Čeka li nas Murinjova "druga sezona"?

 • Autor: Boris Jovanović

 • 19. jul 2014.

 • 10:13

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Žozeovi timovi najopasniji su upravo u njegovoj drugoj sezoni na kormilu. Ako je verovati rečima Portugalca, prelazni rok je završen. Mislite li da ovaj tim može da osvoji Premijer ligu?

Čelsi je bio veoma agresivan u prelaznom roku, čini se da su uspeli da ostvare sve ciljeve, odnosno da se najviše pojačaju od svih timova Premijer lige. Kupovali su skupo, ali su pojačali praktično sve linije i navijači sa nestrpljenje očekuju novu sezonu.

"Klub je odradio sjajan posao, naš prelazni rok je završen", rekao je Murinjo, što se naravno odnosi na kupovinu, ne na prodaju, pošto bi neki manje bitni igrači mogli da napuste klub u narednih 40 dana koliko traje prelazni rok.

Podsetimo, na "Stamford Bridž" su stigli Košta, Fabregas, Filipe Luis, Tijago dok se Kurtoa praktično vratio sa pozajmice i boriće se sa Čehom za mesto prvog golmana.

Otišao je David Luiz koji nije po Murinjovom ukusu, ekipa deluje zastrašujuće dobro, osim eventualno u štoperskoj liniji, mada su Teri i Kejhil izneli prošlu sezonu. Ostaje da verujemo Murinju, ali ipak je nejasno da li sa manjkom štopera može u sezonu. Jasno, on ima rešenja sa Banetom Ivanovićem u centralnoj odbrani, ali pričalo se o Mirandi iz Atletika i još nekolicini štopera, pa ćemo videti hoće li do kraja ipak stići još jedan defanzivac.

Murinjo na svim drugim mestima ima nekoliko rešenja, pa je Čelsi veoma dobro opremljen za trku na svim frontovima.

Na golu konkurišu Kurtoa i Čeh, takva dva golmana nema niko, na spoljnim pozicijama, desno je naš Bane, dok Aspilikueta može da igra kraj obe aut linije. Levo je stigao Felipe Luis, pa su spoljne pozicije u odbrani sjajno pokrivene.

Kako rekosmo Kejhil i Teri su štoperi, tu je još mlađani Holanđanin Ake, dok je Tamaš otišao na pozajmicu. Tu je talentovani Kurt Zuma, pa je očekivati da dva mlada igrača uskaču po potrebi, kao i Ivanović.

Vezni red sa Matićem i Fabregasom je impresivan, Murinjo još ima Ramireša, Obi Mikel bi mogao da ode, a na spoljnim pozicijama u veznom redu Portugalac može da kombinuje kako hoće. Azar, Oskar i Vilijan imaju prednost, tu je Salah za koga bi ovo mogla da bude sezona proboja, ne zaboravimo sjajnog Šurlea i mlađe lavove poput Van Ginkela.

U napadu, Košta će igrati sigurno, Tores ostaje, Ba je prodat, videćemo kakva sudbina čeka Mozesa. Hoće li Lukaku na pozajmicu, ili će biti prodat, neizvesno je, nemojte se čuditi ako ipak do kraja prelaznog roka stigne Drogba, kao podrška mlađim napadačima.

Ovo bi mogla da bude standardna postava:

Kurtoa,
Ivanović, Kejhil, Teri, Luis Felipe,
Matić, Fabregas, Vilian,
Azar, Košta, Oskar.


Naravno, ovo je slučaj da se Murinjo vrati 4-3-3 formaciji koju je sredinom prošle decenije forsirao u klubu.

Sa napred pomenutim alternativama, deluju sjajno, ali kako rekosmo, ne verujemo Murinjo, sigurno će stići još jedan štoper, kao i verovatno Drogba, da završi karijeru među "Plavcima".

Svejedno, Murinjova druga sezona bi mogla da bude apsolutni trijumf, nije da to već nismo videli...
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari