ČETIRI načina da 'Plavci' zaustave Vardija i Mareza

 • Autor: Lazar Mitrović

 • 14. decembar 2015.

 • 11:33

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Ovako bi Murinjo mogao da ulovi Lisice'.

ČETIRI načina da 'Plavci' zaustave Vardija i Mareza
Večeras se igra derbi kola u Premijer ligi, a dva tima su u 'zamenjenim ulogama'. Ovo će biti i susret dva menadžera, koji su u karijeri sedeli na klupi ekipe sa 'Stamford Bridža'.

Žoze Murinjo, i njegovi igrači će na meču, pred meč na 'King Pauer -stadionu' imaju veliku glavobolju, kako zaustaviti 'udarne igle' Lestera, Vardija i Mareza.

Ovo bi mogli da budu neki od načina, na koji bi 'Plavci' mogli da probaju da 'anuliraju' njihov učinak.

Duboka odbrana Čelsija

Žoze Murinjo, kada to reši, postane menadžer koji najbolje na svetu umrtvi igru i tako zaustavi svog protivnika. Čelsi je do sada gubio mečeve, jer su bili u situaciji da napadnu, a protivnici su iskoristili njihove slabosti.

Lester je sa druge strane, dolazio do golova, koristeći brze kontranapade, svojih vihornih krila i napadača.

Iskusni Murinjo bi mogao to da iskoristi, i dubokom odbranom onemogući Vardija i Mareza da im 'beže iza leđa', već da ih napadaju 'oči u oči'.

Štoperi Čelsija su spori da se nose sa brzim napadačima Lestera, ali kada bi situacije bile 'jedan na jedan', tu su Teri i ostali odbrambeni fudbaleri Čelsija u prednosti.

Britain Soccer Premier League

Kurt Zuma na mestu štopera

Geri Kejhil je igrao solidno u poslednje vreme, ali bi na ovom meču štoperski tandem Teri-Zuma mogla da bude dobitna kombinacija. Francuski štoper igra veoma dobro ove sezone, i mogao bi da bude 'X faktor' na ovom meču. 20-godišnjak je najbrži od svih štopera Čelsija koje 'Posebni' ima na raspolaganju, i mogao bi da bude pravi izbor za čuvanje sjajnog Vardija.

zouma

Markiranje Mareza

Krilni fudbaler kluba sa 'King Pauer stadiona' jedan je od najopasnijih igrača u Premijer ligi, i igra Lestera se umnogome zasniva na njegovim prodorima. Ukoliko bi uspeli njega da zaustave, 'Plavci' bi završili veliki posao na ovom meču.

Tako bi 'Posebni' mogao da ima specijalni zadatak za Aspilikuetu, i zaduži ga da u stopu prati alžirskog fudbalera.

U ovom slučaju, problem bi mogao da zadaje i Deni Simpson, desni bek Lestera, Deni Simpson, koji se često ubacuje u napad. u tim slučaju, odbrambene zadatke bi morali da obavljaju Eden Azar, ili Pedro, kako ne bi ostala 'rupa u odbrani'.

Britain Soccer League Cup Final

Čvrsta sredina terena

Na meču Lige šampiona protiv ekipe Porta, dobitna kombinacija je bio tandem Ramireš i Nemanja Matić, koji su 'carevali' na sredini terena.

Sesk Fabregas, koji se inače nalazi u očajnoj formi, mogao bi ponovo da bude 'žrtva' taktičkih zamisli, i da ovaj meč posmatra sa klupe.

Nemanja Matić je u tandemu sa Ramirešom, odigrao jedan od najboljih mečeva od početka sezone, i mogao bi da bude bitan 'šraf' u pohodu Čelsuje mašinerije na večerašnjem meču.

Chelsea FC Red Bulls Soccer
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari