Četvrtfinale LŠ - Lepota na dnu fioke

 • Autor: Boris Jovanović

 • 14. april 2015.

 • 12:19

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Atletiko će se držati scenarija, Real je u potrazi za mentalitetom nekadašnjeg Anćelotijevog tima. Juve je na tragu francuskih sobarica, a Monako je poneo isti kofer kao pre par meseci u London. Kakva će biti večerašnja četvrtfinala?

Četvrtfinale LŠ - Lepota na dnu fioke
Napisao sam već, Atletiko i Real toliko često igraju protekle dve sezone da počinje da liči na termin u balonu. Doduše, možete biti sigurni da će se svi pojaviti u zakazano vreme i da neće biti nikoga ko je došao "samo da se istrči", ni večeras, ni naredne nedelje, desetak kilometara od obala Manazaresa, na onom drugom stadionu.

Proglašavati četvrtfinale za osvetničku misiju Atletika zbog lisabonskog poraza je potpuno pogrešno.

Prvo, to bi bio podgrejan  obrok, taj poraz klub u bojama jorgana neće nikada progutati, knedla će dugo stajati u grlu.

Drugo, i važnije, Simeone vrlo dobro zna da se razlika od tada smanjila u korist njegovog tima. Atletiko ima manje bodova nego prošle godine, ali samo nerealni su očekivali da čudo može da bude na repertoaru dve sezone u nizu.

Madrileno

Ali, nije ovo do Atletika, pita se Real, ma kako to čudno zvučalo.

Oni ne umeju sa komšijama, ali su "Desimu" osvojili zahvaljujući samopouzdanju i činjenici da Ramos ima los cojones za čitav tim.

Taj kec im je odavno ispao iz rukama, naboj ne postoji, ne pričam o fudbalu nego o biologiji. Real je kao izduvan balon, to je najveća šansa Atletika.

Sve njihove pobede na "Kalderonu" ove sezone imaju zajednički imenitelj, Realovo moranje.

Ima dobra vest za Anćelotija, on večeras može da bude Italijan, onaj koji "preferira kupove" u kojima svaki meč traje 180 minuta.

Spain Soccer La Liga

Nemojte se začuditi ako vidite najoprezniji Real u poslednje dve godine. Karleto će Bejlu oduzeti nekoliko metara u postavci, natovariti par defanzivnih zadatka Rodrigezu, mnogo više će to ličiti na 4-4-2, laka je to odluka.

Na drugoj strani, Simeone nema potrebu da eksperimentiše, niti da se dokazuje, bilo bi glupo. Atletiko je tim koji se ne prilagođava, zadivljujuće su uporni u ponavljanju onoga što znaju.

Večeras će "Madrilenjo" postati evropski derbi, makar u smislu da će Real i Atletiko preteći Inter i Milan u broju međusobnih duela u međunarodnim takmičenjima. Kad već pominjem Milan, Anćelotiju će za polufinale biti potrebno baš malo tog DNK koji je njegov bivši klub imao, da sa nožem u zubima igra 180 minuta. Nema ničeg ni lepog, ni uzvišenog u ovakvim utakmicama, Real će morati da pobedi potrebu da igra lepo, to je ključ.

Germany Soccer Champions League

Drugo večerašnje polufinale sigurno će gledati i Arsen Venger svestan gde je pogrešio. Jer, njegov Arsenal je mnogo bolji tim od Monaka, ali na "Profesorovim" skriptama profitiraće drugi, konkretno Juventus.

Italijani su na tragu francuskih sobarica, kada je naivnost u pitanju. Jasno im je da su timovi kao Monako opasniji u gostima, da bolje deluju kada im ostavite brisani prostor. Svako ko je gledao Bragu ili Sporting pod Žardimom lako će povući paralelu, takvi timovi teško gube, ali imaju problem kada treba da napadnu.

Ovaj Juventus je mnogo ciničniji od Konteovog, nisu tako agresivni, niti insistiraju na posedu, ali ni ranjivi pozadi. Sigurno je da su pošli od onog masakra nad Arsenalom na "Emirejtsu". Ako je ta lekcija naučena, ostalo gradivo bi moglo da bude mnogo lakše.

Moram da vas razočaram, nema šarenih balona, ni šećerne vune u četvrtfinalu Lige šampiona, stvari će biti smrtno ozbiljne.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari