Čelsi - Rezime sezone (ocene)

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 30.04.2015.
19:33
Izvor: Sportske.net

Sezone se bliže kraju, vreme je da se svode utisci. Ekipa Čelsija je već osvojila jedan trofej (Liga kup), a još jedan je na pragu (Premijer liga) i samo čudo može da se desi pa da ekipa Žozea Murinja ne osvoji ovaj drugi. Sveli smo utiske, evo ocena svak

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Čelsi je na pragu da osvoji Premijer ligu, samo čudo može da ovu ekipu odvoji od toga, pa je red da se svode utisci nakon odigrane sezone. Već su proglašeni najbolji igrači, tim, najbolji mladi igrač Premijer lige, a mi smo analizirali učinak svakog igrača Čelsija pojedinačno.

Ekipa pored četiri utakmice u Premijer ligi (Palas, Liverpul, VBA i Sanderlend) nema više takmičarskih utakmica u sezoni jer su ispali iz Lige šampiona i iz FA kupa.

Krenućemo redom sa ocenama.

Golmani

Peter Čeh - 7. Ove sezone bio je drugi golman ekipe Čelsija, u Premijer ligi je branio samo 6 utakmica, u Ligi šampiona 3 meča. Svoj posao je odradio odlično, reklo bi se da je u jednom delu sezone Žoze Murinjo čak imao i dilemu koga da stavi među stative zbog njegove dobre forme i nešto lošije forme Tiba Kurtoe. Velika je šteta da ovakav golman sedi na klupi bilo kog tima, očekuje se njegov odlazak na leto. Ocena 7 je zbog manjka utakmica, sigurno je da bi zaslužio i više.

Tibo Kurtoa - 8
. Dovoljno je reći da mu klupu "greje" jedan od najboljih golmana sveta. Imao je svojih kikseva poput onog kada je primio gol sa protivničke polovine, ali i dosta puta je spasio svoj tim sigurnih golova. Jedan je od 3 najbolja golmana ove sezone u Premijer ligi uz Davida De Heu i Uga Lorisa, zaslužuje ocenu 8.


Odbrana


Branislav Ivanović - 9
. Ušao je u idealan tim Premijer lige, najbolji je bek ovog takmičenja, jedan od najboljih strelaca među defanzivcima, jedan od najboljih asistenata među ovim igračima. U Liga kupu je postigao gol kojim je Čelsi prošao Liverpul u polufinalu, sigurno jedan od najbitnijih ove sezone za Čelsi. Postigao je 4 gola u Premijer ligi, ima i 5 asistencija, želja je svih fantazi igrača u Premijer ligi. Imao je svojih "ispada" ove godine poput onog crvenog kartona protiv Mančester Junajteda, upravo zbog toga nije dobio najbolju ocenu. Sezona za pamćenje, definitivno.

Džon Teri - 9. Odigrao jednu od najboljih sezona u svojoj karijeri iako već ima 34 godine. Postigao ukupno 7 golova, nije dobio niti jedan crveni karton, sa razumevanjem obavljao posao štopera, zaustavljao bez problema protivničke napadače u Premijer ligi. Do sada je odigrao 41 utakmicu u sezoni. Kapiten, zaslužio možda i više od 9, ali zbog neuspeha u Ligi šampiona i FA kupu nećemo nikome dati više, pa ni najboljem igraču Premijer lige.

Geri Kejhil - 8
. Imao je svojih padova u formi ove sezone, ali kada je bio u pravoj formi bio je neprelazan igrač odbrane Čelsija. Dao je onaj gol PSŽ-u, gol koji nije bio dovoljan za prolazak u četvrtfinale.

Cezar Aspilikueta - 8
. Jedan od najboljih levih bekova lige, bio je i više nego konstantan ove sezone, neko na koga je Žoze Murinjo mogao da računa u svakom trenutku. Ima tri asistencije ove sezone u PL, prosečno preseče pas 2 puta po meču.

