Čelsi se osamio na čelu tabele!

Autor: Boban Filipović
subota 10.01.2015.
17:58
Izvor: Sportske.net

Posle 21. kola u Premijer ligi 'Plavci' iz zapadnog Londona imaju dva boda prednosti u odnosu na Mančester Siti. Barnli pobegao iz opasne zone, budi se i fenjeraš Lester...

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Njukasl je osokoljen nedavnom pobedom nad Čelsijem na 'Sent Džejms Parku' pokazao Murinjovoj četi zube i u zapadnom londonu.

'Svrake' su bile bolji rival tokom prvog dela igre, Remi Kabelja je zadavao dosta muka odbrani domaćina, ali Petrh Čeh kao da je začarao mrežu.

Njukasl je čak osam puta tukao ka golu iskusnog golmana 'Plavaca' u prvom delu igre, najbliži golu su bili kada se Musa Sisoko pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa, ali mreža se nije zatresla.

Na drugoj strani, Čelsi je iz tek drugog šuta ka golu poveo, igrao se 43. minut, Vilijan je brzinski izveo korner, Bane Ivanović odigrao za Oskara a ovaj bez mnogo problema savladao Tima Krula.

Ovakvo stanje stvari uslovilo je da Čelsi u drugom delu igra za znatno više samopouzdanja, kontrola igre je u njihovim nogama, a na isteku sata igre Dijego Košta iz solo akcije uspeva da duplira prednost svog tima i izbije na čelo liste strelaca Premijer lige - 2:0.

Nešto ranije 'Plavci' su tražili penal zbog igranja Koloćonija rukom u svom šestnaestercu, utisak je da su oštećeni, a Žoze Murinjo će imati još uverivilje dokaze za širenje teorije o sudijskoj zaveri protiv njega i njegovih saigrača.

Čelsi rutinski privodi posao kraju i beleži pobedu kojom se osamljuje na liderskoj poziciji na tabeli.

Oba srpska reprezenativca, Branislav Ivanović i Nemanja Matić, odigrali su svih 90 minuta u pobedi domaćina.

Mančester Siti je gostovao Evertonu i uspeo da osvoji samo bod u Liverpulu.

Britain Soccer Premier League

U prvom delu branilac titule prvaka Engleske bolji rival, ipak, po jedna izgledna prilika viđena je na obe strane, nisu ih iskoristili Hesus Navas i Šejmus Kolmen.

'Građani' su poveli preko Fernandinja u 74. minutu meča, ali prednost je trajala svega četiri minuta. Stiven Nejsmit je postigao gol za 'Karamele' i izjendačio na 1:1 što je bio konačan rezultat utakmice.

Aleksandar Kolarov je remi svoje ekipe odgledao s klupe. Loša vest za Siti je što zaostaje za liderom Čelsijem dva boda, dobra je da se na teren vratio prvi stralac tima Kun Aguero.

U derbiju začelja Barnli je kod kuće slavio protiv Kvins Park Rendžersa rezultatom 2:1.

Britain Soccer Premier League

Arfild je doveo domaćina u vođstvo u 12. minutu igre, najbolji strelac KPR-a Čarli Ostin je poravnao sa penala dvadesetak minuta kasnije, nedugo potom Ings je vratio prednost Barnliju koja ostaje na snazi do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Četvrta prvenstvena pobeda u sezoni za Barnli koji beži iz opasne zone, četa Harija Rednapa ostaje u njoj, ovo je bio deseti poraz u gostima ekipi iz zapadnog Londona koja nije uzela ni bod van svog bunjišta - 'Loftus Rouda'.

Lester je minimlacem trijumfovao na svom 'King Power' stadionu protiv Aston Vile, pobedu 'Lisicama' doneo je iskusni Pol Končeski u nadoknadi prvog dela igre.

Britain Soccer Premier League

U samom finišu obe ekipe ostale su sa igračem manje, isključeni su Džejms i Klark.

Jedan gol bio je dovoljan i Vest Bromu za pobedu pred svojim navijačima protiv Hal Sitija. 'Tigrovi' su ukroćeni na 'Houtronsu', prekočeni na tabeli i ostavljeni u opasnoj zoni.

Britain Soccer Premier League

Junak pobede bio je najbolji igrač 'Vrećica' ove sezone Saido Berahino koji je zatresao mrežu MekGregora u 78. minutu.

Pobednika nije bilo u Velsu, u meču na 'Libertiju', gde je gostivao Vest Hem.

'Čekičari' su poveli u finišu prvog poluvremena golčinom Endija Kerola, 'Labudovi' su se spasili poraza 15-ak minuta pre kraja meča zahvaljujući autogolu Marka Nobla, koji nije uspeo sa gol linije da skine udarac glavom Bafetimbija Gomisa nakon prekida.

Britain Soccer Premier League

Na premijeri 21. kola Liverpul je na krilima Lazara Markovića odneo ceo plen sa 'Satdiona svetlsoti',  današnji program zatvara mali londonski derbi u kom Kristal Palas dočekuje Totenhem. Taj meč kreće u 18:30h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
John McClane
Saturday, 10.01.2015
19:02

Costa 2:0, uf kakva akcija Chelsija..cista umjetnost. Ocekivan kiks Sitija. S ovakvom igrom ce kiksati i slijedece kolo protiv Arsenala.