Čelsi uštedeo pod prinudom, ko su najveće trošadžije, i ko ima najveći profit u fudbalskoj Evropi...

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 10.02.2020.
17:39
Izvor: Sportske.net

Čudno je videti ko je odmah posle Los Blankosa, a neke stvari su očekivane.

Beta/Victoria Jones/PA via AP
Beta/Victoria Jones/PA via AP

Povezane vesti

Čelsi je zahvaljujući suspenziji, odnosno prodaji igrača napravio najveći profit u prethodna dva prelazna roka. Naime, kako su izračunali statističari i analitičari iz CIES-a, klub iz Londona je potrošio oko 40 miliona na otkup Matea Kovačića i prihodovao oko 200 miliona, polovina od toga je transfer Edena Azara.

U najvećem minusu je, pogađate, Real Madrid, nisu uspeli da prodaju sve igrače koje su želeli, na kraju posle kupovina Azara, Jovića, stigli su Militao, Mendi, Rodrigo, ostali su u crvenom oko 170 miliona evra.

Ono što čudi je da je na drugom mestu Aston Vila koja je u minusu više od 150 miliona evra, zanimljivo da su prodali samo jednog igrača za tri miliona, a da su ovaj minus napravili uloživši u pojačanja po povratku u ligu.

Premijerligaši su po običaju najveće trošadžije, da ne kažemo rasipnici, jer su potrošili oko 800 miliona evra više od igrača koje su prodali.

Kad smo kod toga, jedino je La Liga poslovala u profitu, i to oko 100 miliona evra.

Pored Čelsija, u velikom profitu je Bengikasa oko 150 miliona, od toga 120 su "Orlovi" uzeli od prodaje Žoao Feliksa. Ajaks je treći sa oko 130 miliona plusa, jasno od prodaja De Jonga Barsi i De Lihta Juventusu.

Negativni balans u top 10 uz Real i Vilu imaju Junajted, Totenhem, Barselona, Monako, Inter i Juventus. Zanimljivo da je Juve u minusu oko 80 miliona, koliko i mnogo slabiji klubovi poput Fiorentine i Herte.

Ko je zarađivao. Čelsoi, Benfika i Ajaks, po tradiciji Sporting, Salcburg, Lil koji je prodao POepea, Hofenhajm, Sampdorija, PSV Ajndhoven i Empoli koji je svoje najbolje igrače poput Krunića i Benasera prodao po ispadanju iz Serije A.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Tuesday, 11.02.2020
08:17

Bengikasa je strašan klub.

avatar
Carina_11303
Monday, 10.02.2020
20:45

Ovo ce biti znacajno jer znaci da kad se gleda trogodisnji period moze da se potrosi vise para. Pretprosla sezona je bila debeli minus za Celsi sto se finansija tice, tako je ovo nivelisano. A mozda i nije najgora stvar sto se nisu dovodila polovna resenja u januaru. Lampard ce morati da se izbori, tako da dokaze da moze da vodi klub. 13 kola do kraja i dve utakmice lufta kao i medjusobni dueli sa Totenhemom i Junajtedom. Kad se setim da je pre meca sa Totenhemom u gostima, koja je bila 22.12. bilo dovoljno da nas Totenhem pobedi da bi bio 4. i Celsi je uspeo da se otrgne. Sada je vec sredina februara i pauza od dve nedelje je na snazi. Pobedama nad Junajtedom i Totenhemom na stamford Bridzu prakticno osiguravamo top4. Samo ne treba Lampard da bude naivan i da se nadamo da Kabaljero nece imati ispade i da ce ceo napad sa Vilijanom i Abrahamom biti dosta sveziji.

avatar
2012/2013-2019/2020
Monday, 10.02.2020
19:57

Bengikasa, Čelsoi, POepea

avatar
NikkiCFC
Monday, 10.02.2020
19:52

Transfer ban ili ne mi imamo takvo poslovanje vec vise od decenije. U poslednjih 5 godina ne drzite me za rec ali mislim da je Celsi 14. od engleskim klubova po NET trosenju. Dakle ako se racuna i prodaja i kupovina. Zato je neozbiljno kad hejteri spominju Romana, isto bi bilo da sam i ja vlasnik. On je zapravo samo trosio puno prve dve sezone kad je uzeo klub.