Kurt Zuma - 7. Odlično je menjao Gerija Kejhila, čak je bio jedno vreme i prvi izbor Žozea Murinja. Odigrao sasvim solidnu sezonu, sigurno je budućnost ovog kluba. Igrao u FA kupu i Liga kupu, 13 puta i u Premijer ligi. Tek mu je 20 godina, tek će pokazati sav svoj potencijal.

Filipe Luis - 7.
Doveden je kao veliko pojačanje, a ova sezona mu je bila sezona prilagođavanja na engleski fudbal. Prošle sezone je bio jedan od boljih igrača Atletiko Madrida, osvojio je i titulu sa tim timom, ali u prvoj postavi Žozea Murinja nema mesta pored neprikosnovenih bekova. Ipak, i kada je igrao ostavljao je odličan utisak, ima nakon našeg Nemanje Matića najbolji prosek po broju oduzetih lopti na meču (3,2).

Britain Socccer Premier League

Sredina terena

Sesk Fabregas - 9. Mnogi su mislili da se neće najbolje snaći u ekipi Žozea Murinja, pričali su da Murinjo ne voli takve vrste igrača, ali je njegov dolazak bio pun pogodak. Videlo se to naročito na samom početku sezone kada je prosto dominirao, bio najbolji igrač lige u tom trenutku, ali mu je forma kasnije išla silaznom putanjom. Iako se to manje vidi, odrađivao je posao i u odbrani, bio prava veza između napadačkog dela i odbrane. Postigao 5 golova ove sezone, 3 u Premijer ligi i 2 u LŠ, a upisao je ukupno 20 asistencija. Murinjo je bio veoma ljut jer je izostavljen iz tima Premijer lige na kraju sezone, rekli bismo, sasvim zasluženo.

Nemanja Matić - 9. Najbolji zadnji vezni u Premijer ligi. Ako je prošle godine bilo dileme da li je bolji od Jaje Turea, ove sezone to uopšte ne sme da se dovede u pitanje, Matić igra sve bolje, odrađuje sjajan posao u zadnjem delu veze, fenomenalno je funkcionisao sa Fabregasom i rekao bih da je upravo ovaj deo tima najzaslužniji za titulu. Kao i Bane, imao je svojih trenutaka "ludila" kao onaj u meču sa Barnlijem kada je dobio crveni karton.

Portugal Soccer Champions League

Ramireš - 7.
igrač koji je najčešće ulazio sa klupe, bio je zamena za Fabregasa ili našeg Matića kada jedan od njih dvojice nije bio u stanju da počne utakmicu. Nije mu bilo strano da igra i desnog veznog u Murinjovoj formaciji, tako da ga možemo smatrati njegovim "univerzalcem". Odigrao ukupno 29 utakmica.

Džon Obi Mikel - 6/7.
Jedan od igrača koji su najduže u timu, ali nije neki ljubimac navijača u poslednjih par godina. Ipak, treneri ga očigledno vole, vest da je Anćeloti zainteresovan za njega odjeknula je Engleskom. Odigrao 17 utakmica ove sezone, obavljao prljave poslove na poziciji zadnjeg veznog, ali nema kvalitet našeg Matića da bi dobio ocenu višu od 7. Inače, verovali ili ne, najprecizniji su mu pasovi u Čelsiju, 90%, ali je to zato što mu većina pasova ide unazad.

Eden Azar - 9/10.
Rekao bih da je najbliži oceni 10, proglašen je i za najboljeg igrača Premijer lige. Bio je fenomenalan ove sezone, ali se od njega očekuje da bude još bolji u budućnosti i da predstavlja pretnju Kristijanu i Mesiju za "Zlatnu loptu". Definitivno je jedan od najboljih driblera na svetu, a ove sezone postigao je 18 golova i ima 10 asistencija. Problem je i što ga bije glas da ga nema nigde u velikim utakmicama, ali ove sezone je u par navrata dokazao suprotno.

