delu veznog reda čini se leži najveća snaga Španaca, tu su imena poput Inijeste, Tijaga Alkantare, Serđa Busketsa, Fabregasa (mada se takođe nije našao na poslednjem spisku), Saula, Havija Martineza, Kokea, Iljaramendija, kao i Rodrija i Danija Pareha.

I odbrana Španije deluje zaista impozantno, a konkurencija po bokovima je paklena.

Za mesto uz levu aut liniju će se boriti Đordi Alba, Markos Alonso, Monreal, Bernjat, dok će se za mesto uz desnu aut liniju boriti Karvahal, Odriozola, Serhi Roberto i Beljerin.

Štoperske pozicije pokrivaju Ramos, Pike, Injigo Martinez i Aspilikueta, a njima bi konkurencija mogao da bude i Načo iz Reala.

Mesto među stativama je rezervisano za De Heu, ali i njegove alternative su sjajne, mladi Kepa iz Bilbaa i Asenho iz Viljareala.

Spanija

Nemačka - Joakim Lev

Posle dužeg vremena, Nemci imaju jednog sjajnog mladog napadača, Tima Vernera iz Lajpciga.

Uz njega, za mesto u špicu konkurisaće i napadač Bajerna Sandro Vagner, kao i iskusni Mario Gomez iz Štutgarta.

"Panceri" su uvek imali sjajne ofanzivce, Lev će ovoga puta moći da bira između Sanea, Rojsa, Milera, Drakslera, Gecea, Ozila, Brandta, Širlea...

Vezni red je možda i najjače oružje Nemačke, Kros je nezamenjiv, a tu su i iskusni Kedira, mladi Gorecka, sjajni Gundogan, Emre Džan, oko kojeg se otima pola Evrope, Rudi iz Bajerna, Vajlg iz Borusije...

Imali su Nemci prethodnih godina problema sa bekovima, morao je često Boateng da igra desno, viđali smo i Hedevesa kako pokriva mesta po bokovima, ali sada Lev neće imati tih problema.

Za mesto uz levu aut liniju konkurišu Hektor iz Kelna, Platenhardt iz Herte i Maks iz Augsburga.

Desno je nezamenjivi naslednik Filipa Lama, Jozua Kimih, kao i talentovani Henriks iz Bajera, a štoperski tandem najverovatnije će ostati Humels-Boateng, mada su tu sada i sjajni Zile iz Bajerna, Ridiger iz Čelsija, Mustafi iz Arsenala, Ginter iz Borusije Menhengladbah.

Ukoliko se oporavi, Nojer bi mogao među stative, ali kako je propustio čitavu sezonu, mesto u startnih 11 mogli bi da mu ukradu Ter Štegen iz Barselone ili Leno iz Leverkuzena.

Nemacka

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Luka Modric
Thursday, 22.03.2018
20:53

A hrvati?? Pa i mi imamo momcad za polufinale..uz malo srece ko zna..dok u timu imaa modrica sve je moguce :D

avatar
Marcos Alonso
Thursday, 22.03.2018
19:13

Francuska bar po imenima se cini kao najjaci tim ali nekako ne pokazuju mentalitet cesto,Njemacka svakako jedan od glavnih favorita i uz 2 navedene dodao bih jos Spaniju i Brazil kao glavne a sledece 3 koje mogu najlakse pomrsiti racune ostalima su Argentina,Belgija i Portugal mada stalno neko prijatno a neko neprijatno iznenadi pa ce sigurno biti i toga opet

avatar
Mbape 29
Thursday, 22.03.2018
14:56

Gdje je Matuidi?

avatar
chaki
Thursday, 22.03.2018
14:36

Francuzi nekako najkompletniji tim ali tesko da ce osvojiti, Nemci mozda najtanji u odbrani od ove cetiri, ja lično cu pored nasih da navijam za Belgiju...

avatar
Akiaki15935867
Thursday, 22.03.2018
14:31

Zna li neko kakvi su ova dva desna beka Francuske?

avatar
brekbaCh1
Thursday, 22.03.2018
16:05

Sidibe je odlican bio prosle sezone, ove ga i nisam gledao. A ovog drugog ne znam.

avatar
Thursday, 22.03.2018
14:18

Prvi favorit je Nemacka, aktuelni svetski prvak, drugi su Brazilci, slede Spanci, Argentinci, Francuzi...

avatar
Todorovic Milan
Friday, 23.03.2018
00:50

Argentina,Brazil,Spanija,Francuska ili eventuvalno Srbija.