Češki navijači uhapšeni na Kosovu, među njima i državljanin Srbije!

Autor: Beta Beta
subota 07.09.2019.
11:47
Izvor: Beta

Okršaj dve ekipe dobio burnu uvertiru.

adidas.com
adidas.com

Povezane vesti

Češka fudbalska reprezentacija distancirala se danas od osmoro čeških navijača koji su uhapšeni na Kosovu pred fudbalsku utakmicu u Prištini zbog toga što su se spremali da tokom meča puste dron sa porukom "Kosovo je Srbija", pošto Fudbalska asocijacija Češke odbija da navijači mešaju politiku u sport.

"Ta grupa je imala dron, srpsku zastavu i transparent sa napisom ´Kosovo je Srbija'. Takođe, nađena je pirotehnika i noževi. Češka fudbalska reprezentacija želi jasno da se izjasni da odbija bilo kakvo slično ponašanje navijača koje bi vezivalo politiku i sport. Situaciju rešava kosovska policija u saradnji sa ambasadom Češke", kazao je danas češkom javnom radio servisu Radiožurnal portparol češkog Fudbalskog saveza Mihal Jurman.

Navijači su uhapšeni u petak.

Portparol češkog Ministarstva spoljnih poslova Robert Žehak obavestio je da je kosovska policija saslušala šestoro Čeha, od kojih jedan ima i srpsko državljanstvo i dve Čehinje iz te grupe, a nakon saslušanja su noćas pušteni na slobodu.

"Češka ambasada je sa njima u vezi, svi su u redu i na putu za Prištinu. Prema našim informacijama hteli su da tokom utakmice unesu transparente sa napisima o Kosovu i Srbiji. Policija je kod njih našla i dron", kazao je Žehak češkom radiju.

Češka reprezentacija je zbog ovog izgreda upozorila svoje navijače da će danas na utakmicu sa takozvanim Kosovom na stadion moći da unesu samo češke nacionalne zastave.

Utakmica takozvanog Kosova i Češke, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, igra se danas od 15 časova u Prištini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Matador PFC-FCB
Saturday, 07.09.2019
17:12

Savladali Češku sa 2:1. Ako ovi odu pre nas na EURO onda kompletan FSS da se obesi na Terazijama. Al ako tako nam i treba. Nek nam Ronaldo uvali 10 komada zabole me za tu Faljijevu repku.

avatar
Man.United99
Saturday, 07.09.2019
13:44

Kosovo je Srbija

avatar
bosnapd
Saturday, 07.09.2019
17:48
avatar
Man.United99
Sunday, 08.09.2019
06:39

Bili smo mi i pod Turcima 500 godina pa je proslo. Tako ce i ovo proci