Britain Soccer Premier League

Oskar - 8. Bio je jedan od najboljih igrača Brazila na SP, a krenuo je odlično kao i cela ekipa Čelsija u sezonu, ali nije baš blistao u poslednjih par mečeva. Može mnogo bolje od trenutne forme, poslednji gol je postigao protiv Svonsija sredinom januara. Ove sezone mu je bilans - 35 utakmica, 8 golova, 8 asistencija. Teško da je zaslužio više od ove ocene.

Vilijan - 8. Nešto konstantniji od Oskara, ali je predstavljao manju opasnost od Azara. Imao nešto više zadataka u odbrani, ove sezone ima 4 gola i 4 asistencije.

Kvadrado - 6/7. Nije se još uvek adaptirao na Premijer ligu, a i uopšte, daleko je od one forme od prošle sezone. Videćemo ima li mesta za njega naredne godine u timu, ove sezone se nije najbolje pokazao. Od januara kada je stigao u tim, odigrao je 8 utakmica u Premijer ligi, nema ni gol ni asistenciju.

Napad

Dijego Košta - 9. Jedan od najboljih napadača Premijer lige. Imalo je stručnjaka koji su smatrali da je jedan od igrača koji bljesnu za sezonu, ali on je i ove pokazao da se radi o veoma kvalitetnom fudbaleru. Postigao je 19 golova u sezoni, najviše u ekipi. Tip je igrača koje voli Žoze Murinjo, definitivno je jedan od najzaslužnijih za trofeje koje je osvojila ekipa.

Didije Drogba - 7.
Na zalasku je karijere, sigurno da je daleko od onog nivoa od pre pet-šest godina, ali je i dalje u stanju da pomogne Žozeu Murinju. Sama činjenica da se Murinjo više odlučivao za njega nego za Remija dovoljno govori da još uvek ima kvaliteta i da ima šta da pokaže. Na 26 mečeva postigao je 4 gola, ali je većinu utakmica ulazio sa klupe.

Loik Remi - 7.
Igrač koji je doveden da postiže golove nije dobijao toliko šanse jer Murinjo ne voli da igra sa dva špica u ovom trenutku, a pre njega se odlučivao za Koštu i Drogbu. Postigao je 5 golova u sezoni Premijer lige, jedan u Ligi šampiona.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

35 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SAB
Saturday, 02.05.2015
13:10

Sta pricate ljudi, Kvadrado nema ukupno ni 50 pasa u nogama od dolaska na Stamford Bridz

avatar
SAB
Saturday, 02.05.2015
13:09

Mikel je bolji i od Kvadrada i Oskara.

avatar
SAB
Saturday, 02.05.2015
13:07

Po meni Mikel zasluzuje bolju ocenu od Oskara, a svi nekako mrze Mikela, nema veze da li vraca unazad ili salje loptu napred, bitno je da nema rizicnih pasova koji bi doveli do greske i pogotka koji bi postigao protivnicki tim,.

avatar
PakyCFC
Thursday, 30.04.2015
22:43

Kakav ispad Baneta protiv Mančestera? Jel onaj kad sudija poklonio nepostojeći faul, i još više nepostojeći žuti karton Banetu? Ocene su sasvim korektne.

avatar
Thursday, 30.04.2015
22:30

ne slazem se za ocenu za Terija,Kejhila,kao ni sa Mikela prevelike su ocene za njih,za Mikela 5 je sasvim ok,a za Terija i Kejhila 7-8 max,jesam navijac Celzija,ali samo sam realan i iskren.

avatar
Thursday, 30.04.2015
22:29

Ovde Remi ima manju ocenu nego sto zasluzuje. Ako Vilijan ima 8, onda Remi treba da ima 10! Koliko je samo bodova doneo.

avatar
Carina
Friday, 01.05.2015
10:20

Nije fudbal samo broj postignutih golova.

avatar
Friday, 01.05.2015
12:25

Ne kazem ja to, nego vise je doprineo ekipi, nego, recimo, Vilijan...

avatar
John McClane
Thursday, 30.04.2015
22:10

Rezime sezone:n nPremier LeaguenCapital One CupnUEFA Youth LeaguenFA Youth CupnPFA player of the year: Eden Hazardnu PFA team of the year: Ivanovic, Terry, Cahill, Matic, Hazard, CostanChampionship player of the year: Patrick Bamford (loan, Middlesbrough)nPFA women´s player of the year: Ji Son-Yunn nSteta za LS, ali sljedece godine napadamo.

avatar
Thursday, 30.04.2015
22:30

Ako, docekaste i vi svojih 5 minuta. Bravo!

avatar
John McClane
Thursday, 30.04.2015
23:22

Naredne sezone mozemo biti samo bolji, jer nema pritiska za osvajanje titule ko ove sezone, s obzirom da je nismo uzeli od 2010. Uz jednog veznjaka i stopera, Bamforda i Salaha vratit sa pozajmice i to je to. :D

avatar
Pedjaa11
Thursday, 30.04.2015
21:32

Ne shvatam kako je prosle godine bilo dileme da li je Matic bolji od Turea kad je odigrao samo polu sezonu i + bi Ture da nije bilo Suareza definitivno osvojio titulu za najboljeg igraca a ove godine za to nema dileme da je najbolji.

avatar
lamps8
Thursday, 30.04.2015
20:28

3 poraza ima ova ekipa celu sezonu koja ima preko 50 utakmica,krivo mi je za psg 2 puta smo ih imali u rukama i ispustili.Naredne sezone uz 2-3 pojacanja ova ekipa ima da bude uz rame barsi i realu.

avatar
Chelseamacedonia
Thursday, 30.04.2015
20:25

Hazard-10 Costa-10 Matic-10 Bane-10 Terry-9 Cheh-9 Kurtoa-8 Zouma-9nFabregas-8 ...itd

avatar
Thursday, 30.04.2015
21:14
avatar
disqus_SgUrfSzQfv
Thursday, 30.04.2015
22:23

Costa nije zasluzio 10:(

avatar
<3 CHELSEA <3
Thursday, 30.04.2015
20:22

Nemanja i ivanovic 7/8

avatar
Danilo Gojković
Thursday, 30.04.2015
20:12

Fabregas 8, Cahill 7, Courtois 9, dok najbolji lijevi bek nije Cezar nego Ryan Bertrand.

avatar
S-I-M-K-E
Thursday, 30.04.2015
20:10

Celzi nije bio toliko dobar koliko su drugi veliki timovi bili ocajni,Siti,Liverpul,Arsenal,Junajted...Mojes je rekao da je ovo bila najlosija Premijer Liga u istopriji i potpuno se slazem...Dovoljno je vidjeti kako je Celzi prosao u Ligi Sampiona,obrukali su se,90 minuta su imali igraca vise,a oni su se branili.

avatar
Mihajlo_NS
Thursday, 30.04.2015
21:05

Iskreno vecu glupost nisam cuo :) Pazi koje timove si nazvao ocajnim :) i krivis Celsi ( jedinog iole korektnog predstavnika PL i prethodnih sezona) za neuspeh....pa gde su ostali? Toliko

avatar
Roči Salamanka
Thursday, 30.04.2015
21:31

Celsi ima svega dosad 2 poraza u PL i sansu da za vikend overi titulu,Man Utd je osvajao titulu sa 5,6 poraza tako i Siti,i sad ti pricas ovde kako su u ovoj sezoni svi bili losi pa Celsi nije imao konkurenciju...nA kad Junajted osvoji titulu sa 15 bodova vise od drugoplasiranog a preko 20 od treceg i cetvrtog onda su oni svi bili dobri ili ja gresim?!

avatar
Roči Salamanka
Thursday, 30.04.2015
20:02

Ocene sasvim korektne,mada bi ja s'moje strane dodelio desetke pre svega Azaru kome je ovo treca sezona na perfektnom nivou,borac,lider.Druga desetka Fabregasu iz razloga jer je na pravi nacin zamenio Lampsa,ne toliko golovima koliko asistencijama i pokazao da je pun pogodak za Celsi to sto ga je doveo,i treca desetka Dijegu koji je postigao 20 golova a dosta bitnih meceva je i propustio ali boze moj treba da reseta i naredne sezone,sve u svemu napadac u koga nisam sumnjao ni trena,takodje jedan od najzasluznijih za poziciju na kojoj je Celsi sada,i pohvalio bih Kurtou koji je strasan golman a s obzirom da mu je 23. god jos moze da napreduje i bude najbolji golman u BPL, i naravno ostatak plave masinerije koji su ove sezone bili senzacionalni,borbeni,pravi timski posao na visokom nivou i nadam se da cemo gledati ovaj tim i sledece sezone,mozda uz koje pojacanje ali bez odlazaka na leto.

avatar
NIKE
Thursday, 30.04.2015
19:53

Sve uredu, osim Terry mora dobiti ocjenu 10 - najbolji defanzivac lige i sa 34godine po meni zaslužuje čistu 10ku. Roman po meni zaslužuje ocjenu 8, jer je dolazio često puta ne obrijan na utakmice, ne treba mu takav gaf,D:) Mourinha bi ocjenio sa 8 takođe - morao je proći PSGa sa igračem više, ostatak posla obavio za 9/10.

avatar
Carina
Thursday, 30.04.2015
19:59

Ma Roman na Celsi gleda kao na igracku, to sto dolazi na utakmice omladinaca, to je zato jer nema sta drugo da radi, pa stono veli, bolje da izadje do Stamford Bridza nego da sedi kuci i gleda Srecne ljude.

avatar
Marcos Alonso
Thursday, 30.04.2015
19:48

Sve u svemu cijela ekipa odlicna! Uz male propuste,ali svakako su funkcionisali na visokom nivou citavu sezonu. nAzar svoju ocjenu nosi kao broj na dresu,mislim da je zasluzio cistu desetku :) To jedino bode oci uz Terija on je mogao dobiti bar 9/10 ili cistu desetku kao Azar. To je ono na prvi pogled sto sam uocio. nAli najbitnije je da smo sampioni :D Pozz za bracu plavce

avatar
Tbr
Thursday, 30.04.2015
19:47

aspilikueta nije najbolji levi bek lige, willian i ramires ne zasluzuju ni 7,oskar takodje, navijac sam celsija ali su ovo nerealne ocene za ove igrace

avatar
Chelseamacedonia
Thursday, 30.04.2015
20:19

nemoj se truditi, nisi ti navijac Chelsea. Blue nikad ne pise ovako za fudballere omiljenog kluba.

avatar
johnterry26
Thursday, 30.04.2015
20:37

Willian je "unsung hero" ove ekipe , po recima velikog majstora Gerija Nevila. Lik je fenomenalan na desnom krilu a kad god igra desetku odusevi me.Definitivno zasluzuje 8.5 ako Oscar ima 8.

avatar
Carina
Thursday, 30.04.2015
19:44

Nema ga u velikim utakmicama? Azara? Protiv Liverpula redovno daje golove, utakmicu protiv Mancestera je resio pre dve nedelje, protiv Sitija je dva puta asistirao ove godine, dali smo dva gola. Protiv Arsenala u prvom mecu prosevao 4 igraca, peti ga je faulirao, ustao je i dao gol za 1-0. Protiv PSZ-a se podredio ekipi, ali opet u produzetku uzeo i dao gol iz penala kad je pritisak bio ogroman. U mecu u Parizu bio je fauliran devet puta sto je apsolutni rekord lige sampiona. Ako pogledate njegove asistencije, uvek je izlazio 1 na 1 sa golmanom a onda umesto suta dodavao, najcesce Remiju da samo cusne loptu u praznu mrezu, jer mu utrpavanje golova nije najvaznije i jer je timski igrac. Azar je zasluzio cistu desetku.

avatar
lamps8
Thursday, 30.04.2015
22:18

tako je pa azar je jedini koje standardno dobro igra protiv velikih klubova uvek je u centru paznje.