Ceo svet video, izabrali ste pogrešnog Belgijanca!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 27.02.2020.
11:54
Izvor: Sportske.net

Madridska javnost, kao i mediji, razočarani, sav prljav veš, opet isplivava na površinu.

Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

"Zizu, izabrao si pogrešnog Belgijanca", glavni je utisak večeri posle doktorske disertacije Kevina De Brujnea.

Belgijanac je prikazao što bi Englezi rekli "master class" i na poziciji "lažne devetke" i sa iste svojom igrom, čitavom svetu otkrio sve boljke Real Madrida.

Pre svega, na udaru je Dani Karvahal, ne samo zbog načinjenog penala nad Sterlingom, već i što nije mogao da parira Gabrijelu Žezusu, dok je u napadu bio neubedljiv. Prvi put, na meti kritičara našao se i Kasemiro, koga i Zidan, pa i svi navijači odavno vide kao stub Real Madrida. Ipak, Brazilac je sinoć imao mnogo grešaka, a nije mogao ni da pokvari igru De Brujnea.

Kapiten Serhio Ramos, ma koliko ga u Madridu voleli, opet je na udaru zbog svog 26. crvenog kartona u karijeri, i sada više od njega ima samo Edgar Davids.

Baner


Što se tiče napadača, Vinisijus Žunior je pokazao da poseduje talenat, ali kako kažu - da bi igrao za Real Madrid, treba da imaš još "ono nešto" što te čini velikim, a ne samo talentovanim igračem. Brazilac je dobar dribler, prodoran, ali mu nedostaje konkretna završnica - i završni pas i završni udarac, iako je ruku na srce, asistirao Isku kod gola.

Ni Karim Benzema više nije nije zaštićen kao pre, ove godine dao je samo dva gola, a i pored činjice da su štoper Sitija najslabije karike Pepove mašinerije, Francuz nije mnogo toga prikazao.

I na kraju, opet je došao na red i Eden Azar, čak i kada ne igra. Jer, utisak je da je Real Madrid bacio 120 miliona evra, za igrača koji je došao sa desetak kilograma viška, da je doživeo više povreda u jednoj sezoni u Španiji, nego za sedam u Engleskoj.

Kažu i da su u Madridu iz šešira izvukli pogrešnog Belgijanca, te da je zapravo Kevin De Brujne ono što je potrebnu Realu - igrač koji može da igra svugde, da radi sve, a ne da je prikovan na levom krilu, i koji ne voli da igra defanzivu...

Baner


Baš na stadionu, gde je najteže zadovoljiti publiku i razmažene navijače, De Brujne je pokazao da može - sve. Da igra i kao "lažna devetka", a da pritom igra defanzivu, da gradi napade, da uvek bude na pravom mestu, da pogodi Žezusa u trepavicu preko Ramosa i da izvede savršeni penal.

Možda ga je Rio Ferdinand posle sinoćne utakmice i najbolje opisao:

"De Brujne je najbolji vezni igrač na svetu, ne zbog golova, asistencija i statistike, već zato što 99% vremena na terenu i kada ima loptu i kada je nema, on donosi najbolje moguće odluke..."


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ViniciusJR
Thursday, 27.02.2020
17:04

Zidan nema igru cijele sezone, to sam ponavljao i kad su dobijali. Modric dotrajao, Karvahal radi ono sto i Marselo prosle, osjetio da nema konkurenciju i opustio se. Bez potrebe je sjeckao Mendiju minutazu, da bi forsirao Marsela. Bejl vise nije igrac ni za 10 min, sinoc se vidjelo, ne moze obican sprint od 30m da odradi normalno. Benzo nakon odlicnog pocetka, zatajio, a ruku na srce ni on nema konkurenciju. Jovic nista u Realu napraviti nece, jednostavno nije iskoristio prilike koje je dobio, tesko da ce za njega imati razumijevanje na kraju sezone. Vinicius smotan u zavrsnici ali opet najucinkovitiji, kad on napada nesto i vidis, sve ono ostalo je bezvezno kruzenje sa loptom. Hakimija obavezno vratiti na ljeto. Potreban je novi opasni veznjak, mozda bas KDB, ali nije realno. I prodati Bejla, dovesti pravo pojacanje naprijed, prizeljkujem Mbapea ili Salaha, ili i jednogni drugog.

avatar
The Red Army
Friday, 28.02.2020
02:13

Bejla ne mozete ni da poklonite a kamoli da prodate 😂

avatar
ViniciusJR
Friday, 28.02.2020
20:07

Kako god okrenes, 40mil ce uzet za njega.

avatar
Čeki
Thursday, 27.02.2020
16:20

Ali, ko zna da bi se bas tako pokazao da je dosao u Real? Jer ipak je to Real i mnogi dobri igraci nisu pokazivali ono sto se od njih ocekivalo kad su dosli u klub, pre svih mislim na Kaku. Jednostavno to nije vise bio onaj isti igrac iz Milana kad je dosao, tako da ni za de Brujnea ne bi bila garancija da bi sigurno igrao vrhunski. Jednostavno, nikad se ne zna.

avatar
Mirjevac
Friday, 28.02.2020
01:23

Kad je Kaka doso u real, koje bio trener, i sta je taj trener uradio sa realom, unazadio ga! De Brujne je sada momentalno i ne samo od sada vec od kad je Gvardiola doso u Citi od tada je De Bujne naj bolja sredina na svetu! Tako da je Gvardiola od klasicnih igraca naprvio jako dobre igrace u mnogim klubovima! Da je Gvardiola bio u Barci kad je Kutonjo doso on bi sad bio odlican igrac i ako jje i pe dolaska bio odlican kod klopa! Klop je isto znao i sada zna da od klasike napravi odlicnog igraca! Dok mnogi treneri odlicne igrace uniste!

avatar
Čeki
Friday, 28.02.2020
15:32

Ali, zato Realu treba trener takvog kalibra i sada, sto znaci da mislim da bi kod Zidana stagnirao ili cak propao.

avatar
Wizard08
Thursday, 27.02.2020
16:04

Debrujne je najbolji centralni vezni igrac danasnjice,u rangu dzerarda,pirla,cavija,lamparda,skolsa znaci top top klasa igraca,ako bih zbog nekog voleo da city osvoji ls to je zbog ovog momka,ali jbg liverpool je jos u takmicenju tako da ono jasno je nema od toga nista

avatar
Thursday, 27.02.2020
15:14

Kasemiro je spasio jedan siguran gol koji bi upravo kapitenu isao na dusu...

avatar
Wolverine
Thursday, 27.02.2020
15:09

Sad se svi mnogo prave pametni. Logično je da je De Bruyne 10x korisniji igrač od Hazarda i da je on taj tip igrača koji je motor svega, kao što su nekad bili Modrić i Kros/Iniesta i Xavi. Presmiješni su bez Ronalda. Nemaju pravog špica, nemaju želju, motiv i sve je to u redu. To je dokazana ekipa koja je uradila što niko nije. Smjena generacija ne prolazi bezbolno. Ovo je klasično medijsko iživljavanje. Ne mogu bolje. Nit imaju volje, nit snage, nit kvaliteta. Emotivno i fizički potrošena ekipa.

avatar
Sale1389
Thursday, 27.02.2020
13:44

Kalav bi bio igrac da nije nazadovao 2 godine kod Murinja u Chelse-ju. Svaka cast, najkompletniji igrac, prije svega nije nafurana zvijezda kao Azar i ostali, radilica na terenu, ima ga na svim djelovima, pregled igre vrhunski, razoran sut a i kondicija mu ne manjka. Svaka cast samo napriied.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 27.02.2020
16:15

Sta pricas ti on je bio u Celsiju pola sezone kad je kupljen odmah je ostao u Genku do kraja sezone a onda je bio na pozajmici u Verderu gde je briljirao cele sezone. Murinjo je napravio katastrofalnu gresku sa njim ali ovo nije tacno da je nazadovao jer je bio tu samo pola sezone. Kakve dve godine?

avatar
RocknRolla
Thursday, 27.02.2020
13:35

Pobeda Sitija nije nikakvo cudo i tragedija kako mediji pretstavljaju. Siti je ulozio ogroman novac u igrace i Gvardiola je napravio masineriju koja odlicno funkcionise. Kad pogledamo prosle sezone u vise navrata nisu imali srece u ls, cist primer protiv Totenhema prosle sezone.

avatar
Mirjevac
Friday, 28.02.2020
01:25

Citi u zadnje skoro dve sezone nije dovodio igrace, da ulozio je dobar novac ali pre jedno dve sezone, bar mise tako cini? Real je ulozio oko pola miliona ove sezone i prosle, ali od toga svega nista!

avatar
RealisticChelseaFan
Thursday, 27.02.2020
13:10

De Brujne je sinoc igrao laznu devetku ali samo na momente, ne znam sta ste se uhvatili toga. 90% vremena je igrao veznog ili ofanzivnog veznog. Inace je najbolji vezni na svetu i tu nema rasprave. Posle Mesija trenutno najbolji igrac na svetu.

avatar
LFC*19
Thursday, 27.02.2020
13:06

Da, ali ovaj nije bio na prodaju. Sve obesmislite. Ali to vam je i posao.