Čelnici HNS i selektor Hrvatske bili u karantinu zbog Kokeze

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.03.2020.
19:29
Izvor: Sportske.net, hina.hr

Iz predostrožnosti...

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Znate već da je od pre nekoliko dana predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza na lečenju od koronavirusa, a sve se dogodilo posle njegovih putovanja u Milano i Amsterdam.

S obzirom da je i predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker bio na istom skupu u Amsterdamu, posle informacije da je Kokeza pozitivan na koronavirus Šuker je otišao u karantin.

Danas je prošlo 14 dana od pomenutog skupa kada je moglo da dođe do kontakta Kokeze i Šukera, pa je predsednik HNS napustio karantin. I ne samo on, nego i  selektor Zlatko Dalić, direktor HNS Damir Vrbanović, portparol Tomislav Pacak i načelnica Odseka međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac, koji su takođe bili u istom društvu, pa su morali u karantin.

''Smatram da smo ovim potezom pokazali odgovornost u ovoj osetljivoj situaciji. Iako nismo imali bliske kontakte, nismo želeli da rizikujemo.

Kao što znate, HNS je brzo reagovao prekidom svih takmičenja, a naši zaposlenici radiće od kuće u ovom periodukoliko god je to moguće.

Moramo svi da preuzmemo odgovornost, sledimo upustvanadležnih i da damo svoj doprinos borbi protiv virusa korona'', izjavio je Šuker, a prenela je HINA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke