Četvrta uzastopna pobeda Sitija protiv Junajteda!

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 02.11.2014.
16:25
Izvor: Sportske.net

Mančester Siti došao je do minimalne pobede u derbiju protiv Junajteda. Jedini strelac na meču bio je Aguero, a Siti je igrao kompletno drugo poluvreme sa igračem više.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

U prvih 20-ak minuta gledali smo ravnopravnu borbu dva rivala. I jedni i drugi su imali po par prilika, ali završni udarci nisu bili dovoljno dobri da bi zaista ugrozili golmane dva tima.

Na isteku 20-og minuta, domaćin je imao prve velike prilike i oba puta se De Hea sjajno istakao. Prvo je odlično odbranio šut Aguera posle dobrog lob pasa Fernanda, a dva minuta kasnije je odbranio i Navasov šut iz neposredne blizine.

U 31. minutu Smoling je zaista nepotrebno dobio prvi žuti karton za start na Agueru, a osam minuta kasnije je dobio i drugi žuti karton za još jedan zakasneli start.

U poslednjih pet minuta sudija je možda oštetio Mančester Siti za dva jedanaesterca, prvi je čini se bio zaista očigledan, za start nad Aguerom sa leđa, ali da je glavni arbitar ovog meča dodelio penal morao bi da dodeli i još jedan crveni karton pa je pretpostavka da nije želeo tako da potpuno reši ovaj meč.

U poslednjem minutu nadoknade, Roho je startovao na Tureu, bilo je kontakta, ali ponovo sudija nie želeo da dosudi penal.

Siti je izašao na teren u drugom poluvremenu sa jasnom namerom - da što pre reši pitanje pobednika.

Već u 51. minutu Zabaleta je imao veliku priliku posle akcije koju je započeo Ture. Reprezentativac Obale Slonovače uposlio je Navas, ovaj je pronašao desnog beka Sitija, koji nije uspeo da precizno šutira.

Dva minuta potom još jedna dobra akcija Sitija, Demikelis je uzeo loptu Van Persiju, Navas je poveo sjajnu kontru, ali je u poslednjem trenutku njegov udarac bio izblokiran.

U 56. minutu Roho je povredio rame, umesto njega ušao je Pedi Mekner, a sedam minuta kasnije Siti je konačno probio odbranu Junajteda i postigao gol.

Ture je ponovo započeo akciju, pronašao je Klišija na drugoj strani. Francuz je oštro centrirao, a Aguero je u maniru jednog od najboljih napadača na svetu zakucao iz prve loptu pod prečku De Heinog gola.

Siti je nastavio sa pritiskom, Navas, Nasri, Ture su testirali odbranu Junajteda, Šo i Kerik su se istakli sjajnim uklizavanjima i tako sprečavali udarce protivnika. U 76. minutu veliku priliku propustio je Navas. Španac se stuštio sa desne strane u kazneni prostor, šutirao jako dobro, De Hea je bio savladan, ali se isprečila stativa.

Dva minuta kasnije mogla je da stigne kazna, Runi je imao neverovatan solo prodor, na odbijenu loptu natrčao je Di Marija, ali je Hart odbranio jako dobar udarac po zemlji.

Minut kasnije posle slobodnog udarca koji je izveo Di Marija Felaini je imao neverovatnu priliku. Pobegao je Kompaniju, ali je jako loše šutirao iz vrlo izgledne prilike.

U 86. minutu bila je ista meta, isto odstojanje, ali je Felaini ponovo bio neprecizan.

U poslednjih nekoliko minuta viđena je serija šansi za Siti. Prvo je u 89. minutu Ture sjajno nadmudrio Meknera, ali nije bio precizan. Minut kasnije, opasnu kontru Sitija nije uspeo da završi Džeko, pokušao je da predribla Valensiju, ali ga je Ekvadorac zaustavio jedan na jedan. U 91. minutu Ture je ponovo pokušao glavom, ali bez uspeha.

Junajted je potom probao da napravi poslednji pritisak na Siti, imali su dva kornera, ali je Siti uspeo da se odbrani i meč je završen pobedom Sitija od 1:0.

Gol možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke