Čelsi nije hteo Baneta da menja za Pirla!

 • Autor: Boris Jovanović

 • 15. april 2014.

 • 11:52

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

U svojoj knjizi "Mislim kada igram", genijalni Italijan otkrio stvari vezane za propali transfer u Čelsi, kako je hteo da skoči u Bosfor posle poraza od Liverpula, zbog čega je napustio Milan i kako izgleda svlačionica Juventusa kad se razbesni Antonio Konte...

Čelsi nije hteo Baneta da menja za Pirla!
Evo nekih isečaka iz Pirlove autobiografije "Mislim kada igram"...

O najtežoj noći u životu:

"Razmišlja sam da se povučem nakon poraza u Istanbulu. Razlog za izgubljene penale je onaj klovn Dudek koji je poskakivao na liniji. Da je neko predložio da se uhvatimo za ruke i skočimo sa mosta na Bosforu, prihvatio bih, toliko je bilo loše. Najgore je tek sledilo, prezir navijača, taj krug srama, poslednji meč u sezoni protiv Udinezea. Završilo se 0:0, ne sećam se ničeg sa tog meča. Nisam spavao danima, išao sam u krevet sa Dudekom i njegovim drugarima iz Liverpula. Nikad ta rana neće zarasti i nikad neću ni gledati taj meč, nemam snimak, ne mogu da dozvolim da me to ponovo rani. Ništa neće izbrisati najveći poraz u mom životu i to u trenutku kada smo mislili da smo nepobedivi.

Ser Aleks pustio "psa":

"Obično protivnički menadžeri polaze od ideje da mi zalepe flaster, i Ser Aleks nije odoleo. Poslao je Parka, ljudi pratio me je kao neki pas. Nije gledao loptu, non stop su mu ruke bile na mom dresu. Trčao je nekako nekontrolisano, kao elektron. Na momente mi ga je bilo žao, on je bio poznat igrač, a žrtvovali su ga praktično da ne igra fudbal nego me juri po celom terenu"

O Čelsiju

"Dogovorio sam se sa njima, ali je Berluskoni sprečio da odem. Anćeloti je čovek koga volim, dobra osoba, ma proveo sam najveći deo karijere sa njim. Osećate da ćete dati sve za takvog čoveka. Zato sam želeo u London.

Ali, pozvao me Berluskoni.

"Nemoj, prodali smo Kaku, ti si simbol tima, ne možeš da odeš", rekao mi je gazda.

"Ali, oni mi nude ugovor na četiri sezone, 5 miliona, nije do para, ali do dužine ugovora jeste", odgovorio sam.

"Lako ćeš se dogovoriti sa Galijanijem oko novog ugovora, ne možeš da odeš, ne u ovom trenutku, to bi bilo pogubno za naš imidž", ponavljao je Berluskoni.

"Uz to tražili su od Čelsija da kao deo dogovora Bane Ivanović dođe u Milan, a Englezi nisu hteli ni da čuju.

Ostao sam, i onda, su mi predložii da potpišem ugovor na jednu godinu, kao star sam. Nisam se osećao tako. Uz to, Alegri je smatrao da ne mogu da igram više kao plej ispred odbrane, da trčim dovoljno. Ma, mislili su da sam gotov, nije mi bilo jasno. Zahvalio sam se Galijaniju, poželeo mu sreću i prihvatio ponudu Juventusa na tri sezone.


O Konteu

Kompletan ludak kada se iznervira. Opsednut je detaljima, nikad zadovoljan. Kada pobesni, šutira i razbija sve pred sobom, skloni se i pusti bes da prođe. Sećam se kad smo izgubili od Milana iz penala. Vikao je, "od ovih ste izgubili, kako ste mogli, pogledajte koliko su loši".

Morate taktički da birate mesto u svlačionici kad besni, ima jedno, blizu Bufona, taj je iskusan, uvek zna gde treba da sedne.

O Baloteliju i rasizmu

"Volim Marija, on je moj prijatelj i sjajan momak. Znam kako se oseća. Nemojte da se zavaravate, rasisti nisu samo grupica, ima ih više. To je frustriran jadan svet koji tumači istoriju kako im odgovara. Ali, Baloteli mora da izdrži".

O zagrevanju pred utakmicu

"To je najgora stvar na svetu, mrzim je svakim mišićem svog tela. To je kao masturbacija kondicionog trenera pred celim stadionom. Volim fudbal, ali mrzim da se zagrevam u javnosti  pred meč.

Život posle fudbala

"Nikada neću biti menadžer, ne treba mi to, preveliki stres. Hoću život van toga, privatnost, običan život daleko od javnosti"

Pirlo je otkrio i da je razgovarao sa Barselonom 2010. da ga je Gvardiola hteo u timu, ali da je na kraju Milan odbio ponudu.

"Pretpostavljao sam da će se to desiti, išao bih na sve četiri da odem tamo. Ibrahimović je bio na korak od Milana, igrali smo na Gamper kupu, Pep mi je rekao da ih je Milan odbio, ali da će ponovo pokušati. No, nisu me pustili".
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari